Yağ Enjeksiyonu Nerelere Yapılır?

Yağ Enjeksiyonu Nerelere Yapılır?
05.02.2022 20:30
Yağ enjeksiyonu birçok bölgeye yapılan bir işlemdir. Yüzde yağ enjeksiyonu tüm bölgelerde uygulanmaktadır. Birçok insana yağ enjeksiyonu işlemi yapılmaktadır. Yağ enjeksiyonu erir mi, iyileşme süreci nasıldır? Yağ enjeksiyonu zararları nelerdir, kalıcı mı, geri alınır mı? Yağ enjeksiyonu yaptırmayı düşünenlerin yazımızı okumasını tavsiye ederiz.

Yüzde en sık yağ enjeksiyonu yapılan yerler; şakaklar, göz çevresi, üst göz kapakları, göz altları, orta yüz bölgesi, elmacık kemiklerinin üstleri, gözyaşı olukları, burun-dudak çizgileri, dudaklar, çene ucu, alt çene kemiği gibi bölgelere yapılmakta olarak bilinmektedir.

Yağ Enjeksiyonu Erir Mi?

Yağ enjeksiyonunun başarısı verilen hücrelerin yaşamaya devam etmesine bağlı bir durum olarak bilinmektedir. Eğer verilen hücreler ölürlerse birkaç hafta sonra bütün dolgu etkisi ortadan kalkacaktır. Kısaca özetlemek gerekirse eğer ölü bir şekilde olan yağlar erimektedir.

Yağ Enjeksiyonu İyileşme Süreci Nasıldır?

Yağ enjeksiyonu işleminden sonraki iyileşme süreci kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Yüze yağ transferi ile ilgili bazı genel bilgileri şöyle sıralayabiliriz: İşlemden sonraki ilk hafta, şişlik ve morluklar fark edilir bir düzeydedir. İkinci haftada ise morluklar geçmiş olur ama şişliklerin geçmesi biraz daha zaman alacaktır. Yağ enjeksiyonu işlemi biter bitmez uygulama bölgesinde şişliği azaltmak için soğuk uygulamasına geçilmektedir.

Soğuk uygulaması jeller veya içi buz dolu torbalar yardımıyla yapılmaktadır. Genel olarak saat başı 15 dakikada 1 o bölgeye dolaştırarak uygulanan bir yöntem haline gelmiştir. Bu yöntem sonrasında ise yağ enjeksiyonu iyileşme süreci biraz daha hızlanabilmektedir. Yağ enjeksiyonu aslında ilk birkaç gün dışında, genel olarak insanın günlük yaşantısını etkileyecek bir boyutta ciddi rahatsızlık vermemektedir. İlk iki gün ödemin fazlalığı ve bazı alanlarda da oluşabilecek morluklar nedeni ile daha çok dinlenerek geçirilmesi uzmanlar tarafından sık sık önerilmektedir.

Yağ Enjeksiyonu Zararları Nelerdir?

Yağ enjeksiyonlarının aslında vücuda birçok yan etkisi bulunmaktadır. Enjeksiyon sonrasında yağ volümünün azalması ve tekrar enjeksiyona ihtiyaç duyulması, morluk şişme, gerginlik ve ağrı durumları, dokuda kanama, ödem, asimetri, uzun süren bir eritem, yağın alındığı ve enjekte edildiği alanda skar oluşumu, transfer edilen bir yağ dokusunun çevresini saran bir fibröz deri altı kapsülleri, yağ kistlerinin oluşumu, enfeksiyon durumları, yağ dokusu içerisinde mikrokalsifikasyon gelişmesi, donor alandan daha fazla bir yağ dokusunun alınması, enjeksiyon alanlarında sinir hasarlarının oluşumu gibi durumlar yağ enjeksiyonu zararlarındandır. Bu gibi yan etki gören bir kişi direkt olarak ilgili hekim ile görüşmelidir. 

Yağ Enjeksiyonu Kalıcı Mı?

Yağ enfeksiyonu uygun bir şekilde yapılırsa eğer kalıcı bir yöntem olarak bilinmektedir. Hastanın yağını aldıktan sonra, saflaştırıp yeniden enjekte ettikten daha sonra ortalama yüzde 30 ile yüzde 70 arasında bir kalıcılık elde edilmektedir.

Yağ Enjeksiyonu Geri Alınır Mı?

Yağ enjeksiyonunun geri alınıp alınmayacağı konusunda uzmanlar tam bir bilgi verememektedir. Yağ uygulamasında artan yağlar steril tüpler içerisinde uygun soğutma ortamında depolanabilmektedir. Böylelikle de tekrar enjekte edilebilir bir hale gelebilir.


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir