Ağlayamamanın Psikolojik Nedenleri Nelerdir?

Ağlayamamanın Psikolojik Nedenleri Nelerdir?
12.10.2022 14:25
Ağlayamamanın ve aldatmanın psikolojik nedenleri nelerdir? Alerjilerin, apandisit ve ateşin psikolojik nedenleri nelerdir? Hayatımızda yaşadığımız bazı durumlar bizim psikolojimizi etkilemektedir. Psikolojimizi ne neden etkiliyor bunları bu yazıda öğreneceğiz.

Hayatımızda yaşadığımız bazı zorluklar ve durumlar karşısında ağlayarak ya da ağlamayarak tepkimizi ortaya koyarız. Ağlama haliniz fazla ise bu bir depresyon sürecine işaret olduğunun göstergesi olabilir. Eğer ağlayamamaktan şikâyetçiyseniz bu durum da bir majör melankolik depresyona işaret olduğunun göstergesi olabilir.

 Aynı zamanda ağlayamamanın bir diğer nedeni ise kuru göz sendromu yaşamak olabilir. Yani korneada kuruluk ya da gözyaşı salgılanmasındaki yetersizlik olarak tanımlanan göz kuruluğu, ağlamak istediğiniz zamanlarda gözyaşlarının gelmemesi nedeniyle de ağlayamayabilirsiniz. Ağlamak istediğiniz zamanlarda ise sessiz bir yere gitmeyi, dikkatini dağıtacak durumlardan uzaklaşarak ağlayıp rahatlamanız mümkün olabilir.

Aldatmanın Psikolojik Nedenleri Nelerdir?

Hayatımızı kötü etkileyen ilişkiler ve kişiler hep vardır. Bunlardan en kötüsü ise bir ilişkilerde aldatılmaktır. Aldatmanın psikolojik nedenleri ise biyolojik nedenler, kültürel etkenler, heyecan arayışı, intikam alma isteği, haz bağımlılığı, kişilik ve kişilik bozukluğu ilgi etkenler, psikolojik bazı rahatsızlıklar, maddi zorluklar ve modern yaşamın getirdiği sosyal ağlar da başlıca nedenler arasındadır. 

Aldatmak, bireyin hayatındaki boşlukları doldurma ihtiyacının sonucudur ve bu boşlukları bazen fiziksel bazen de duygusal giderebilirler. Yani kısacası aldatmanın birçok nedeni olabilir.

Alerjilerin Psikolojik Nedenleri Nelerdir?

Alerjiler genellikle yediğimiz ya da içtiğimiz şeyler sayesinde olur. Virüsler, bakteriler, parazitler bağışıklık sistemimizi etkileyebilir. Ve en sonunda bizi travma, üzüntü ve stres gibi psikolojik sorunlar yaşamamıza neden olabilir. Dolayısıyla psikolojik nedenlerden ötürü oluşmuş gibi görünen alerjilerin temelleri bu şekilde olur. Alerjiler aynı zamanda belirtileri kontrol edemediğinizde kaygı ve depresyona sebep olabilmektedir.

Günümüzde ise aşırı hijyen, sigara, ani hava değişikliği, katkı maddeleri, ilaçlar, kozmetik ürünleri ve stres, alerjinin daha da artmasına neden olmaktadır.

Apandisit Psikolojik Nedenleri Nelerdir?

Apandisit, midede tam olarak sindirilmeyen besin artıklarının ince bağırsaktan kalan bağırsağa geçerken apendikse kaçması sonucu olur. Sindirim sisteminin iltihapları nedeniyle de apandidit rahatsızlıkları ortaya çıkmaktadır. Apandisit hastalığının psikolojik nedenleri ise korku, stres ve yaşam korkusudur. Bu psikolojik nedenler apandisit oluşumunu tetikleyebilir.

Ateşin Psikolojik Nedenleri Nelerdir?

Hastalıkların nedenlerinin arasında psikolojik durumlarda vardır. Psikolojik olarak ateş yükselmeleri görülebilir. Yüksek vücut sıcaklığında kendini gösteren strese bağlı, duygusal olaylara ve kronik strese maruz kalmaktan ateş yükselmektedir. Aynı zamanda aşırı stres ve kaygı da ateşin yükselmesine neden olan etkenler arasındadır. 

Ateş yükselmesine bakteri ya da virüslerin yanı sıra birçok başka hastalıklar da tetikleyebilir. Vücut ısısı kısa süreliğine yükselir ve bu da bireylerde ateş yükselmesi olarak görülür. Aynı zamanda aşırı stres ve kaygı da ateşin yükselmesine neden olan etkenler arasındadır. Yani aşırı stresten ve kaygıdan sağlığımız için uzak durmamız gerekmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir