Bebeklerde Diş Çıkarmayı Kolaylaştırmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Bebeklerde Diş Çıkarmayı Kolaylaştırmak İçin Ne Yapılmalıdır?
23.11.2021 15:48
Bebeklerde diş çıkarma ateşi kaç gün sürer, ağrısı nasıl geçer? Bebeklerde diş çıkarmayı kolaylaştırmak için yapmanız gerekenleri sizler için derledik.

Yeni anne- babalar bebekleri ile ilgili her şeyi bilmek isterler. Biz bu yazımızda bebeklerin diş çıkarma süreci ile ilgili tüm merak edilenleri yazıyoruz. Bebekler 3. – 4. aylarında ya da 6.-7. aylarında iken diş çıkarabilirler. Bazı bebeklerde diş çıkarma süresi 12.- 15. aya kadar bile sarkabilir. Bebekler diş çıkardığını anlamak için bazı işaretler vardır. Bunlar:

·        Bebeklerde sürekli ağlama

·        Bebeklerde iştahsızlık

·        Uykuda düzensizlik

·        Ağız salyasının artması

·        Bebeklerin elleri ile oynaması

·        Ağız çevresinde döküntü ve kızarıklıktır.

Bebeklerin diş çıkarması çok zorlu bir süreçtir. Her bebek diş çıkarma sürecinse ağlar, huzursuzlanır ve uyuyamaz. Eğer bebeğiniz diş çıkarırken yaşanan zorlukları azaltmak için bazı şeyler yapılabilir.

·        Bebeklerin çok hassas olduğu bu dönemde, beslenme sırasında çok sıcak besinler verilmemesi gerekir. Daha çok ılık ya da soğuk yiyecekler verilmelidir. Püre, yoğurt, muhallebi gibi yiyecekler bebeğin serinlemesini sağlar.

·        Bebeğin dişleri ile çiğneyebileceği şeyler verilmelidir. Böylece bebekler dişini kaşıyıp rahatlayabilir. Muz, havuç gibi yiyecekler verilebilir.

·        Kereviz sapının yıkanıp dondurulması da çok iyi bir örnektir. Bebek bununla dişini kaşır ve rahatlar.

·        Bebeğin yeterli miktarda su içmesine özen gösterin.

·        Bebeğin dişini kaşıması için dondurulmuş meyve verebilirsiniz.

·        Bebeğin dişini kaşıyabilmesi için dondurulmuş anne sütü verebilirsiniz.

·        Bebeğinize taze meyve suyu içirebilirsiniz.

Bebeklerde Diş Çıkarma Ateşi Kaç Gün Sürer?

Bebekler 3-4. aylarında ya da 6-7. aylarında iken diş çıkarmaya başlarlar. Bu diş çıkarma süreci bebekler için çok zorlu bir süreçtir. Bebekler bu dönemde çok fazla ağlar, huzursuzlanır ve acı çekerler. Ayrıca çok fazla dişleri kaşınır, tükürükleri artar, ağız kenarlarında döküntüler olur ve bebeklerin iştahında azalma olur. Bu sıkıntılar bebeği rahatsız ettiği gibi anne ve babayı da çok endişelendirir ve üzer. Bu nedenle diş çıkarma sürecinin en az sıkıntılı geçmesi için anne babaların da bebekleri için yardımcı olmaları gerekir. Bebeklerde diş çıkarma sürecinde yaklaşık 3 gün kadar yüksek ateş olabilir.

Bebeklerde Diş Çıkarma Ağrısı Nasıl Geçer?

Bebeklerin diş çıkarma süreci zorlu ve ağrılı bir süreçtir. Bu süreçte bebeklerde diş ağrısı, kaşıntı, ağız kenarlarında döküntü, ağız salyası, iştahsızlık, huzursuzluk, uykusuzluk ve yüksek ateş olabilir. Bebekler genellikle elleri ile ya da dişleri ile oynarlar ve kaşımak isterler. Bu süreçte anne ve babaların bebeklerine yardımcı olmaları gerekmektedir. Bebeklere soğuk yiyecekler vermeli, dişini kaşıyabileceği şeyler vermelidir. Bebeklerde olan diş ağrısını geçirmek için papatya yağını pamuğa damlatıp bebeğin dişine masaj yapılması önerilir.  

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir