6 Yaşındaki Çocuğa Özgüven Nasıl Kazandırılır?

6 Yaşındaki Çocuğa Özgüven Nasıl Kazandırılır?
27.01.2023 23:34
İnsan gelişimi hayatın sonuna kadar devam eden bir olgudur. Bu yazımızda 6 yaş grubu çocuklara biraz daha yakından bakalım. 6 yaşındaki çocuğa özgüven nasıl kazandırılır, öksürüğü nasıl geçer, şekeri kaç olmalı, e devlet şifresi nasıl alınır? 6 yaşındaki bir çocuğa uçak bileti nasıl alınır, üstün zekalı olduğu nasıl anlaşılır, velayeti kime verilir? İşte detaylar.

Özgüven aile ve sosyal hayat içerisinde 0-6 yaş içerisinde temelli atılan bir olgudur. Bir insanın benlik kavramı, öz yapısı ne kadar erken oluşursa kişi hayatını o denli dengeli ve mutlu bir şekilde sürdürür. 6 yaşındaki bir çocuğun özgüven sahibi olabilmesi için bunu öncelikle ailesinde öğrenmesi gerekmektedir. Bu konuda ailelerin çocuklarına rol modellik yapması gerekmektedir.

Öncelikle çocuğunuzun bir birey olduğunu kendi duygu ve düşüncelerine sahip olduğunu unutmamalısınız. Öncelikle çocuğunuzu kesinlikle şartlı sevmeyin örneğin“ eğer böyle davranırsan, ya da bunu yaparsan seni sevmeyiz “ demeyin.  Anlattıklarını önemseyin.

Gözlerinin içine bakın. Sürekli eleştirmeyin. Başardığı şeyler için onu taktir edin gurur duyduğunuzu söyleyin. Ayrıca “oyun terapisi“ adı verilen duygularını tanımasına yardımcı olacak etkinler içinde bulunmasını sağlayın.

6 Yaşındaki Çocuğun Öksürüğü Nasıl Geçer?

Çocuğunuzun genel durumu iyi ateşi de yok fakat öksürüğü varsa doğal yöntemlerle öksürüğünü kesebilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken ilk şey yeteri kadar sıvı aldığına emin olmanızdır. Sıvı alımı boğazlarını rahatlatır ve öksürük kaynaklı tahrişlerin önüne geçer. Ayrıca ılık suyun içerisine 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek de verebilirsiniz. Yattığı odayı havalandırın. Burun tıkanıklığı varsa doğal solüsyonla burnunu açabilirsiniz. Ayrıca tuzlu su ile de gargara yaptırabilirsiniz.

6 Yaşındaki Çocuğun Şekeri Kaç Olmalı?

Doğuştan pankreasında problem olan çocuklar şeker tedavisi görmek zorunda kalabilir. Özellikle son yıllarda çocuklarda görülen diyabet oranı maalesef artış göstermektedir. 2-8 yaş grubu arasında olan bir çocuğun ideal açlık kan şekeri oranı 80-160 mg olmalıdır. Tokluk kan şekeri ise 110-190 mg arasında normal kabul edilmektedir.

6 Yaşındaki Çocuğa E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

E devlet ya da dijital Türkiye, vatandaşların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak oluşturulmuş güvenli ve kolay ulaşılabilir bilgiler içeren bir online hizmet kanalıdır. E devlet şifresini alabilmek için 15 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.  Ayrıca mavi kartlılar ve Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından verilmiş yabancı kimlik numarasına sahip olan yabancılar da şifre talebinde bulunabiliyorlar.

6 Yaşındaki Çocuğa Uçak Bileti Alınır Mı?

Uçak yolculuklarında çocuklar için çocuk bileti uygulaması bulunur. Çocuklarda diğer yetişkin yolcular gibi uçaklarda koltukta seyahat ettikleri için isimlerine bilet düzenlenir. 2-7 yaş arasındaki çocuklar uçağa yalnız kabul edilmemektedir. Mutlaka yanlarında ebeveynleri ya da yetişkin bir refakatçi bulunması zorunludur.

6 Yaşındaki Çocuğun Üstün Zekalı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Üstün zekalı çocukların okul eğitimleri diğer öğrencilerden farklı şekilde yapılmaktadır. Bundan kaynaklı olarak zeka seviyesinin tespiti bu anlamda çok önemlidir. Çocuklar devamlı soru sorarlar. Sorarak öğrenirler. Eğer çocuğunuz normalden daha fazla meraklı bir şekilde soru soruyorsa, kelime haznesi, cümle kurma kabiliyeti akranlarından ayrılacak kadar farklıysa, kendinden büyük çocukların yanında daha mutluysa, problem çözme, zekaya dayalı oyunlarda becerikliyse, gözlemlediği veya duyduğu şeyleri unutmuyorsa, seslere karşı çok duyarlıysa çocuğunuz üstün zekalı olabilir.

6 Yaşındaki Çocuğun Velayeti Kime Verilir?

0-7 yaş arası çocukların en ihtiyaç duyduğu şey anne bakımıdır. Eğer mahkemece aksine işaret edecek bir durum yoksa 6 yaşındaki bir çocuğun velayeti Türk hukukuna göre anneye verilecektir. Ancak çocuğun sağlığına etki edecek bir durum varsa, anne çocuğa bakmaktan acizse, akıl sağlığı ya da genel vücut sağlığında bir problem varsa velayet babaya verilir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir