Çocuğa Evlatlık Olduğu Kaç Yaşında Söylenmeli?

Çocuğa Evlatlık Olduğu Kaç Yaşında Söylenmeli?
26.10.2022 23:03
Eğer çocuk esirgeme kurumundan bir evlat edinmek isterseniz, nasıl evlatlık edinilir, araştırdık. Çocuğa evlatlık olduğu kaç yaşında söylenmeli, bir çocuğun evlatlık olduğu nasıl anlaşılır, çocuğa evlatlık olduğu ne zaman söylenmeli, söylenmeli mi, nasıl söylenir?

Bir çocuğu eğer evlatlık olarak aldıysanız, bu durumu psikolojik olarak belli bir yaşında söylemeniz gerekir. Aslında bu yaşın bir önemi yoktur. Ailenin çocuklarını nasıl yetiştirdiği ve bu yetirme çevresinde ona davranış şekillerinden söyleneceği yaş belli olur. Normali yani söylenilmesi gerekilen yaş 6 ya da 8 yaşında olmaktadır. Bu yaş aralıklarında pedagog eşliğinde ya da başkasından yardım alarak söylemenizi öneriyoruz.

Bir Çocuğun Evlatlık Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Bir çocuğun evlatlık olduğuna dair ilk doğru tespit kan tahlili olacaktır. Anne ve babadan alına DNA örnekleri ve çocuğun DNA örneği uyuşmuyorsa bu evlatlık olduğu anlamına gelir. Bazı aileler kendi kardeşlerinden de çocukları evlatlık edinmektedirler. Bu şekilde de evlatlık olunabilir. Eğer çocuğunuz evlatlıkla ilgili çevresinden bir bilgi ya da dedikodu duymadıysa söylenilmesine de gerek kalınmaz.

Fakat daha sonraki evrelerde ona bu durumu anlatacak ihtimaller varsa bunu önceden psikolog yardımı ile halletmenizi öneriyoruz. Çünkü çocuklarda bu durum travma ve daha büyük felaketlere yol açabilir. Çocukların ileriki yaşamlarında kendilerine ve insanlara güveni daha düşük olur. Bu durum onların her anlamda hayatlarını etkileyebilir. Eğer doğru bir dille evlatlık olduğunu anlatırsak hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etmesini sağlarsınız.

Bir Çocuğun Evlatlık Olduğu Nasıl Söylenmeli?

Gerçek yaşanılan süreci doğru şekilde aktararak anlatılmalı. Onun anlayabileceği bir şekilde anlatmalıyız. Onun sizin ailelinize seçerek bir bütün olarak kabul edildiğini anlatmalıyız. Öz veya üvey evlat terimleri katılmadan sadece evlat ve çocuğumuzsun terimlerini kullanarak anlatılmalıdır.

Evladın özü ve üveyi olmayacağını ifade etmeyle onun zaten bu durumu daha yumuşak şekilde kabullenmenizi de sağlar. Bu şekilde söylenirse çocuğun travma yaşamasını da engellemiş olursunuz. Reşit bir birey olduğunda bu durumun ezikliğini yaşamayacak ve ailesine de öz gibi sımsıkı sarılmış olacaktır.

Çocuğa Evlatlık Olduğu Söylenmeli Mi?

Evet, söylenmelidir. Bu durumu başkalarından ilerde patlak vermesi riskine karşı anlatılmalıdır. Çocuk diliyle yani onu nasıl seviyorsanız gerçekten onun evladınız olduğunu hissederek anlatmalısınız. Çocuk bu durumu sizlerden aldığı güvenle daha sağlıklı şekilde kabullenerek yaşamına devam edecektir.

Aksi takdirde dışardan duyması onun aileye karşı tepki göstermesine hatta evi terk etmesi gibi durumlara kadar gitmektedir. Bu durumu göze alarak pedagogdan yardım alarak da anlatabiliriz. Eğer eliniz kolunuz bağlanacaksa, doktor tavsiyesi ile bu işleme kolaylıkla atlatacaksınız. Her çocuk özeldir onun öz ya da üvey olması önemli değildir. Bu cümleyi onlara söyler ve hissettirirseniz sizi benimsemesine yardımcı olacaksınız.

Çocuğa Evlatlık Olduğu Nasıl Söylenir?

Bir çocuğa evlatlık olduğunu onun anlayacağı şekilde cümleler kurarak anlatılması gerekir. Eğer çocuk psikolog veya eğitmenlerden yardım almazsanız, çocuğun daha büyük vakalar yaşamasına neden olabilirsiniz. Bunun için alanında uzman pedagog eğitimciler bu yolun daha doğru ve sistemli şekilde sizlere anlatır.

Çocuğunuza onların cümleleri ile daha doğru şekilde evlatlık olduğunu anlatabilirsiniz. Başkasından duyması travma yaratacaktır. Bu durum ölene kadar hayatını olumsuz etkiler. Daha sağlıklı birey olması için daha güzel ve açıklayıcı cümleler ile anlatmanız gerekir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir