Ağız Mantarı Nasıl Geçer?

Ağız Mantarı Nasıl Geçer?
12.03.2022 19:00
Ağız mantarı, geçmişten günümüze birçok insanın muzdarip olduğu hastalıklardan birisidir. İnsanları zor durumda bırakan, zor geçen bu hastalıkla ilgili akıllarda pek çok soru bulunmaktadır. Ağız mantarının nasıl geçtiği, ağız mantarının nedenleri gibi bu konuyla ilgili merak edilen soruların cevaplarına yazımızda yer verdik.

Ağız içi yaralar gibi ağız mantarı, genellikle bağışıklık sistemi düşük olan insanlarda ortaya çıkan bir hastalıktır. Ağzında mantar çıkan insanlar bunu nasıl geçireceklerini merak edip araştırmaktadırlar. Ağız mantarının geçmesi için en etkili yöntem tabii ki de doktorun yazdığı ilaçlar olacaktır. Ancak bu hastalığı evde geçirmek için de doğal yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerden birincisi şekersiz yoğurt yemektir. Şekersiz yoğurt, ağzınızdaki bakteri seviyelerini düzenleyerek mantarınızın geçmesine yardımcı olur. Yöntemlerden ikincisi, gargara yapmaktan kaçınmaktır. Üçüncüsü ise yumuşak bir diş fırçası kullanmak olacaktır.

Ağız Mantarı Ne Kadar Sürede Geçer?

Bu hastalıktan muzdarip olan insanlar ağızlarındaki mantarların ne kadar sürede iyileşeceğini merak etmektedirler. Bu süre mantarın çokluğuna, şiddetine ve sizin dikkatinize göre değişmektedir. İlaçlarınızı veya evde doğal olarak denediğiniz yöntemleri düzenli yapıp, mantarı daha kötü yapacak şeylerden kaçınırsanız bu hastalık ortalama 1-2 haftada tamamen iyileşmektedir.

Ağız Mantarı İçin İlaç İsimleri

Ağız mantarı için birçok ilaç bulunmaktadır. Bu ilaçların ortak özelliği antifungal içerikli olmalarıdır. Flukonazol, nistatin, klotrimazol, itrakonazol B ilaçları ağız mantarı hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Ancak bu ilaçları doktorunuz yazmadığı sürece içmemeniz ve prospektüsünü okuyarak içmeniz önerilmektedir.

Ağız Mantarı Ateş Yapar Mı?

Ağız mantarının birçok belirtisi bulunmaktadır. Ancak ateş bu belirtilerin arasında geçmemektedir. Eğer ağız mantarınız varken ateşiniz çıkarsa, bu başka bir hastalık nedeniyle olacaktır.

Ağız Mantarı Belirtileri Nelerdir?

Ağzınızda olan rahatsızlığın ağız mantarı olup olmadığını anlamanız için birçok ayırt edici belirti vardır. Ağız mantarı genellikle yanakların içinde ve dilde beyaz lekeler yaparak, yanaklarınızı ve dilinizi kızartıp ağrıtarak, yemek yerken veya dişlerinizi fırçalarken mantardan dolayı oluşan lekeleri kanatarak, ağzınızın içinde bir pamuk varmış gibi hissettirerek ve tat alma duyunuzu kaybettirerek kendini belli etmektedir.

Ağız Mantarı Bulaşır Mı?

Ağız mantarından korunmak isteyen insanlar bu hastalığın bulaşıcı olup olmadığı konusunda tereddüt etmektedirler. Ağız mantarı, çok bulaşıcı bir hastalıktır. Sadece kişiden kişiye değil, bir organdan diğer organa da kolaylıkla bulaşabilmektedir. Bu sebeple ağız mantarı kapmamak için insanların kişisel ihtiyaçlarını kullanmaktan kaçınmanız gerekmektedir. Diğer organlarınıza bulaşmasını engellemek için de hastalık ilerlemeden bir an önce tedavi olmanız önerilir.

Ağız Mantarına Bitkisel Tedavisi Nedir?

Ağız mantarını doktora gitmeden atlatmak isteyen veya daha hızlı geçmesini sağlamak isteyen insanlar bitkisel tedavi yöntemleri aramaktadırlar. Ağız mantarına iyi gelen birçok bitkisel tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla karbonat, sirke, bal, adaçayı, zencefil, zerdeçal ve karaduttur. Bu besinler ağız mantarı için birebirdir.

Ağız Mantarı İçin Diş Macunu

Ağız mantarı oluşumunda veya tedavisinde diş macununun yeri çok büyüktür. Doğru diş macunu kullanımı hem ağız mantarını önleyebilir hem de tedavisinde size yardımcı olabilir. Ağız mantarı için diş macunu önermemiz gerekirse bu Naturalive Doğal Diş Macunu olacaktır.

Ağız Mantarı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Ağız mantarınız olduğundan şüpheleniyorsanız gitmeniz gereken ilk yer diş hekimi olacaktır. Daha sonra da diş hekiminizin yönlendirdiği doktora başvurmanız gerekmektedir. Kulak burun boğaz hekimleri de bu hastalık için size yardımcı olacaklardır.

Ağız Mantarı Koku Yapar Mı?

İnsanlar ağızlarındaki kokunun ağız mantarından dolayı olup olmadığı konusunda endişe etmektedirler. Ağız mantarının birçok sıkıntıya yol açtığı gibi ağız kokusu da yapabilmektedir.

Ağız Mantarı Nedenleri Nelerdir?

Ağız mantarına yol açan birçok neden bulunmaktadır. Bunlar stres, şeker hastalığı, sigara, ağzınıza uymayan protez kullanımı, kanser, AİDS, hormonal değişiklikler olarak sıralanabilir. Ayrıca ağız mantarı bulaşıcı bir hastalık olduğundan dolayı başkasından da kapılabilmektedir.


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir