Bebeklerde Nezle Ateş Yapar Mı?

Bebeklerde Nezle Ateş Yapar Mı?
01.12.2022 22:05
Yeni doğum yapmış anneler için bebeklerinin hasta olmasından çok endişe duyabilirler. İşte buna dair bir araştırma yaptık. Bebeklerde nezle ateş yapar mı, başlangıcında ne yapılmalı, neden olur? Bebeklerde nezleye hangi şurup iyi gelir, tehlikeli midir? Bebeklerde nezle ne kadar ileriye gider ve bebeklerin hasta olmasına neden olur gibi soruları doğru kaynaklar aracılığıyla araştırmasını gerçekleştirdik.

Yeni doğmuş bebeklerde olağan bir durum olan nezle ateş yapma ihtimali 48 saat içinde olabilir. Bu saat aralıklarına da takibe alarak sürekli bebeklerin ateşini kontrol etmekte fayda var. Eğer ateşi yükseliyor ama korkulacak bir durum yoksa kalın giysiler yerine ince giysiler giydirilmeli. Ilık su ile duş aldırarak ateşini biraz indirmeyi deneyebilirsiniz. 38 dereceden sonra ateşi doktor kontrolünde tedavi edilmesi gerekebilir.

Bebeklerde Nezle Başlangıcında Ne Yapılmalı?

Bebekler ilk 3 ve 6 ayı çok önemlidir. Genelde anne sütü ile beslenen çocuklar pek fazla nezle veya diğer hastalıklara kapılmadan yaş alırlar. Fakat anne sütü değil de mama kullanan bebeklerin bağışıklık sistemleri daha güçsüz olmasından ötürü nezle olma ihtimalleri yüksek olur. Anneler bu durumlarda daha güçlü ve cesaretli olması önemlidir.

Nezle olan bebeklere daha bilinçli davranmak bebeğiniz kötü hastalıklardan da koruyacaktır. İlk ateş yükselmesiyle doktora gitmeden önce alacağınız önlemler olacaktır. Çocuğunuzun ateşi çıkmaması adına ince giysiler giydirin. Terletmeden hafif bir duş aldırabilirsiniz. Bunun gibi ön koşulları yaparsanız nezlesi kısa sürede yok olur.

Bebeklerde Nezle Neden Olur?

Bebeklerin diğer çocuklara gelişim evrelerinde ilkleri vardır. Ağız ve burun yoluyla ilk altı ay içinde her şeyi tatmak isterler. Bu sebepten ötürü onların daha hızlı şekilde gribal enfeksiyonları kapma riski vardır. Öncelikle sevgili annelere önereceğimiz noktalar var. Bebeğinizin odasını günlük en az 10 dakika havalandırın. Tabi onu odadan çıkararak yapın. Daha sonra odada bir buhar makinesi bulundurabilirsiniz. Bu da nezle olmasını engelleyebilir.

Yukarıda uygulanan işlemleri düzenli yaparsanız bebeğinizin enfeksiyon kapma riski azalacaktır. Özellikle burun ve ağız yoluyla alınan mikropları bu sayede anında yok edebilir. Tabi ne sıcak ne de soğuk şekilde giyindirilmemeli. Oda sıcaklığı yaz ve kış aylarında 22 ile 24 derece arasında olmalı. Böylece çocuk hava değişimlerinden de etkilenmeden nezle olmaktan kurtulur.

Bebeklere Nezleye Hangi Şurup İyi Gelir?

Bebeklerinizin anne sütü ile beslenmesi bazı ilaçları almasına nezle olduğu sırada engelleyebilir. Bu yüzdene en hafif ve doğal yollarla nezleyi atlatmasını sağlamalıyız. Genelde Aferin, Peditus gibi markalarının şurubu alınarak kullanılmalıdır. Tabi bebekler altı ayını geçip ek gıda dönemindeyse doğal bitki çayları örneğin ıhlamur gibi çaylarla bu hastalığı atlatmasına yardımcı olabiliriz.

Bebeklerde Nezle Tehlikeli Midir?

Burun ve ağız yoluyla alınan enfeksiyonun sonucu bebekler nezle olabilir. İlk 48 saat içinde nezlenin ateş yapma ihtimali yüksek bir durumdur. Sürekli ateş kontrolü yaparak bunu kendi evimizde de tedavisini yapabiliriz. Belirlene markaların şuruplarını kullanarak ve bebeğimizin oda sıcaklığını hep aynı ölçüde tuttuğumuzda bir tehlike yaratmayacaktır.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir