Bilime Göre Kaç Cinsiyet Vardır?

Bilime Göre Kaç Cinsiyet Vardır?
11.11.2022 19:49
Deney ve birtakım yöntemlerle ele alınan konuların tutarlı, geçerli ve kesin bir bilgiyle sonuçlanmasına bilim diyoruz. Peki bilime göre kaç cinsiyet var, dünya kaç günde oluştu, dünya nasıl oluştu? Bilime göre ölümden sonra hayat var mı, evren nasıl oluştu? Detayları yazımızda.

Cinsiyet kavramı özellikle son yıllarda daha baskın olarak “toplumsal cinsiyet“ olarak bir kavramla birlikte anılmaktadır. Kişinin biyolojik cinsiyetini birtakım sebeplerle benimsememesi, reddetmesi ve kendisini başka bir cinsiyet grubu içerisinde ifade etmek istemesiyle birlikte oluşmuş sosyal bir kavramdır.

Ancak bilime göre insanlar sadece, erkek ve dişi olmak üzere 2 tipte cinsiyet grubu içerisinde birbirlerinden ayrılırlar.

Bilime Göre Dünya Kaç Günde Oluştu?

Bilime göre dünya, öncesinde güneş sisteminin yörüngesinde hareket eden düzenli bir gaz bulutuydu. Bu yığın, güneşten kopan parçaların kendi sistemine girip soğumasıyla katılaşmış ve bugün insanlığın evi olarak adlandırılan dünya meydana gelmiştir. Bu hadise yaklaşık olarak 4,5 milyar yıl önce yaşanmıştır. Bilim adamları tarafından bu olayın milyarlarca yıl aldığı söylenmektedir.

Bilime Göre Dünya Nasıl Oluştu?

Dünya, güneş sistemine ait ve ona en yakın 3.gezegen konumunda, üzerinde yaşam formu bilinen ve kanıtlanan tek gezegendir.

Yörüngesinde olduğu güneşin kopan parçalarıyla var olduğu savunulan bir karasal gezegendir. Belli gazların yanıp sönmesiyle oluşmuştur. Dünyanın çekirdeği uzaydaki eriyen lavların, dünyaya gelerek yüzeyde soğumasıyla meydana gelmiştir.

Dünya, güneşin etrafında toz, gaz ve kaya parçalarıyla birlikte bir kargaşa halinde dönen büyük bir yığındı. Birbirlerine vurup, küçük patlamalar yaşanarak dönmeye devam ediyorlardı.  Daha sonrasında kocaman bir lav topu görünümünü aldı.

Mavi görüntüsü ve ciğerlerimize çektiğimiz oksijenden eser yoktu.  İçerisinde yüksek oranda nitrojen, karbondioksit ve su bulunuyordu.  Bu gaz bulutuna Theia adı verilen gezegen çarparak büyük bir patlama oluşturdu. Çarpan gezegen çarpışmanın etkisiyle parçalandı, parçalarından bazıları dünyaya katıldı.

Dünyaya bu sırada güneşten gelen meteor yağmurları yağıyordu. Bunlarda içerisinde bir miktar su taşıyorlardı. Bu sular ayrıca alev topu olan gezegenimizi yavaş yavaş soğutmaya başlamışlardı. Dünyanın alt yüzeyinde kalan volkanik adalar ise daha sonrasında “kıta“ adını vereceğimiz ana parçalara ayrılacaklardı.

Dünya, güneşten gelen parçaların yörüngesine girip soğumasıyla, gazlar, sıcaklık ve su ile meydana gelmiş mavi bir top görünümde, güneş sistemine en uzak 3. Gezegen olarak oluşumunu tamamlamıştır.

Bilime Göre Ölümden Sonra Hayat Var Mı?

Bilim insanları, ölüm konusunu her zaman araştırma konularına eklemişler ve bu konular üzerinde yoğun çalışmalar yapmışlardır. Fakat ölüm sonrası, metafizik yani daha çok felsefecilerin ilgi alanına giren bir konu olarak düşünmektedirler.  Var oluş, ruh, ölüm sonrası yaşantı gibi konuların felsefecilerin çalışma alanına daha uygun olduğunu, kanıtlanabilirliğinin kesin olmadığını söylemektedirler.

Bilim insanları genellikle ölüme yakın zamanlarda beynin ve vücudun, fiziksel ve kimyasal değişimlerini incelerler. Var sayımlar yapmak ya da inançla yargılarda bulunmak bilim insanlarına göre bir tutum değildir.

Bilime Göre Evren Nasıl Oluştu?

Tüm bilim insanların ortak yargısı evrenin büyük patlama ile oluştuğudur. Yani Big Bang teorisi. Yaklaşık 15 milyar yıl öncesine dayanan bu patlama sonucunda, gezegenlerin, yıldızların, gök ada ve gök cisimlerinin tümünün meydana gelmesini açıklayan odak noktasıdır. Tam olarak nasıl oluştuğunun ve nasıl son bulacağının net bilgisi bulunmasa da, bilim insanları araştırmalara halen devam ediliyor.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir