Bukalemunlar sürüngen kategorisinde olan canlılardır. Renk değiştirme özellikleri sayesinde pek kişi tarafından bilinen popüler canlılardır. Ayrıca bukalemunların bilinen kadarıyla 180’den fazla çeşidi bulunmaktadır. Bukalemunlar doğal yaşamın içinde yaşayan canlı türlerinden biridir bu sebeple evde beslenmesi uygun değildir. Bukalemunlar, karşılaştıkları tehditlere karşılık kamuflaj olarak renk değiştirebilmektedirler. Doğanın içinde kendi imkanları ile beslenirler ve avlanırlar. Genellikle böcek, karınca gibi canlıları yiyerek beslenirler. Peçeli, Panter, Jackson, Halı Bukalemunu ve Dört Boynuzlu Bukalemun gibi çeşitli türleri bulunmaktadır. Bu canlılar 8 ila 10 yıl arasında yaşam sürebilmektedir.
Bukalemun Ne Yer?
Bukalemunlar yaşadıkları bölgelerde kendi avcılık yeteneklerini kullanarak beslenirler. Bu canlılar dilleri sayesinde oldukça rahat avlanabilmektedirler. Karınca, böcek, kelebek gibi canlıları yiyerek beslenebilirler. Dilleri oldukça gelişmiş ve güçlü bir yapıdadır ve son derece yapışkandır bu sayede böcek gibi hedefleri kolaylıkla avlayabilirler.
Bukalemun Fiyatları Ne Kadar?
Bukalemunların evde bakımı mümkün değildir. Doğası gereği doğal yaşamın içinde yaşayan canlılardır. Hayvan ticareti yapan kuruluşlarda bukalemuna rastlamak pek mümkün olmamaktadır. Bazı kişiler yasa dışı şekilde bu hayvanların ticaretini yapabilmektedir. Bukalemunların satışı yasal olmasa da, dolar bazlı fiyat belirlenerek satışı yapılmaktadır. Bu da satan kişiye göre değişiklik gösterir.
Bukalemun Evde Beslenir Mi?
Bukalemunların evde beslenmesi mümkün sayılmamaktadır. Bukalemunlar avcılık yeteneği olarak son derece gelişim göstermiş, güçlü ve kaslı hayvanlardır bu sayede doğal yaşamın içinde barınabilme imkanı bulmuşlardır. Böceklerle beslenen bu tropikal canlı ev yaşamına ve ev ortamına uyum sağlayamaz. Ticaretinin yapılması da mümkün değildir. Türkiye bölgesinde oldukça nadir rastlanır. Bukalemunların tüm bu sebepler yüzünden evde beslenmesi yanlış olarak kabul edilir.
Bukalemunlar İnsanlara Zarar Verir Mi?
Bukalemunlar haşere gibi ufak böceklerle beslenen sürüngenlerdir. Avcılık faaliyetlerini son derece güçlü dilleri ile gerçekleştirirler. İnsanlara karşı herhangi bir tehlike oluşturmazlar. Isırma gibi bir zarar verebilme imkanları vardır. İnsanlara ısırmanın dışında herhangi bir zarar veremezler.
Bukalemunlar Akciğer Solunumu Yapar Mı?
Bukalemunlar akciğer solunumu gerçekleştirmektedirler. Bukalemunlar, sürüngen kategorisinde yer almalarına rağmen omurgalı canlılar olarak nitelendirilirler. Akciğer organlarına bağlı hava keseleri bulunan bukalemunlar bu sayede bu solunum işlemini gerçekleştirebilirler.
Bukalemun Başkalaşım Geçirir Mi?
Bir canlının başkalaşım aşaması hemen olmamaktadır bu durum zaman içinde yavaş yavaş gerçekleşebilmektedir. Bukalemunlar yapıları ve özellikleri gereği kertenkelelere benzerlik göstermektedir. Bu sebeple bukalemunlar doğumlarından gelişim gösterdikleri dönemlere kadar başkalaşım geçirmektedir. Renk değiştirme gibi bir özelliği bulunan bu canlı yavru iken daha çok kertenkele görünümündedir. Fakat başkalaşım geçirerek kendi formuna kavuşur ve kertenkeleden ayırt edilebilecek bir görünüme sahip olur.
Bukalemun Doğurur Mu, Yumurtlar Mı?
Bukalemunlarda iki farklı üreme şekli gözlemlenmiştir. Bu üreme şekilleri; Canlı üreme ve yumurtlayarak üreme olarak ikiye ayrılmaktadır. Erkek ve dişi bukalemun çiftleşir, daha sonra 6 haftalık bir döneme kadar dişi bukalemun yumurtaları bir çukur açarak içine bırakır. Yavrular ise 6 ila 8 aya kadar yumurtalardan çıkabilirler.
Bukalemun Özellikleri Nelerdir?
Bukalemunlar, sürüngen sınıfında yer alan canlılardır. Omurgaları bulunan sürüngenlerden bir tanesidir. Pek farklı çeşidi bulunan bir canlı türü olma niteliği taşımaktadır. Bukalemunlar çok hızlı hareket edebilmektedir özellikle gözleri ve dilleri son derece hızlıdır. Dilleri avcılıklarında en çok kullandıkları organlarıdır son derece kuvvetli ve yapışkan yapıya sahiptir. Genellikle ufak böcekleri ve karıncaları yiyerek beslenirler. Boyları genel olarak 30 santimetre olmaktadır. Bu canlılar doğanın içinde tek yaşamaktadırlar herhangi bir gruba veya aileye dahil olma mecburiyetinde değillerdir. Bukalemunların en bilinen ve en önemli özelliği ise renk değiştirebilme imkanlarıdır. Bukalemunlar, duygularına ve hissettikleri herhangi bir tehdit durumuna göre renk değiştirebilirler.