Apandisit Genetik Mi?

Apandisit Genetik Mi?
11.11.2021 18:30
Apandisit olduğumu nasıl anlarım? Apandisit yeniler mi? Apandisit rahatsızlığınız varsa bu yazımızı mutlaka okumalısınız.

Apandisit, kalın bağırsaktan uzanan 8,9 santim uzunlukta doku tüpü olan ekin iltihabıdır. Apandis kör bağırsaktır. Kalın ve ince bağırsağın birleşme yerindeki yapıya apandisit denir. Apandis iltihaplandığı zaman apandisit adı verilir. Apandisitin görevi tam bilinmemektedir. Apandisit iltihaplanması olduğu zaman ölüm riski olabilir. Apandisit kasığımızın sağ üst tarafındadır. Apandisit belirtileri ise mide bulantısı, çok keskin bir karın ağrısı, iştahsızlık, bıçak batıyormuş hissi ve göbek ağrısıdır. Bu belirtileriniz var ise kesinlikle bir uzmana gözükmenizde fayda vardır. Apandisitin ne işe yaradığı şu an bilinmemektedir. Apandisit kesinlikle genetik değildir. Sebebi ise akut gelişmesinden dolayıdır. Apandisite sıcak su kesinlikle iyi gelmez ve apandisitiniz patlamasına neden olabilir. Apandisite genel cerrahidir yalnız dâhiliyeden de randevu alabilirsiniz. Apandisit delinmesi kişinin ölümüne bile yol açabilir. Apandisitten akan iltihap kana karışacağı için kişiyi zehirleyebilir. Apandisit belirtileri evde şu şekilde anlaşılabilir. Ağrıdan kıvranma, dik duramama, bel ağrısı, kusma ve sırt ağrısıdır. Apandisitin en çok ağrı yaptı yerler ise bel ve sırttır. Apandisitin ağrısı bölgenin tıkanmasından dolayı iltihaplanır ve keskin bir ağrıya neden olabilir. Apandisit ameliyatından sonra ise kesinlikle yoğurt ve turşu tüketmelisiniz. Deniz ürünleri de tüketebilirsiniz.

Apandisit Olduğumu Nasıl Anlarım?

Apandisitinizde oluşan bir tıkanıklık sebebiyle bakterilerin organın içinde çoğalmasına sebebiyet verir. Tıkanıklık sebebiyle basınç oluşur ve kan damarlarınız sıkışır. Apandisit kangren olup koparsa bağırsaktaki dışkı karnınıza dolabilir. İltihaplanan apandisit sızdırırsa apse oluşturabilir. En çok bilinen apandisit belirtileri ise şunlardır. Hamile kadınlarda apandisit ağrısı yan ve arka bölgede görülür. İştahsızlık, bulantı ve kusma apandisit belirtileri olduğu için hamile kadınlarda apandisit teşhisi biraz zor konulabilir. Dışkı çıkarmada zorlanma, ağrı hissi ve gaz çıkaramama.  Yüksek ateş ve hızlı kalp atımı. Göbek çevresinde ağrı, kabızlık, ishal ve sindirim güçlüğü. Mide bulantısı, kusma, ağız ve dilde kuruluk ve iştahsızlıktır. Apandisit teşhisi için doktorun fiziksel muayene etmesi gerekmektedir. Apandisitin tedavisi hastadan hastaya değişim gösterebilir. Genellikle apandisitin tedavisi ameliyattır. Apandisitte yırtılma var ise kesinlikle hemen ameliyata alınmalıdır. Çok nadirde olsa apandisit ameliyat olmadan da iyileşebilir. Apendiksdeki apse patlamamış ya da delinmemiş ise doktorunuz tarafından antibiyotik verilir. Cildinize geçirilen bir tüp ile apandisit içinde oluşan apse temizlenir.

Apandisit Yeniler Mi?

Apandisit tedavisine göre değişmektedir. Apandisitinizin içerisindeki apse temizlenip alınmadıysa tekrar oluşabilir. Ameliyat ile alınan apandisit orda olmayacağı için tekrar etme gibi bir durum söz konusu değildir. Apandisitin tekrar etmesi için organın hala vücutta olması gerekmektedir. 1 yaşından küçüklerde apandisit tanısı konmaz. Hastaların çoğu patlama sonucu doktora başvurur. Oranlar ise şöyledir. 5 yaşında bir bebeğin oranı %50 civarlarındadır. Çocuklarda ve bebeklerde belirtiler şöyledir. Zatürree, bağırsak düğümlenmesi, idrar ve böbrek iltihabı, karın içi lenf bezi iltihabı, bağırsak çıkıntısı iltihabı ve sindirim sistemi iltihabıdır. Küçük çocuklarda apandisit teşhisi çoğu zaman çok zordur. Küçük yaş grubunda apandisit çok nadir rastlanır. Çocuklar içinde doktorun çocuk için uygun yöntem esas alınarak ameliyat yapılabilir. Apandisit için gidilecek bölüm ise Genel cerrahidir. Akut apandisit önemli bir hastalıktır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir