Balıklar ve çeşitli deniz canlılarından çıkarılan yağın şurup veya kapsül haline getirilerek kullanılmakta olan formuna balık yağı denilmektedir. İçeriğinde bulunan Omega 3, omega takviyesi olarak da kullanılmasını sağlıyor. Balık yağının her yaştan insan için pek çok olumlu etkileri olduğu bilinmektedir. Balık yağının, beyin gelişimiyle beraber kalp ve damar hastalıkları açısından olumlu etkilere sahip olduğu, kolesterolü düşürdüğü, kan pıhtılaşmasını önlediği ve vücuda enerji verdiği söylenmektedir. Ayrıca balık yağının kalp, deri ve cilt, bağışıklık, kas ve kemikler açısından da etkili olduğu gözlemlenmiştir. Faydaları saymakla bitmeyen ve halk arasında da son derece popüler bir takviye olan balık yağının nasıl içildiği ise balık yağı tüketmeyi düşünenler için merak edilen sorulardan biridir. Balık yağı, kapsül, çiğneme tableti, balık yağı hapı gibi farklı formlarda piyasaya sürülerek tüketilmeye hazır hale getiriliyor. Bütün gıda takviyelerinde olduğu gibi balık yağını da kullanmadan önce hekime ne kadar ölçü ile ve hangi formda tüketeceğiniz konusunda danışmanızda fayda var.
Balık Yağı Akşam İçilir Mi?
Balık yağı takviyesinin kullanılması hususunda herhangi bir zaman dilimi ya da ayrımı bulunmamaktadır. Fakat balık yağının kullanımının yan etkileri içerisinde reflü bulunduğundan dolayı genellikle yemeklerden önce kullanmanız tavsiye edilmektedir. Bu sebeplerden ötürü balık yağı takviyesinin doz alımı olarak sabah ve akşam yemeklerden önce tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bu şekilde doz ayrımını ikiye bölmek hazımsızlık ve reflü gibi olumsuz şikayetlerin ortaya çıkmasının önüne geçecektir.
Balık Yağı Aç Karna İçilir Mi?
Balık yağı takviyesinin kullanımı sonucunda reflü ve hazımsızlık gibi şikayetlerin olduğu gözlenmiştir. Balık yağı takviyesinin olası yan etkilerinden birinin reflü olduğu bilindiği için genel olarak aç karna kullanılması tavsiye edilmemektedir. Bu sebeplerden dolayı balık yağı kullanımının takviyesinde reflü riskini ortadan kaldırmak amacıyla yemekler sonra kullanım tavsiye edilmektedir.
Balık Yağı İştah Açar Mı?
Balık yağı doğrudan Omega 3 içeren bir besin takviyesidir. Balık yağının doğrudan bir şekilde iştahsızlığa etki ettiği söylenemez. Diyet listelerine dahi eklenebilen balık yağı, sağlıklı beslenme koşulları oluşturarak vücutta tokluk hissi uyandırdığı ve diyet boyunca alınan düşük kalori miktarını dengelediği bu şekilde diyet sürecine dayanma direncini arttırarak vücutta dengeyi sağladığı söylenmektedir. Dolayısıyla balık yağı takviyesinin kişide herhangi bir şekilde iştah artışına sebep olduğu gözlenmemiştir.
Balık Yağı Kilo Aldırır Mı?
Balık yağı kullanımının kullanan kişi üzerinde kilo alımına ya da kilo vermeye etkili olduğu konusundaki duyumlar, kişilerin kendi yaşantılarına göre deneyimlediği etkilerdir. Balık yağı her bireyin vücuduna, ihtiyacı olduğu ölçüde sağlık açısından farklı etkiler göstermektedir. Vücudun balık yağına olan ihtiyacı kişinin fast food tüketimi, kullandığı yağlar, aşırı şeker tüketimi gibi olumsuz ve kötü beslenme alışkanlıkları sebebiyle günümüzde daha da çok artmıştır. Her ne kadar bu tür olumsuz beslenme alışkanlıkları sebebiyle vücut balık yağı kullanımı gibi ilave takviyelere ihtiyaç duysa da kişi üzerinde kilo alımına sebep olup olmayacağı kişiden kişiye göre farklılıklar göstermektedir.