Çin İle Ticaret Nasıl Yapılır?

Çin İle Ticaret Nasıl Yapılır?
27.08.2021 12:30
Özellikle son yıllarda internet kullanımının artmasıyla internet alış verişi de daha yaygın hale geldi. Çin ile ticaret yapan firmalar nelerdir, Çin ile ticaret nasıl yapılır, ticaret yapmak isteyenler nereye başvurmalıdır? Çin ile ticaret yapan ülkeler? Çin ile ne ticareti yapılır?

Özellikle son yıllarda internet kullanımının artmasıyla internet alış verişi de daha yaygın hale geldi. İnternetten alış veriş yapmanın birçok avantajlı yanları var. Hem daha fazla çeşidi bir arada görerek tercih yapabiliyoruz, hem de aldığımız ürün kapımıza kadar geliyor. Ayrıca sadece yurt içinde değil, yurt dışından da alış veriş yapabilmek mümkün. Dünyanın üretim deposu sayılan Çin’ den ürün getirmek epey popüler bir şey haline geldi. Bazı firmalar Çin’ den uygun fiyatlı ürünler getirerek Türkiye’ de satış yapıyor. Bu hem Türkiye’ de yaşayan kişilerin Çin’den alış veriş yapabilmesini kolaylaştırıyor, hem de satıcı bundan kar ediyor. Çin ile ticaret yapan firmalar müşterinin siparişi için müşterinin isteği doğrultusunda Çin’ den uygun fiyatlı ve kaliteli ürünleri araştırmaya koyuluyorlar. Çin’den ürün ithalat etmek için Çin ithalat ofisi tarafından tüm gümrük işlemlerini inceleniyor. Çin’ den ithalat yapmak için neler gerektiği, ürünlerin nasıl ithal edildiği gibi tüm soruları ve cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Çin İle Ticaret Yapan Firmalar Nelerdir?

Çin ile ticaret çok yaygındır. Özellikle yaş meyve- sebze, mobilya kağıt orman ürünleri, çelik, demir, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar, hazır giyim, konfeksiyon, otomotiv ve tütün firmaları Çin ile daha çok ticaret yapmaktadır. Mücevher,gemi, yat, su ürünleri, hayvansal mamuller, fındık, fındık mamulleri, zeytin, zeytinyağı, halı, çimento, makine, elektrik, elektronik, tekstil, madencilik ürünleri, cam, seramik firmalarının Çin ile ticareti son yıllarda azalmıştır.

Çin İle Ticaret Nasıl Yapılır?

Çin ile ticaret yapmak için öncelikle tüzel kişiliğe sahip olmak gerekiyor. Tüzel kişilik şahıs, anonim veya limited bir şirketin olması anlamına gelir. Çin’ den Türkiye’ ye toplu ürün getirebilmek için getirilmek istenen ürünün Türkiye’ ye girişinde yasak olmaması gerekir. Bunun için danışmandan yardım alınabilir. Son olarak getirilmek istenen ürünün gümrükte takılmaması için gereken evrakların eksiksizce tamamlanması gerekir.

Çin İle Ticaret Yapmak İsteyenler Nereye Başvurmalıdır?

Çin’le ticaret yapmak isteyenler, bunun nasıl mümkün olacağını, bunun için nereye başvurmak gerektiğini merak etmektedirler. Bu soruyu Çin’ le ticaret yapmak isteyenlerin ticaret odasına kayıtlı olmaları, esnaf olmaları ve vergi mükellefi olmaları gerekiyor olarak cevaplayabiliriz. Ayrıca Çin’ le ticaret yapmak isteyenler ithalat sürecini sorunsuz bir şekilde yönetebilmeleri için danışmanlardan yardım isteyebilirler.

Çin İle Ticaret Yapan Ülkeler?

Çin dünyanın üretim merkezi sayılmaktadır. Bu nedenle dünyanın her yerinden Çin ile ticaret yapılmaktadır. Birleşmiş Milletler’ in ticaret istatistiklerine göre dünyada yaklaşık olarak 35 ülkenin 15’ini ihracatlarını Çin ile yapmaktadır. Çin’in kara komşusu Moğolistan ticaretin yüzde 88’ ini, Türkmenistan yüzde 65’ ini, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Mali, Gambiya ve Hong Kong yüzde 75’ ini, Moritanya, Sierra Leone Cumhuriyeti, Solomon Adaları, Zambiya ve Angola da ihracatlarının yüzde 40’ ını, Yemen, Sudan ve Oman ihracatlarının yüzde 30’unu, Güney Kore, İran, Kazakistan ve Avusturalya ihracatlarının yüzde 20’ sini Çin ile yapmaktadır.

Çin İle Ne Ticareti Yapılır?

Özellikle son yıllarda sektörel rekabetin artmasıyla ile firmalar ithalata yönelmiştir. İthalat denilince ilk olarak Çin akla gelir. Çin dünyanın üretim merkezi olarak kabul edilmektedir. Çin ile her türlü ticaret yapılabilir. Hammaddeden, yarı mamule, yedek parçalardan, nihai ürüne kadar, gıdadan, kimyasal ürünlere kadar pek çok şey ithal edilir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir