Aöf Hakkında Merak Edilen Bilgiler

Aöf Hakkında Merak Edilen Bilgiler
19.08.2021 23:51
Aöf yani açık öğretim fakültesi Anadolu Üniversitesi’nin bir fakültesidir. Aöf başka bölüme geçiş nasıl olur, aöf başka şehirde girilebilir mi? Aöf bir dönem kayıt yapılmazsa ne olur, bir dönemde en fazla kaç kredi alınır? Aöf ile askerlik tecili nasıl yapılır, aöf için sınava girmek gerekli mi, aöf ne kadar sürede biter ve ne kadar uzatılabilir? Aöf tek ders sınavı nedir, bitirdikten sonra diploma ne zaman alınır?

Aöf yani açık öğretim fakültesi Anadolu Üniversitesi’nin bir fakültesidir. 1982 yılında kurulmuştur ve uzaktan eğitim vermektedir. Aöf yani açık öğretim fakültesi bilindik örgün eğitim aksine okula gitmeden üniversite eğitimi veren kurumun adıdır. Açık öğretim fakültesi okuyan öğrencilerin okula gitme zorunluluğu olmaz. Eğitim tamamen sanal ortamda verilir. Böylece öğrenciler dersleri istedikleri zaman tekrar tekrar dinleyebilirler. Ayrıca açık öğretim fakültesi tüm öğrencilere eşitlik sunar. Fiziksel engeli olan öğrenciler, okula gidip gelmede problem yaşayan öğrenciler, çalışan ve okula gitmek için vakit ayıramayan öğrenciler için çok iyi bir fırsattır. Normal örgün eğitimde öğrencilerin yaptığı barınma, konaklama, ulaşım gibi harcamaların ortadan kalkmasını sağlar. Maddi olarak rahatlık sağlar. Öğrencilerin internet bağlantısının olduğu her yerde derslere girip dinleyebilirler. Aöf yani açık öğretim fakültesinde verilen eğitimin örgün eğitimden bir farkı yoktur. Açık öğretim fakültesinde okuyan öğrenciler örgün eğitim alan öğrenciler gibi öğrencilerin hakkı olan tüm sosyal haklardan faydalanabilirler. 

Aöf Başka Bölüme Geçiş Nasıl Olur?

Açık öğretim okuyan öğrenciler başka bölüme geçiş yapamazlar. Ancak eğer 1. Sınıfta tüm derslerinden başarılı olurlar ve ders notları 80 ve üzeri olursa yatay geçiş yaparak örgün eğitime geçebilir. Örneğin açık öğretim fakültesinde Türk Dili ve Edebiyatı bölümü okuyan birisi bütün derslerinden başarılı olsa bile Sosyoloji veya Felsefe gibi bölümlere geçiş yapamaz. Ancak örgün eğitimde Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne geçiş yapabilir. 

Aöf Sınavına Başka Şehirde Girilebilir Mi?

Aöf yani açık öğretim fakültesinin sınavı olacağı zaman başka şehirde olan öğrenciler sınav yerini değiştirmek için açık öğretim fakültesinin ilgili internet sitesine girmelidir. Buradan sınav olacağı şehri değiştirmelidir. Ayrıca açık öğretim fakültesi bürolarında giderek veya açık öğretim fakültesi etkileşim merkezlerini arayarak da şehir değişikliği yapılabilir.

Aöf Bir Dönem Kayıt Yapılmazsa Ne Olur?

Açık öğretim fakültesinde eğitim gören öğrencilerin her dönem kayıt yaptırması gereklidir. Üst üste 4 dönem boyunca kayıt yenilemeyen öğrencilerin okudukları bölüm ile ilişiği kesilir. Kaydı silinen öğrenciler af kapsamında tekrardan kayıt hakkı kazanabilirler. Böylece internet üzerinden tekrar kayıt yaptırabilirler.

Aöf Bir Dönemde En Fazla Kaç Kredi Alınır?

Aöf yani açık öğretim fakültesi eğitim gören öğrenciler bir dönemde en fazla 45 kredilik ders seçebilir. Öğrenciler kayıt yenileme tarihleri arasında ders seçebilirler. Daha sonradan seçtikleri derslere itiraz edemezler.

Aöf İle Askerlik Tecili Nasıl Yapılır?

Açık öğretim fakültesinde okuyan erkek öğrencilerin merak ettikleri bir diğer konu da askerlik tecilinin nasıl yapılacağıdır. Erkek öğrenciler ister örgün eğitim, ,ister açık öğretim görsünler 29 yaşına kadar askerlik tecili yapabilirler.

Aöf İçin Sınava Girmek Gerekli Mi?

Açık öğretim fakültesinde okumak isteyen öğrencilerin de normal örgün eğitimde okuyan öğrenciler gibi sınava girmeleri gerekir. Yükseköğretim kurumlarının ilk sınavı olan TYT’ ye girmeleri ve barajı geçmeleri gerekir. 

Aöf İçin Ayt Gerekli Mi?

Açık öğretim fakültesinde okumak için sınava girmek ve barajı geçmek gereklidir. Eğer öğrenci 2 yıllık bir bölüm okumak istiyorsa sadece Yükseköğretim Kurumu’nun ilk oturumu olan TYT’ ye girmesi ve en az 150 puan alması yeterlidir. Ancak eğer 4 yıllık bir bölüm okumak istiyorsa 2. Oturum olan AYT’ ye de girmesi ve en az 180 puan alması gerekir.

Aöf Ne Kadar Uzatılabilir?

Açık öğretim fakültesinde okuyan öğrenciler eğer 2 yıllık bir bölüm okuyorlarsa 4 yıla kadar, 4 yıllık bir bölüm okuyorlarsa 7 yıla kadar uzatabilirler. Öğrencilerin her dönem kayıt yenilemeleri gerekir. Eğer kayıt yenilemezlerse sınavlara giremezler ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

Aöf Ne Kadar Sürede Biter?

Açık öğretim fakültesinde okuyan öğrenciler 2 yıllık bir bölüm tercih ettilerse 2 yılda yani 4 yarıyılda bitirirler. Eğer 4 yıllık bir bölüm tercih ettilerse 4 yılda yani 8 yarıyılda bitirirler.

Aöf Bitirdikten Sonra Diploma Ne Zaman Alınır?

Açık öğretim fakültesinde okuyan ve mezun olan öğrenciler dönem sonu notları açıklandıktan 15 veya 20 gün sonra diplomalarını bağlı oldukları açık öğretim fakültesi bürolarından alabilirler.

Aöf Tek Ders Sınavı Nedir?

Açık öğretim fakültesinde okuyan öğrencilerin üniversiteden mezun olmaları için tek bir dersi geçmeleri gerekir. Bu dersi geçemeyen öğrenciler dönem notları 2’ nin üzerinde de olsa mezun olamazlar. Bu da tek ders sınavı olarak biliniyor.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir