Epilepsi Hastalığı Askerliğe Engel Mi?

Epilepsi Hastalığı Askerliğe Engel Mi?
04.11.2022 21:56
Söz konusu bazı rahatsızlıklar ve hastalıklar askerliğe engel durumu oluşturabilmektedir. Epilepsi hastalığı, omurga eğriliği, kemik erimesi askerliğe engel mi? El, ayak terlemesi, esnek düz tabanlık, fibromiyalji, fıtık ameliyatı askerliğe engel mi? Fazla kilo askerliğe engel mi? İşte tüm detaylar...

Epilepsi hastası olmak askerlik görevini yapmaya engel teşkil etmemektedir.

Epilepsi halk arasında sara hastalığı olarak da bilinen kronik (uzun süreli) bir hastalık olarak tanımlanmaktadır. Epilepside beyinde bulunan nöronlarda ani ve kontrolsüz boşalmalar (deşarjlar) olmaktadır. Bunun sonucunda hastada istemsiz kasılmalar, duyusal değişiklikler ve bilinç değişiklikleri meydana gelmektedir.

Omurga Eğriliği Askerliğe Engel Mi?

Tıp dilinde skolyoz olarak tanımlanan omurga eğriliği rahatsızlığı, omurgaların sağa veya sola doğru yer değiştirmesi ve aynı zamanda kendi eksenleri etrafında dönmesi sonucu ortaya çıkabilen, omurganın göğüs ve / veya bel bölgelerinde görülebilen, yana doğru ve rotasyonel üç boyutlu eğriliği olarak anlamlandırılmaktadır.

TSK'nin yönetmeliğinde, skolyoz ile ilgili maddeler çok açıkça belirtilmiştir. Torakal seviyede 26-45 derece skolyozu olan askeri adaylar, askerlikten muaf olmaktadırlar. Lomber bölgede ise 21-50 derece skolyozu olan askeri adaylar, askerlikten muaf olmaktadırlar.

Kemik Erimesi Askerliğe Engel Mi?

Osteoporoz bilinen adıyla kemik erimesi rahatsızlığı, kemiğin içeriğindeki mineral yoğunluğunun azalması sonucunda kemiklerin zayıflaması ve kırılgan hale gelmesi olarak anlamlandırılır. Kemik erimesinin ilk belirtisi genellikle sırt ağrıları olacaktır. Kemik erimesi kişide hareket kısıtlılığına ve yaşam şartlarında zorlanmaya sebebiyet vermiyor ise askerliğe engel değildir.

El Ayak Terlemesi Askerliğe Engel Mi?

El terleme hastalığı, askerlik için engel teşkil eden bir problem olmayacaktır. Bu sebeple askerliğe de engel bir rahatsızlık değildir.

Ter bezleri vücutta en sık olarak el, ayak ve koltuk altında bulunur ve hiperhidrozu olanlar yüksek miktarda ter ürettikleri için bu kişilerin el, ayak, göğüs veya koltuk altları sürekli ıslak olabilmektedir. Aşırı terlemeye hiperhidroz denilmektedir.

Esnek Düz Tabanlık Askerliğe Engel Mi?

Düztaban olan kişiler muayene ve değerlendirmeye tabi tutularak askerliğe elverişli olup olmadıklarına karar verilmektedir. Düz taban bir hastalık olması nedeniyle derecesine göre düz tabana sahip kişiler askere alınmamaktadır.

Fibromiyalji Askerliğe Engel Mi?

Fibromiyalji sendromu (FMS) olarak da adlandırılan fibromiyalji rahatsızlığı, vücutta genel hassasiyet alanlarının oluşturuyor. Kaslarda ve kemiklerde ağrı ile genel yorgunluk hissedilen ve uyku düzeninde problemlere, bilişsel bozukluklara neden olan kronik, yani uzun süreli bir rahatsızlık durumudur. Bu hastalığın derecesine göre doktordan alınacak olaya göre kişilerin asker durumu belirlenebilmektedir.

Fıtık Ameliyatı Askerliğe Engel Mi?

Karaciğer, mide, bağırsak gibi organlarda oluşan kötü huylu tümörler ve ameliyatla dahi iyileşmeyen hastalıklar askerliğe engel hastalıklar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yani ameliyatla tedavi edilebilen veya edilmiş fıtıklar sağlam raporu almaktadır. Fakat "Sadece protez materyalleri ile tamir edilebilecek veya edilmiş olan komplike karın duvarı fıtıkları " B grubuna girmekte ve elenme sebebine neden oluyor.

Fazla Kilo Askerliğe Engel Mi?

Kilo sınırı dışında kalmanız durumunda askerlik 1 yıl ertelenir, 1 yıl sonra kontrollü takip edilir. Durum değişmez ise 3. yıl kilo sınırı dışında kalırsanız askerlikten muaf sayılmanız söz konusudur.

Askerlik kilo ve boy alt sınır: 164 cm boy ve 51 – 72 kg,

Askerlik kilo ve boy üst sınır: 210 cm boy ve 84 – 115 kg olarak belirlendiği bilinmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir