Buğday Ruşeymi Bebeklere Faydası Nedir?

 Buğday Ruşeymi Bebeklere Faydası Nedir?
24.01.2022 16:00
Buğday rüşeymi buğdayın özüdür. Pek çok faydası vardır ve buğday rüşeymi ile pek çok tarif yapılabilir. Buğday rüşeymi bebeklere de çok faydalıdır. Buğday ruşeymi bebeklere ne kadar verilir, bebeğe nasıl verilir, gluten içerir mi? Gibi merak edilenleri sizler için derledik.

Buğday ruşeymi, buğdayın embriyosu olarak bilinmektedir. Buğday ruşeymi buğdayın özüdür ve buğdayın çoğalmasını, çimlenmesini sağlar. Buğday ruşeymi çok sağlıklı bir besindir ve pek çok faydası bulunmaktadır. Ayrıca buğday rüşeymi ile pek çok tarif yapılabildiği için özellikle son zamanlarda çok fazla satılmaktadır. Buğday ruşeyminin bebeklere de çok fazla faydası olduğu bilinmektedir. Buğday ruşeyminin faydaları:

·      Uzun süre tokluk hissi verir

·      Kan şekerini dengeler

·      Hücreleri korur ve kanser riskini azaltır

·      Gözde katarakt oluşmasını engeller

·      Kısırlık tedavisi için kullanılır

·      Yorgunluk hissini azaltır

Buğday Ruşeymi Bebeklere Ne Kadar Verilir?

Buğday ruşeyminin bebeklere verilip verilmeyeceği ve verilirse ne kadar verilmeli gibi sorular çok merak edilmektedir. Buğday ruşeymi çok sağlıklı ve çok faydalı bir besindir. Nemli ve sıcak ortamlarda bekleyemediğinden ve çabucak bozuklduğundan dolayı serin ortamda muhafaza edilmelidir. Buğday ruşeymi 8 aylık ve daha büyük bebeklere verilebilir. Buğday ruşeyminin günde 1 bardaktan fazla kullanılması önerilmez.

Buğday Ruşeymi Bebeğe Nasıl Verilir?

Buğday ruşeyminin ne işe yaradığı ve ne kadar verildiği merak edilmektedir. Buğday ruşeymi ile pek çok tarif yapılabilir. Bunlar:

·      Ruşeymli ve yoğurtlu avakodo püresi: yarım avokado, 2 kaşık yoğurt ve 1 kaşık buğday ruşeymi karıştırılır ve bebeğe yedirilir.

·     Ruşeymli meyve püresi: yarım armut, yarım elma ve 1 muz küçük küçük doğranır ve pişirilir. Ardından içine 1 tatlı kaşığı ruşeymi eklenir ve blenderden geçirilir. Daha sonra üzerine yoğurt eklenir.

·   Cevizli ruşeymli pankek: 1 yumurta ve 1 çay bardağı süt çırpılır. Ardından içine buğday ruşeymi ve tam buğday unu eklenir. En son içine ceviz içi ezilir ve az yağlı tavada önlü arkalı pişirilir.

·    Ruşeymli brokoli: brokoli buharda haşlanır ve çatalla iyice ezilir. Üzerine yoğurt ve ruşeym eklenir.

·   Ruşeymli çorba: yarım soğan ve 1 diş sarımsak iyice doğranır. Zeytinyağı ile kavrulur. Ardından 1 patates, 1 havuç, 1 kabak ince ince doğranır ve buharda pişirilir. Pişen sebzeler iyice çatalla ezilir. Ardından soğan ve sarımsakların üzerine eklenir. Daha sonra da üzerine 1 bardak sıcak su eklenir ve kaynatılır. En son ise blenderden geçirilir. Biraz ılıdıktan sonra bebeğe içirilir.

Buğday Ruşeymi Gluten İçerir Mi?

Buğday ruşeyminin glüten içerip içermediği merak edilir. Buğday ruşeymi glüten içermektedir. Bundan dolayı çölyak hastalarının kesinlikle tüketmemesi gerekmektedir. Ayrıca bir orta boy buğday ruşeyminin içinde 13 gram karbonhidrat, 3 gram yağ, 3 gram sodyum, 6 gram protein, 10 mg kalsyum, 240 potasyum, 2 mg demir vardır. Bir orta boy buğday ruşeymi 95 kaloridir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir