Aromaterapi Nasıl Yapılır?

Aromaterapi Nasıl Yapılır?
11.11.2021 18:15
Aromaterapi Nasıl Yapılır? Aromaterapi tedavisi faydaları nelerdir? Aromaterapi yağı çeşitleri nelerdir? Aromaterapi yaptırmak istiyorsanız bu yazımızı kesinlikle okumalısınız.

Aromaterapi bitkilerin çiçek, yaprak ve kök bölgelerinin damıtılarak elde edilen yağların hastalıkları önlemek amacıyla ve tedavi olarak kullanılmasıyla yıllardır süregelmiş bir doğal uygulamadır. Eski zamanlardan bu yana bitkiler çoğunlukla hastalıkların tedavisinde kullanıldığı için aromaterapide aslında köklü bir geçmişe dayanmaktadır. İbni Sina’nın da uzun yıllar boyunca yaptığı çalışmalarda damıtma cihazları hakkında verdiği bilgiler bitkilerin şifasını gün yüzüne çıkarmıştır. Çünkü eskiden ilaç olarak bitkiler kullanıldığından dolayı çok daha doğal bir tedavi yöntemi olarak hastalıkların şifasında kullanılmıştır. Tabii ki yıllar içinde ilaç sanayisinin gelişmesi ile birlikte sentetik ilaçlar günümüzde bu ilaçların yerini aldı. Fakat şu an aromaterapi ile birlikte de aslında geçmişte kullanılan doğal bitki yağlarının bu tedaviye ilham olduğunu söyleyebiliriz. Aromaterapi uygulamaları hastalıkları çare olmaktan da öte ruh sağlığı için de önemli bir uygulamadır. Bilgi ve beceri gerektiren bu uygulama güvenilir ve zararsız bir tedavi şeklidir. Fakat yine belirttiğimiz gibi belli bir bilgi birikimine sahip olmak burada önemlidir çünkü bazı bitkilerin yağlarının oldukça zehirli olduğunu söylemeliyiz. Bu yüzden aslında bitki ilmini yeterince bilmek burada önemli bir faktördür. Aroma terapileri uygulama şekli ise genel olarak banyo suyunu ekleme, suda eriterek tüketme, vücutta kullanılan sabunlar, masaj yağları ve şampuanlara eklenerek kullanılmaktadır. Örneğin banyo suyunuza 10-15 damla kadar bitkisel yağ damlatmak ve bu suyu iyice karıştırarak direkt temasını önlemek ile birlikte kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra sabunlarda bulunabilen bitkisel yağların haricinde sabunlarınıza 20 damla kadar bitkisel yağ karıştırmak ve bunu iyice çalkalayıp kullanmakta etkili bir yöntem olabilir. Bu şekilde vücuda direkt girişini önlemek ve direkt uygulayıştan kaçınmak oldukça önemlidir. Genel olarak bir şeylere karıştırarak kullanmak tavsiye edilen tedavi şeklidir.

Aromaterapi Tedavisi Faydaları Nelerdir?

Aromaterapi tedavisi uçucu yağların hem insan bedenine etkileri hem de psikolojik olarak etkilerinden dolayı belirli yollardan vücuda uygulanması ile yapılmaktadır. Bu şekilde özellikle sinir sistemini ve psikolojik etkileri düzenleyerek, sinir, stres, kaygı, depresyon gibi ruh hallerinden arındırmak için sıklıkla kullanılan tedavi yöntemidir. Aromaterapi uygulamaları psikolojik etkilerinin yanı sıra kas ve eklem ağrılarında azaltmaya yardımcı olarak çeşitli enfeksiyonlarla da savaşmak özelliği ile insan vücuduna pek çok fayda sağlamaktadır. Kozmetolojide ise özellikle bitkisel yağların sıklıkla kullanıldığını görebilmekteyiz çünkü ciltte akne karşıtı, nemlendirici, koruyucu, kırışıklık, çatlak görünümlerini azaltarak temizleyici bir etkiye sahip olduğunu bilmekteyiz. Bu yüzden kozmetik ürünlerinde vücut kremleri, losyonlar, kil maskeleri, banyo tuzları gibi vücutta kullandığımız pek çok üründe bu bitkisel yağları görebilmekteyiz. Yani aslında aromaterapi tedavisinin vücut için pek çok farklı alanda sağladığı etki ve sayısız fayda ile etkili bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz.

Aromaterapi Yağı Çeşitleri Nelerdir?

Oldukça eski bir uygulama döneminden geçmiş olan uçucu yağlar ile aromaterapi özellikle kozmetik sektörünün vazgeçilmez bir uygulamasıdır. Fiziksel faydaları ile birlikte psikolojik olarak da olumlu etkiler yarattığını ve özellikle cilt bakımında önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak uygulanması özellikle tercih edilen aromaterapi de sıklıkla kullanılan uçucu yağ çeşitlerinden bazıları lavanta yağı, yılang yılang yağı, nane yağı, gül yağı, çay ağacı yağı, bergamot yağı, limon yağı, alman papatyası yağı, sandal ağacı yağı, gibi yağlar uçucu yağlar içerisinde en çok tercih edilen yağlardır. Bu yüzden aromaterapide bu yağlarda en etkili şekilde yararlanarak sağladığı etkileri ile hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir.

 

 

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir