Akupunktur İle Tedavi Nasıl Yapılır?

Akupunktur İle Tedavi Nasıl Yapılır?
20.09.2021 16:00
Günümüzde tıp çok gelişmekle beraber, farklı tedavi yöntemleri ile hastalıklara çareler bulunmaktadır. Akupunktur ile tedavi nasıl yapılır, tedavi noktaları nelerdir, Akupunktur ile tedavi edilen hastalıklar hangileri, tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Tedavi zararları nelerdir? Tüm bu soruları sizin için araştırdık.

Günümüzde tıp çok gelişmekle beraber, farklı tedavi yöntemleri ile hastalıklara çareler bulunmaktadır. Hastalıkta doğru tedavi yöntemi çok önemliyken, uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir. Tıptaki tedavilerin yanında alternatif tıp dediğimiz bir alanda gelişmekte olup, insanlar çoğu zaman yöntemleri de tedavilerine eklemektedir. Bitkisel tedavilerin yanında, yıllarca uygulanan bazı yöntemler de olup, günümüzde kliniklerde modern bir şekilde yapılmaktadır. Bu tedavi yöntemlerinden biri olan akupunktur, eski uzak doğu tedavi yöntemlerindendir. Akupunktur, günümüzde modern şekilde uzman kişiler tarafından uygulanırken, bu işlem klinikler de gerçekleşmektedir. Akupunktur ile tedavi birçok hastalıkta kullanan bir yöntemken, bazı hastalıkların iyileşme sürelerinde olumlu etkileri ile bilinmektedir. Bu tedavi yöntemi iğnelerle yapılırken, bu iğneler insan vücudunun çeşitli yerlerine batırılıp, seanslar halinde yapılır.

Akupunktur İle Tedavi Nasıl Yapılır?

Günümüzde ki hastalıklarının tedavisinde başvurulan yöntemlerinden biri olan akupunktur ile tedavi, kliniklerde ve bu işte uzman olan kişiler tarafından yapılmakta olup, pek çok yerde karşımıza çıkar. Bu tedaviyi alacak hasta bir kabinde 15 ya da 45 dakika boyunca yatırılır. Bu süreç içerisinde akupunktur iğneleri, tedavi yöntemine göre bazı noktalara batırılır. Bu tedavi yöntemi seanslar halinde yapılır ve genelde 4 ya da 6 seans sürmekte olup, bazen de uzayabilmektedir.

Akupunktur Tedavi Noktaları Nerelerdir?

Akupunktur ile tedavide en önemli konu, akupunktur noktaları olmaktadır. Bu işlemi yapacak kişilerin uzman ve bu noktaları çok iyi bilmesi gerekmektedir. Aksi durumlarda hastaya zarar verilebilmekte olup, şikayete göre akupunktur noktaları belirlenir. Örnek verecek olursak diz kapağımızın hemen 3 cm kadar altında üç mil noktası bulunurken, kaşlarımızın tam orta yerinde üçüncü göz ismi ile akupunktur noktası bulunmaktadır. Perikardiyum noktası ise sağ iç kolumuzun içinde, bileğimizden hemen hemen 3 parmak yukarda bulunmaktadır. Huzur denizi noktası ise göğsümüzün tam ortasında yer alırken, vadi katılım noktası ise başparmak ve işaret parmağı arasında yer almaktadır. Bunların dışında vücudumuzda epeyce akupunktur noktası bulunmakta olup, doğru şekilde uygulama yapmak önemlidir.

Akupunktur İle Tedavi Edilen Hastalıklar Hangileri?

Akupunktur ile tedavi edilen birçok rahatsızlık varken, bunların başın baş ağrıları ve migren gelmektedir. Akupunktur ile tedavide bu şikayetlerin daha iyi gittiği ve olumlu sonuçlar alındığı bilinmektedir. Sırt ağrılarına da iyi gelen akupunktur, sindirim sistemi hastalıklarında da kullanılan bir yöntem. Alerjiler, romatizma hastalıkları ve kronik solunum yolu rahatsızlıklarında da akupunktur ile tedaviden yararlanmaktadır. Bu yöntemin psikiyatrik hastalıkları üzerinde de olumlu sonuç verdiği bilinmektedir.

Akupunktur Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Akupunktur tedavisinde en önemli konulardan biri bu konuda uzman kişilerle çalışmak olup, temiz klinik ve ekipmanlarla yapılmasıdır. Tedaviden önce hastanın öyküsü dinlenmeli ve ağrıya sebep olan yerler belirlenmelidir. Burada da ki akupunktur noktaları iyi bilinmeli ve buralara işlemler iyi uygulanmalıdır. İğne kullanılacaksa bu iğnelerin hijyeni sağlanmalı ve kullanıldıktan sonra atılmalıdır. Uygulamanda önce el temizliği sağlanmalı gerekirse, eldiven takılmalıdır. Tedavi öncesi aşırı tok ya da aç olmamaya özen gösterilmeli olup, seans sonrası dinlenilmelidir. Vücuda aşırı deodorant, parfüm ya da krem sürülmemeli olup, huzursuz ve telaşlı olunmamalıdır.

Akupunktur Tedavisi Zararları Nelerdir?

Tıptaki faydaları ile bilinen akupunktur yöntemi, uzman olmayan ve gerekli şartları yerine getirmeyen yerlerde yapılırsa, zararlara sebep olabilmektedir. Çok arada eklem yerlerinde morarma ya da kanamalar oluşabilmektedir. İğnelerin hijyenik olması gerekirken, hijyenik olmayan iğneler kişiyi enfekte olmasına neden olabilir. çok nadirde olsa iğne bazı iç organlara zarar verbilmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir