Beatbox Nasıl Yapılır?

Beatbox Nasıl Yapılır?
06.09.2021 08:00
Beatbox ağız ve eller kullanılarak çıkartılan seslerin kullanılarak ortaya çıkarılan seslerden oluşur. Bizler de beatbox tanımı, beatbox nasıl bir müzik türüdür?, beatbox öğrenmek zor mu?, beatbox sözleri nasıl okunur?, beatbox için gerekli malzemeler, beatbox yapmaya yeni başlayanlar için tavsiyeler sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

Beatbox ağız ve eller kullanılarak çıkartılan seslerin kullanılarak ortaya çıkarılan seslerden oluşur. Çoğu kişi bunun oldukça zor olduğunu düşünür oldukça ilgi gören bu teknik çoğu kişi tarafından da büyük bir ilgiyle izlenir ve dinlenir. Beatbox yapmaya öğrenmeye öncelikle sesler ve ritimler üzerine çalışarak başlanmalıdır. Ağız yolu ile farklı sesler birleştirilerek ve belirli bir ritme oturtularak gerçekleştirilir. Farklı harfleri vurgulayarak, sesleri tam çıkartmadan bir müzikal ritim ile çıkartmak gerekir. Ağız içine doldurulan havadan ve ellerden yardım alınabilir. Elleri kullanmak ağızdan çıkacak seslerin bas gücünü arttıracağı için beatbox yapımını etkileyici kılacaktır. Beatbox yaparken nefes ayarının da düzgün şekilde yapılması gerekmektedir.

Beatbox Tanımı Nedir?

Beatbox, Ağız, dudak ve dil kullanılarak gerçekleştirilen ritmik melodiler bütünüdür. Kişi herhangi bir müzik aleti kullanmadan nefes ve hava kontrolleri yaparak ağızı ile müzik oluşturabilir bu da beatbox olarak adlandırılır.

Beatbox Nasıl Bir Müzik Türüdür?

Beatbox çoğu kişiye göre bir müzik türü değildir. Birçok tartışmayı beraberinde getiren bu teknik farklı bakış açılarına sahip profesyonellerin fikir ayrılığına düşmesine sebep olmuştur. Fakat genel bağlamda bakılacak olursa beatbox, hip hop müzik türü arasında gösterilebilir. Herhangi bir alet kullanılmadan gerçekleştirildiği için bu akım herkesçe benimsenememiştir. Beatbox üreten sanatçılar ise daha çok hip hop ve rap parçaları ürettiğinden dolayı o kültüre ait olarak kabul etmek mümkündür.

Beatbox Öğrenmek Zor Mu?

Beatbox, ağızdan çıkarılan sesler olarak görülüp yapılması kolay gibi görünse de aslında çok da kolay bir teknik sayılmaz. Nefesi ve Ağızdaki havayı iyi idare etmek oldukça sabır ve deneyim isteyen bir süreçtir. Beatbox öğrenmekteki en önemli süreç kesinlikle pratik yapmaktır. Kişi bas ve tiz olarak adlandırılan seslere iyi çalışmak ve bu konuda bol bol pratik yapmak zorundadır. Günde 3 ila 5 sat aralığında yapılan çalışmalar ve egzersizler sayesinde kısa bir sürede profesyonel çalışmalar ortaya çıkartabilmek mümkündür.

Beatbox Sözleri Nasıl Okunur?

Beatbox, sözlü bir metni içermediği için şarkı olarak adlandırılmaz. Farklı sesleri ağızdaki hava kontrolü yönetilerek çıkartmaya denir bu sebeple daha çok müzik olarak geçmektedir. Bazı sanatçılar bunu şarkılar ile birleştirip yorumlayabilir. Örneğin, bir rap parçasında sözlerin arasına beatbox tekniği yerleştirmek şarkıya melodi yönünden bir anlam kazandırabilir. Bu yüzden beatbox sözlerinin tam anlamıyla okunması ve anlaşılması mümkün değildir çünkü beatbox daha çok bir ritimdir.

Beatbox İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Beatbox yapmak kişinin herhangi bir malzemeye ihtiyaç duymadan gerçekleştireceği aktivitelerden biridir. Kişi; Ağız, dil ve dudak gibi organlarını kontrol ederek nefes yardımı ile bir melodi oluşturur ve bunu ritme oturtur. Bu sebeple beatbox yapmak isteyen kişiler veya yeni başlayacak olanların ekstra olarak herhangi bir malzeme veya alet almasına gerek yoktur. Nefes egzersizleri yaparak ve ağzınız ile beatbox yapmaya başlayabilirsiniz.

Beatbox Yapmaya Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler Nedir?

Beatbox yapmaya yeni başlayan kişilerin öncelikle diyafram kullanımlarına dikkat etmesi ve bu konuda kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Çünkü diyafram, seslerin kuvvetini gösterme konusunda oldukça önemlidir. Daha sonra yapılması gereken şey kesinlikle bol bol pratik yapmaktır. Sabır gerektiren pratikler gün içinde saatlerinizi alsa bile pes etmeden alıştırmalara devam etmek bu konuda sizi başarıya götürecek en önemli etkendir. Giderek ses tonlarının önemini kavrayıp denemeler yaptıkça daha dikkat etmek yaptığınız ritimlerin daha profesyonel olmasını sağlayacaktır. Beatbox yapmaya yeni başlayan kişiler bu alanda ustalaşmış kişileri izleyerek vücut dillerine ve tekniklerine dikkat ederek kendilerine bir figür oluşturabilir ve bu doğrultuda öğrenme istekleri ve çalışma arzularını arttırabilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir