Et Suyu Nasıl Yapılır?

Et Suyu Nasıl Yapılır?
25.10.2021 17:00
Kırmızı etin birçok faydası varken, insanlar bunları birçok şekilde tüketir. Et suyu faydaları nelerdir, buzlukta kaç ay saklanır? Et suyu bebeklere ne zaman verilir, dolapta bozulur mu, kilo aldırır mı, kaç saatte kaynatılır? Bu gıdayı tüketmeden önce haberimizi okumanızı tavsiye ederiz.

Çok eski çağlardan beri insanlar et yerken, bu günümüze kadar beslenmemize yer gelmiştir. Protein bakımından çok zengin olan kırmızı et, birçok vitamini de içinde barındırmaktadır. Bunun yanında et suyunun da birçok faydası bulunurken, yemeklere tat vermesi adına da bundan yararlanır. Et suyu ile yapılan yemekler çok lezzetli olurken, bu sular zaman zaman saklanıp, sonrada kullanılır. Et suyu yapmak adına 3 litre kadar su, 1 adet soğan, 3 diş sarımsak, 1 adet havuç, 1 tane defneyaprağı, 3 ya da 4 adet ilikli kemik, tuz, karabiber gibi malzemeler gerekirken, daha birçok şey isteye göre kullanılabilir. İlikli kemikler iyi yıkanıp, tencereye güzelce yerleştirilir, daha sonra su ilave edilip, bütün malzemeler kesilip tencereye atılır. Bundan sonra kısık ateşte 3 ya da 4 saat tencere kalmalı olup, iyice pişirilmelidir. Son olarak bu su süzülerek, kavanozlara alınmalı ve istenildiği zaman kullanılmalıdır.

Et Suyu Faydaları Nelerdir?

Kırmızı et çok faydalı bir besin olurken, bunun suyu da aynı oranda fayda sağlamaktadır. Özellikle bağırsak florasına çok faydalı olurken, burada ki bozulmaları düzene sokar. Bu konuda bağırsak geçirgenliğini azaltıp, jelatinli yapısı sayesinde sızıntıları engeller. Buda parçalanmamış proteinlerin kana geçmesini engelleyip, yardımcı olur. Kemik sağlığı üzerinde olumlu fayda sağlayıp, bazı dokularda tamirat için önemlidir. Saç derisi ve cilt içinde büyük fayda sağlarken, bunların daha sağlıklı yapıda olmasını sağlar. Bu suların sağlık üzerinde daha birçok etkisi varken, aynı zamanda yemeklere lezzet verir.

Et Suyu Buzlukta Kaç Ay Saklanır?

Et suları herkes tarafından tercih edilirken, hem sağlık hem de lezzet açısından büyük bir avantaj sağlar. Bu yüzden insanlar bu suları kavanoz, kavanoz yapıp, daha sonra kullanmak için saklarlar. Yapılan sular iyice süzülüp, cam kavanozlara koyulur ve buzdolabı ya da derin donduruculara koyulup saklanır. Bu sular buzdolabında 3 veya 4 gün kadar bozulmadan durabilirken, yemeklerde kullanabilirsiniz. Derin dondurucularda saklanan sular ise 3 ay kadar bir süre ile saklanabilir ve kullanılabilir.

Et Suyu Bebeklere Ne Zaman Verilir?

Bebeklere ilk 6 ay anne sütü verilirken, daha sonra yavaş yavaş mamalar ve katı gıdaya geçer. Bebeklik çok hassas bir dönem olurken, bu dönemde bakıma dikkat edilmelidir. Et suyu da bebekler için çok iyi olurken, gelişimi açısından çok önemlidir. Bu sular bebeğe ölçülü bir şekilde verilirken, 7 ya da 8 aylıktan sonra verilebilir.

Et Suyu Dolapta Bozulur Mu?

Et suları yapıldıktan sonra iyice süzülüp, kavanoza aktarılır. Bu işlemden sonra et sularının saklanması gerekir. Bunlar çok sonra kullanılacaksa derin dondurucularda saklanmalı olup, 3 ay kadar bir süre içinde tüketilmelidir. Bu suları saklayacağınız bir diğer yer ise buzdolabı olarak karşımıza çıkmakta olup, buralarda en çok 3 ya da 4 gün saklanır. Yani bu sular buzdolabında belli bir süre bozulmadan durabilmektedir.

Et Suyu Kilo Aldırır Mı?

Et suyunun birçok faydası olurken, besin değerleri çok yüksek bir su olarak karşımıza çıkmaktadır. Yemeklere katıldığı zaman çok lezzet verdiği için çoğu yemeğin içine katılmaktadır. Bunun yanında çok doyurucu olmasından dolayı tok olmanızı sağlayıp, zayıflamanızı bile sağlayabilmekte. Özellikle kalorisinin çoğu protein olduğu için kilo aldırmayan bir yapısı vardır.

Et Suyu Kaç Saat Kaynatılır?

Etin ve kemiğin türüne göre bu kaynatma süreleri değişiklik gösterilebilirken, sadece et suları 4 ya da 5 saat kadar bir süre ile kaynatmakla elde edilebilir. Zaman zaman daha sert ilikli kemikler 12 saate bile kaynatılabilir. Et suyunun faydaları saymakla bitmezken, yemeklere kattığı lezzetle de çok kullanılmaktadır. Uzun süreler kaynatılması ile bilinen et suları, ev hanımlarının en lezzetli yardımcısıdır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir