Bronzlaşma Hakkında Merak Edilen Bilgiler

Bronzlaşma Hakkında Merak Edilen Bilgiler
14.08.2021 15:30
Hemen hemen her birimiz yaz ayları geldiğinde bronzlaşmak yani bol bol güneşlenmek isteriz. Doğru bronzlaşma nasıl olur? Kullanılan bitkisel yağlar nelerdir, kullanılan cihaz nedir? Bronzlaşmak için nereye gidilir, sağlıklı mı, bronzlaşma tavsiyeleri neler? Bronzlaşma ne zaman geçer?

Hemen hemen her birimiz yaz ayları geldiğinde bronzlaşmak yani bol bol güneşlenmek isteriz. Bronz bir ten yaz aylarında çok daha çekici görünmekle birlikte kış aylarına kadar geçen sürede daha da bronz olmak herkesin istediği bir şeydir. Hem ruhen hem de fiziksel olarak oldukça iyi hissetmemize yardımcı olan bronzlaşma aslında güneşten tam fayda almak ile ilişkilidir. Bronzlaşırken sık sık altında uzanarak fayda aldığımız güneş, birçok yararlı etkileri ile bilinse de aynı zamanda da kişilerde çeşitli sağlık sorunlarına da yol açabilir. Hem bu zararlı etkilerden korunmak hem de muntazam bir bronzlaşma için doğru güneşlenme tekniklerini iyi bilmeli ve aynı zamanda da çeşitli bitkisel yağlardan fayda alınmalıdır. D vitaminin vücutta sentezlenmesine de yardımcı bulunan güneşin zararlı etkilerinden korunarak ve cildimizde kırışıklık, leke ya da yanık olmadan bronzlaşmak için herkesin aradığı bronzlaşma içeriği sizlerle…

Doğru Bronzlaşma Nasıl Olur?

Cilt tahrişleri yaşamamak, cilt renginde lekelerden korunmak ve güneşin baş ağrısına neden olmasını engelleyerek bronzlaşmak doğru bir bronzlaşma tekniklerini uygulayarak son derece mümkündür. Bunun için sizlerin denemesini önerdiğimiz doğru bronzlaşma teknikleri şu şekildedir;

·        Mümkünse güneşlenmeden evvel tüm ölü derileri keseleyerek temizleyin ve son derece temiz bir cilt ile güneşlenin.

·        Güneşin en kavurucu olduğu saatlerden güneşlenmemeye özen gösterin. Mümkünse öğleden önce ya da sonra güneşlenmeyi prensip haline getirin.

·        Koruyuculuğu en yüksek olan güneş kremlerinden fayda alın.

·        Sahilde iken güneş kremini mutlaka iki saatte bir tazeleyin ve hassas bölgelerinizde de daha fazla miktarda kullanmaya özen gösterin.

·        Sürekli aynı pozisyonda oturmayın ya da yatmayın. Biraz sırtınız biraz da yüzünüz hatta biraz da yan bölgelerinizin de güneş görmesine müsaade edin.

·        Bir günde tamamen yanmak yerine uzun vadede ve yavaş yavaş bronzlaşmayı hedefleyin.

Bronzlaşma İçin Kullanılan Bitkisel Yağlar Nelerdir?

Hemen hemen bitkisel yağların her birinin cilde iyi geldiğini duymuşsunuzdur. Bitkisel yağların her biri olmasa da bazılarının bronzlaşmaya etkisi olduğunu söylemek mümkündür. Bronzlaşma için kullanılacak bitkisel yağlar arasında ise ilk olarak avokado yağı yer alır. Diğer bitkisel yağlar ise Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, Ayçiçek yağı, buğday özü yağı, yeşil çay yaprağı yağı, fındık yağı ve aloe vera yağı yer almaktadır.

Bronzlaşma İçin Kullanılan Cihaz Nedir?

Bronzlaşma kelimesi aslında bir nevi güneşlenme demektir. Fakat güneşin tam keskin olmadığı bölgelerde ya da kış aylarında da kullanılabilmek için bu işi güneş yerine yapan makineler icat edilmiştir. Bu makinelere ise solaryum adı verilmektedir. Ultraviyole ışınlar ve enfaruj ışınları sayesinde tatile gidemeyen ya da kış aylarında olan kişiler bu cihazlarda bronzlaşmayı tercih edebilir.

Bronzlaşmak İçin Nereye Gidilir?

Bronzlaşmak için gidilebilen en klasik yerler kuaförler ve solaryum merkezleridir. Vakti ve bazı parasal imkanları olmayan kişilerin buralardan randevu alarak bronzlaştıkları bilinir. Buna ek olarak sıklıkla tatile gidilmesi ya da sıklıkla tatil yapılması önerilir.  Buna ek olarak güneşten fayda almak isteyen kişilerin kozmetik sektöründe sıklıkla yer alan bronzlaştırıcı kremleri ve bitkisel yağları da kullanması gerekmektedir.

Bronzlaşma Sağlıklı Mı?

Bronzlaşmanın sağlıklı olup olmadığı hala bir muammadır. Fakat bilindiği üzere pek çok zarardan da bahsedilebilir. Bronzlaşmanın neden olduğu en büyük zarar iyi ya da kötü olmak üzere cilt tümörü oluşumudur. Buna ek olarak kılcal damarların belirginleşmesi de bilinen kötü etkilerindendir.

Bronzlaşma Tavsiyeleri Nelerdir?

·        En az elli faktör olan bir güneş kremi tercihinde bulunun.

·        Mümkün mertebe en açık renkte kıyafet giymeye özen gösterin.

·        Sabah 11 ile öğleden sonra üç ya da dört arasında güneşe çıkmayın.

·        Güneş gözlüğü kullanmaya özen gösterin.

·        Güneşlenirken cildinizde herhangi bir parfüm ya da kozmetik ürün olmamasına özen gösterin. (Güneş kremi elbette hariç)

Bronzlaşma Ne Zaman Geçer?

Muntazam bir şekilde güneşlenip, istenilen tonda bronzlaştıktan sonra en merak edilen sorulardan bir tanesi de bu bronzluğun ne kadar sürede kalıcı olduğudur. Bu sorunun cevabı ise bronzlaşan kişinin cilt yapısı ve rengine göre değişiklik gösterir. Kısacası bakıldığında esmer bir bireyde devam eden bronzluk süresi en az altı ay sürerken beyaz tenli olan kişilerde bronzluk süresi on gün kadar kısadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir