Dermaroller İçin Kullanılan Kremler Nelerdir?

Dermaroller İçin Kullanılan Kremler Nelerdir?
21.12.2021 14:30
Dermaroller binlerce yıldır cilt kusurlarına karşı ve cildi tazelemek adına, cilt yüzeyin mikro kanallar açılarak, cilt bakım ürünlerinin daha etkili olması ve cildin kolajen üretiminin tetiklenmesi amaçlanır. Uzak Doğu geleneğinde ortaya çıkan bu yöntem, son dönemlerde popüler hale gelmektedir. Dermaroller ne kadar aralıklarla yapılır, dermaroller zararlı mıdır, sonrası kaşıntı olur mu, dermaroller uygulama sonrası yüz yıkanır mı sorularını sizler için yanıtladık.

Dermaroller için belirli bir krem yoktur. Ama yüzünüz aşırı hassas ise, öncesinde lokal anestezi krem sürülerek, hassasiyet azaltılabilir. Dermaroller cilt bakım kremlerinin daha kolay emilmesi için kullanılan geleneksel bir yöntemdir. Dermarollerdeki 0,2 mm ile 1,0 arasında değişen titanyum iğneler ile ciltte gözle görünmeyen mikro kanallar açılarak, cilt bakım kreminin daha rahat emilmesi amaçlanır. Ayrıca yüzde fark edilmeyen yaralar sayesinde ise, cilt kendini tamir etmeye başlar ve bu sayede cilt yenilenir. Ayrıca her uygulamadan sonra Terproline ya da Bionic krem kullanılması önerilir.

Dermaroller Ne Kadar Aralıklarla Yapılır?

Dermorellerin üzerinde iğnenin boyutuna göre, dermarollerin kullanım sıklığı değişiklil gösterebilir. Dermorellerin üzerindeki iğneler sayesinde vücutta gözle fark edilmeyen yaralar açılır. Buradaki cildin kendini yenilemesi ve tedavi etmesi beklenir. Biz bu süreyi kısaltırsak, tedavi edilemeyen yaranın üzerine tekrar bir yara açmış olur. Bu sebeple 0,5 mm’ lik iğneler ile kullanma sıklığı 1 hafta / 15 süreyle değişebilir. Daha büyük iğneler ile çok sık uygulama önerilmez.

Dermaroller Zararlı Mıdır?

Dermarollerin yararı kadar zararı da olduğu bilinmektedir. Uygulama yapılmadan önce bir dematolog tavsiyesi alınarak, cildin Dermaroller için uygun olup olmadığı, cilt analizi ile anlaşılmalıdır. Tek bir uygulamanın dışında, tekrarlayan uygulamalar sayesinde zararlar en az indirilmesini sağlanır. Son zamanlarda popüler olması dolayısıyla, yetkin olmayan kişiler tarafından merdiven altı işletmelerde yapılabilmektedir. Bu gibi yerlerde yapılan işlemlerde bir çok yan etki görülebilir. Dermarollerin uygun şekilde dezenfekte edilememesi durumunda, enfeksiyonlar başta olmak üzere bir takım problemler yaşanabilir. Ayrıca alerjik reaksiyonlarda görülmektedir.

Dermaroller Sonrası Kaşıntı Olur Mu?

Kaşıntı ciltte bir sorunun olduğunun önemli bir belirtisidir. Bu yüzden Dermaroller uygulama sonrası kaşıntı söz konusu ise, burada alerjik bir reaksiyon olduğu düşünülebilir. Bu durumlarda antihistaminik ilaçlar kullanılması önerilir. Ayrıca yoğun uygulamalarda ve hassas ciltlerde 2-4 saat içerisinde azalacak kızarıklıklar olabilir.

Ayrıca cildimize kullandığımız her ürünün cildin hassasiyetini artırabileceğini düşünüp cilt yapınıza uygun oranda ya da cildiniz için sağlıklı olabilecek aralıklarla kullanılması gerekmektedir. Cildimiz en çok hassasiyet gösterdiğimiz yer olduğu için bu anlamda seçeceğimiz bakım şeklinin de önemi artmaktadır. Yapacağımız cilt bakım serumu sonrası belirgin bir değişiklik beklerken bu değişikliğin pozitif anlamda olmasından yana olmamız gerekir. Alerjik reaksiyonlara sebebiyet verecek bir durum cildin bakımından çok zarar görmesine sebep olurken bakım yapmak için harcadığınız zaman ve aynı zamanda bakım ürünleri için harcanan para da boşa olacaktır.

Dermaroller Uygulama Sonrası Yüz Yıkanır Mı?

Dermaroller uygulama sonrası yüz yıkanabilir. Burada önemli olan uygulama sonrası 12 saat geçmesi beklenmektedir. Yıkama yumuşak bir şekilde, uygun bir temizleyici ile yapılmalıdır. Bu 12 saat içerisinde Dermaroller uygulanan bölgenin toparlanması beklenir. Ayrıca bu süre içerisinde kesinlikle makyaj yapılmamalıdır ve uygulama sonrası 50 faktör güneş kremi ile bölge güneşin zararlı etkilerinden korunmalıdır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir