Bebeklerde Kulak Akıntısı Nasıl Geçer?

Bebeklerde Kulak Akıntısı Nasıl Geçer?
07.12.2021 18:30
Bebeklik döneminde zaman zaman görülen kulak akıntısı, çeşitli sebeplerden dolayı gelişebilmektedir. Bebeklerde kulak akıntısı özellikle anne ve babaları korkuturken, nasıl geçtiği? Belirtileri ve bu konu hakkında pek çok şey merak edilmektedir. Bebeklerde kulak akıntısı nasıl temizlenir, kulak akıntısı belirtileri nelerdir, kulak akıntısı neden olur konularını sizler için araştırdık.

Bebeklik döneminde birçok rahatsızlık oluşabilirken, kulak akıntısı da bazı bebeklerde görülebilmektedir. Kulak akıntısı birçok sebepten oluşabilirken, genelde bu bölgede gelişen enfeksiyonlara bağlı olarak meydana gelir. Akan sıvının rengi berrak ya da koyu şekilde görülebilir. Bu durumla karşı karşıya kalan bebekler, hemen bir doktora gösterilmelidir. Kulak akıntısının sebebi saptandıktan sonra, uygun tedavi ile giderilmelidir. Bazı akıntılar tıbbi müdahale olmadan kendiliğinden geçebilirken, diğer tür akıntılara uygun tedavi yöntemi belirlenir. Bebeklerde antibiyotik kullanımı geçmeyen kulak akıntılarında tedavi olarak, damla şeklinde damlatılarak kullanılır. Bunun yanında ağrının geçmesi içinde, ağrı kesicilerden yararlanılır. Her ihtimale karşı, bebeğinizde böyle bir akıntı söz konusu olmuş ise uzman bir doktora göstermek iyi olacaktır. Uzman doktor kontrollerden sonra, gereken tedaviyi uygulayacaktır. Uzman doktorun size vereceği tavsiyelere uyarak, bebeğinizin sağlığını koruyabilirsiniz.

Bebeklerde Kulak Akıntısı Nasıl Temizlenir?

Birçok bebekte görülen kulak akıntısı, zaman zaman koyu ve kokulu olabilmektedir. Böyle durumlarda ebeveynler, uzman bir doktordan yardım almalıdır. Kulak akıntısını asla sivri uçlu şeyler ile temizlememek gerekir. Özellikle tığ, kürdan ve pamuk çubuklar, hassas bebek kulaklarına zarar verebilir. Bunun için gelen sıvıyı, havlu kâğıtla ya da havlunun ucuyla temizlemek daha yararlı olur. Bebeklerde oluşan kulak akıntısını temizlemek için çok hassas olunup, dikkatli bir temizlik yapılmalıdır. Temizlik sırasında çok sert hamleler yapılmamalı ve kulak içine çok baskı yapılmamalıdır. Banyo yaptırılan bebeklerde, kulağın içi olduğu kadar, kulağın dışı da kurulanmalıdır. Böylece bu bölgede ki enfeksiyon riski giderilmiş olur.

Bebeklerde Kulak Akıntısı Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde oluşan kulak akıntıları kendini birçok belirti ile belli edebilirken, bu bebekten bebeğe değişebilmektedir. Çoğu kulak akıntısına ağrı eşlikte olup, bu bebeklerde ağlama krizine sebep olur. Yüksek ateş, kaşıntı yine belirtilerden olup, kulak çınlaması ve duymada azalmada farklı belirtiler olmaktadır. Hastalığı en iyi anlamamızı sağlayan belirtisi ise kulak içinden akan berrak ya da sarımsı renge sahip sıvıdır. Bu belirtiler bebeğinizde bulunuyorsa, bir doktordan yardım almanız gerekir. Bu dönemde bebeğinizin bakımına daha çok dikkat ederek, rahatsızlığın geçmesi daha erkene çekilebilir.

Bebeklerde Kulak Akıntısı Neden Olur?

Bu sorunun birçok sebebi olurken, farklı belirtiler ile ortaya çıkabilmektedir. Genel sebebi ise kulak içinde oluşan enfeksiyonlar, en büyük neden olarak gösterilir. Boğaz iltihapları, kulak travması, kabakulak, kulağa su kaçması, kulağın iyi temizlenmemesi, kulakta bir maddenin olması gibi birçok neden, bu akıntılara sebep gösterilebilir. Tedavi için öncelikle kulak akıntısının nedeni belirlenip, daha sonra uygun tedavi yapılmalıdır. Kulak akıntıları çok ileri derece de değilse, kendi kendine geçme eğilimindedir. Yine de bebeği bir uzman doktora göstermek, daha iyi sonuçlar almak adına yararlıdır. 


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir