Deniz Akvaryumu Kurulumu Nasıl Yapılır?

Deniz Akvaryumu Kurulumu Nasıl Yapılır?
15.11.2021 23:00
Deniz akvaryumu deniz canlıların yer aldığı bir akvaryumdur. Deniz akvaryum ışığı kaç saat yanmalıdır? Deniz akvaryum için hangi kum gerekir, balık türleri nelerdir? Gibi merak edilenleri sizler için araştırdık.

Tuzlu su akvaryumu da denilen deniz akvaryumu balık, kayaların bulunduğu bölümlerden oluşur. Son zamanlarda epey popüler hale gelen deniz akvaryumunun nasıl kurulacağı merak edilmektedir. Deniz akvaryumu kurmak için deniz suyu hazırlamak için çok sabırlı olmak gerekiyor. Deniz suyu hazırlama konusunda gereken bazı adımları yerine getirmek çok zorlu bir işlem değildir.  Deniz suyunu satın alabilirsiniz. Deniz suyunu hazırlamak için normal çeşme suyu kullanılması önerilmez. Çünkü çeşme suyunda ağır miktarda metal, fosfat, silikat ve nitrat bulunabilir. Bu da deniz akvaryumu için pek uygun değildir. Ancak çeşme suyu kullanılacaksa, su arıtma cihazı kullanılmalı ve su filtrelenmelidir. Deniz akvaryumu için hazır satılan damacana suyu kullanılacaksa da suyun değerleri dikkate alınmalıdır. Damacana suyu eğer iyi ise deniz akvaryumu hazırlamak için uygun olduğu söylenebilir. Deniz akvaryumunda önemli olan sıfır değere sahip tatlı su bulmaktır. Bunun nedeni de deniz akvaryumu için gereken deniz tuzunun içinde eser elementler bulunmasıdır. Deniz akvaryumu için gereken su ve bu suyun içinde bulunan elementler, dengeyi bozabilir. Uygun su bulunduğu zaman deniz tuzu eklenmeli ve daha sonra homojen bir hale gelinceye dek karıştırılmalıdır. Deniz akvaryumu ile ilgili merak edilen diğer soruların cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Deniz Akvaryum Işığı Kaç Saat Yanmalıdır?

Deniz tuzu ile hazırlanan deniz suyu akvaryumu son zamanlarda epey popüler hale geldi. Deniz akvaryumu içinde deniz suyu olan ve pek çok deniz canlısının yaşayabildiği bir akvaryumdur. Deniz sevenlerin, denizi, denizde yaşayan canlı türlerini evde dekoratif bir şekilde kullanması için yapılan bir akvaryumdur. Deniz akvaryumu kendi içinde alt alanlara ayrılır ve içinde pek çok canlı bulunur. Deniz akvaryumu yapabilmek için sıfır değere sahip su ve deniz tuzu edinmek gerekir. Deniz akvaryumu kullanan kişiler deniz ışığının kaç saat yakılması gerektiğini merak etmektedir. Deniz akvaryumu akvaryumumun ışığının ortalama olarak 6000 ve 7000 K renk kaynağı ve 40 watt olması gerekir. Deniz akvaryumu ışığının gün içinde yaklaşık 7-10 saat kadar yanması önerilir.

Deniz Akvaryumu İçin Hangi Kum Gerekir?

Deniz akvaryumu yapımında kullanılması gereken kumun nasıl olması gerektiği merak edilmektedir. Deniz akvaryumuna konulan kumun, deniz canlıların yaşayabilmesi için uygun olması gerekir. Ayrıca görüntü olarak da hoş olan kum seçilmelidir. Deniz akvaryumu için kullanılan kumlar pek çok çeşitte bulunur. Ancak aragonit kumu denilen kum çeşidi, deniz akvaryumu için en uygun kumdur. Akvaryum kumunun yerleştirilirken suyun bulanık olmaması için önce kumun Osmoz su ile yıkanması gerekir. Daha sonra kum kuruduktan sonra akvaryumun içine konulur. Deniz akvaryumunun içine konulan kum, hem görsellik olarak katkı sağlar, hem de balıklar için çok iyidir. Kumun derinlerinde yaşayan balıklar, akvaryum içinde kum olduğu zaman kendilerini güvende hisseder. Ayrıca deniz kumu faydalı bakterilerin üremesine yardımcı olur.

Deniz Akvaryumu İçin Balık Türleri Nelerdir?

Deniz akvaryumu, içinde deniz canlılarının olduğu bir akvaryumdur. Evde ya da ofiste deniz akvaryumu kurmak isteyen kişilerin, deniz akvaryumunun nasıl kurulacağı ve deniz akvaryumunda hangi balık türlerinin olması gerektiği gibi konuları merak eder. Deniz akvaryumu için deniz tuzu ve deniz suyu yapmak için sıfır değere sahip su gereklidir. Ayrıca deniz akvaryumuna konulması için aragonit kumu kullanılmalı ve osmoz suyu ile yıkanıp kurutulmalıdır. Deniz akvaryumu için balık türleri Zebrasoma Flavescens, Zebrosama Desjardini, Zebrasoma Veliferum, Synchiropus Splendidus ve Zebrasoma Xanthurum’ dur.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir