Hepimiz tertemiz ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteriz. Özellikle bacaklar, kollar ve yüz bölgesinde çıkan kıl ve tüyler estetik görüntüyü bozduğu için bundan kurtulmanın yollarını ararız. Kollar, bacaklar, yüz, kaş ortası, dudak üstü, koltuk altı ve genital bölgede çıkan kıl ve tüylerden kurtulmak için pek çok çözüm yolu vardır. Kıl ve tüylerimizi ağda ile alabilir, jilet ile alabilir veya lazer epilasyon ile tamamen kurtulabiliriz. Lazer epilasyon işlemi vücuttaki istenmeyen kıl ve tüylerin geçici olarak veya tamamen yok edilmesi sağlar. Geçici epilasyon vücuttaki kıl ve tüyleri kısa bir süreliğine vücuttan uzaklaştırma işlemidir. Depilasyon da denilen bu işlem ağda, ip ile alma, sarartma, epilatör, jilet ile alma ve krem depilatör gibi yöntemlerdir. Kalıcı epilasyon ise işlemin uygulandığı bölgede bir daha hiçbir şekilde kıl ve tüy çıkmamasını sağlayan bir yöntemdir. Geçici epilasyon ve kalıcı epilasyon arasındaki en büyük fark kalıcı epilasyonun çok uzun süreli sonuçlar vermesidir. Kalıcı epilasyon işlemi sırasında kıl üreten kök hücreleri tahrip edilir. Böylece kıl kökü zarar gördüğü için tekrardan kıl çıkması zorlaşır. Epilasyon iğneli epilasyon, lazer epilasyon, fotoepilasyon olmak üzere 3 farklı yöntem ile yapılır. İğneli epilasyon kıl köklerinin kıl kökünden daha ince olan bir iğne yardımı ile tahrip edilmesi ile yapılır. Lazer epilasyon kıl köklerinin lazer enerjisi ile tahrip edilmesi ile uygulanan bir yöntemdir. Fotoepilasyon ise kıl köklerinin yoğunlaştırılmış ışık kaynakları ile tahrip edilmesi ile uygulanan bir yöntemdir.
Epilasyon Öncesi Acıyı Azaltmak İçin Neler Yapılır?
Vücutta bazı bölgelerde kıl ve tüy çıkar. Bu da estetik görünümü bozar ve rahatsız edici bir görüntüye yol açar. Özellikle yüz, kaş ortası, dudak üstü, kollar, koltuk altları, bacaklar ve genital bölgede çıkan bu kıl ve tüylerden kurtulmak için pek çok yol vardır. Genelde ağda, jilet atma gibi yöntemler ile kıllar alınsa da epilasyon da çok uygulanılan bir işlemdir. Epilasyon işlemi kıl köklerinin tahrip edilmesi ile yapılır. Vücutta kıl ve tüy çıkması istenmeyen bölgelere uygulanır. Lazer enerjisiyle, yoğunlaştırılmış ışık ile ya da iğne ile yapılan epilasyon işlemi kıl köklerini tamamen tahrip ettiği için bir daha uzun bir süre boyunca kıl çıkmasını önler. Bu nedenle hemen hemen her kadının uygulamak istediği kıllardan kurtulma yöntemi olan epilasyon çok güçlü bir çözümdür. Ancak şunu söylemeden geçemeyiz ki, epilasyon işlemi çok acılı ve ağrılı olabilir. Lazer epilasyon işleminde kullanılan iğneler vücutta yanma hissi yaratmaktadır. Fakat son zamanlarda geliştirilen buz lazer epilasyon teknolojisi epilasyon öncesi ağrı ve acıyı azaltır. Lazer epilasyon sırasında bu yöntem kullanılırsa kişinin acı ve ağrı hissetmesi önlenir. Lazer epilasyon yapılan her yerde buz teknolojisi kullanılmamaktadır. Bu nedenle lazer epilasyon yaptıracak kişilerin buna dikkat etmesi gerekmektedir.
Epilasyon Öncesi Jilet Mi Ağda Mı Yapılır?
Hepimizin yaka silktiği kıl ve tüylerden kurtulmak aslında çok basittir. Ancak ağda ve jilet gibi geçici yöntemler kullanmak istemeyen kişiler daha kalıcı bir yöntem olan epilasyonu tercih ederler. Epilasyon vücutta kıl ve tüy istenmeyen bölgelerdeki, kıl köklerini tahrip ederek, bir daha kıl çıkmasını önleyen bir uygulamadır. Özellikle yüz bölgesi, kollar, koltuk altları, bacaklar ve genital bölgede çıkan kıl ve tüylerden kurtulmak için uygulanan epilasyon işlemi oldukça işe yarar. Yüz bölgesi en hassas bölgedir ve olumlu sonuçlar alabilmek için epilasyona başlamadan önce yüze herhangi bir ürün kullanmamalı ve cildi iyice temizlemek gerekir. Koltuk altı epilasyonu hemen hemen 4 seansta uygulanır, bacak epilasyonu yaklaşık 6 seansta genital bölge ise 6 seansta tamamlanır. Epilasyon işleminden önce ağda veya cımbız ile kullanılmamalı, kıllar kökünden koparılmamalıdır. Ancak jilet atılabilir.