Atipik Otizm Olana Nasıl Davranılmalıdır?

Atipik Otizm Olana Nasıl Davranılmalıdır?
09.12.2022 17:17
Atipik otizm, pek çok insan tarafından bilinmemekte olan bir rahatsızlıktır. Bununla birlikte bu hastalık hakkında bilinç oluşturulmalı ve dikkatli davranılmalıdır. Atipik otizm olana nasıl davranılmalıdır, evlenebilir mi? Atipik otizm raporu silinir mi, olan normal okula gider mi? Atipik otizm sonradan olur mu, olanlar maaş alır mı?

Atipik otizm, aslında pek fazla bilinmeyen bir rahatsızlıktır. Bebeklik ve çocukluk döneminin başlarında ortaya çıkabilmektedir. Çoğunlukla sözlü ya da sözsüz bir şekilde gerçekleştirilen becerilerde bozulma, tekrarlı davranışlar, sosyal ortamlara uyumama, uygun davranışlar sergileyememe, motor becerilerde eksiklik, yetersiz iletişim ve konuşma gecikmeleri belirti olarak gösterilebilmektedir. Atipik otizm, beş çeşit olan otizm spektrum bozukluklarından bir tanesidir. Atipik otizm, çok fazla belirti göstermekte olan bir otizm türü değildir.

Yalancı otizm, geçici otizm, silik otizm gibi isimlerle de anılmaktadır. Atipik tanımı yerine hafif otizm tanımını kullanmak günümüzde daha doğru bir hale gelmiştir. Otizm aslında 3 skalaya göre incelenmekte olan bir hastalıktır. Çocuklar da buna göre tanımlanmaktadır. Bunlar; hafif düzey otizm, orta derece otizm ve ağır otizmdir. Atipik otizm olarak bahsetmekte olduğumuz durum hafif düzey otizm grubuna girer. Bu grupta belirtiler oldukça hafiftir. Orta derece otizm olarak adlandırdığımız grupta, günlük destek sağlanabilmektedir. Üçüncü yani ağır otizm olarak adlandırmakta olduğumuz grup ise günlük desteğin şart olduğu gruptur. Davranışların kontrol dahi edilememesi mümkündür.

Atipik otizm oluşumunun pek çok nedeni olabilmektedir. Nedenlerden bazıları şunlardır;

·        Anne tarafından hamilelik döneminde zararlı madde kullanılması

·        Genlerde meydana gelen mutasyonlar

·         İlerleyen yaşlarda meydana gelmiş olan ebeveynlikler

·        Sezaryen ile doğum yapmak

·        Çocukta ağır metal birikimi

·        Protein sentezi sırasında meydana gelen eksiklikler

Bu tür çocuklara davranış biçimi olarak benimsenmesi en doğru şey durumu kabul etmek ve ona göre davranmaktır.

Atipik Otizm Olan Evlenebilir Mi?

Otizm, dereceleri olan bir hastalıktır. Ağır durumlarda kendi yaşantılarını sürdürmeleri dahi mümkün olmayabilmektedir. Evlilik de mümkün olmayabilmektedir.

Atipik Otizm Raporu Silinir Mi?

Hastalık raporları belirli süreler için çıkarılabilmektedir. Süre bitiminde rapor yenilemek mümkündür. Bu hariç yenileme yapılmamaktadır.

Atipik Otizm Olan Normal Okula Gider Mi?

Kaynaştırma raporu almak atipik otizme sahip insanlar için mümkündür. Çevre okullara böylece gidebilmektedirler. Eğer durum hafif ise, okul tarafından öğrenci kabul edilecektir.

Atipik Otizm Sonradan Olur Mu?

Otizm doğuştan meydana gelmekte olan bir rahatsızlıktır. Bu bozukluğu sonradan kazanmak mümkün değildir. Sonradan olmaz.

Atipik Otizm Olanlar Maaş Alır Mı?

Hastalık durumlarında vergiden muaf olma gibi seçenekler sunulabilmektedir. Atipik otizm sendromuna sahip insanların engelli raporu almaları mümkün olabilmektedir. Maaş alıp almadıklarına göre bir bilgi yer almamaktadır.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir