Vücut Çatlaklarından Nasıl Kurtulabiliriz?

Vücut Çatlaklarından Nasıl Kurtulabiliriz?
15.10.2021 15:30
Vücudumuz bizim için çok önemlidir ve kıymetlidir. Ancak bazı nedenlerden dolayı cilt sorunları ortaya çıkabilir ve cildimiz kötü görünebilir. Vücut çatlaklarını tamamen yok eden bir yöntem var mı? Vücut çatlakları neden olur? sorularını sizler için araştırdık.

Bu sorunlardan birisi de vücutta oluşan çatlaklardır. Genelde kadınlarda ortaya çıkan vücut çatlakları estetik görünümü bozar ve kişiye rahatsızlık hissi verir. Vücut çatlağı, deri çatlağı olarak ya da stria olarak da bilinir. Çatlaklar cilt derisinin dermiş tabakasında gerilmeden dolayı oluşan çizgilerdir. Bu gerilmede cilt iyice incelir, zayıflar ve yırtılmış gibi görülür. Ciltteki çatlaklar doğal ten renginden daha koyu bir renkte görülür. Ancak daha sonra zamanla rengi açılır ve çok açık bir renkte görülmeye başlar. Vücut çatlaklarının renginin açılması ya da koyulaşması kişinin cilt yapısına bağlı olarak gelişir. Genellikle kadınlarda gebelik dönemlerinde ve kilo alındığında ortaya çıkan vücut çatlağı cildin bütün halini tamamen bozmasa da estetik bir problem oluşturduğundan dolayı tedavi edilmesi gereken bir sorundur.

Cilt hipotermis, dermis ve epidermis katmanlarından oluşur. Dermis katmanında elastin ve kollajen lifleri bulunur. Bu lifler cilde elastikiyet verir ve cildin sağlıklı görünmesini sağlar. Ancak bu lifler koptuğu ve birbirinden ayrıldığı zaman bağlar zayıflayarak bozulmaya başlar. Bu problem genelde kadınlarda ortaya çıkar ve en büyük nedeni de hamileliktir. Özellikle son aylara doğru bebeğin büyümesi ile annenin vücudu genişler, cildi gerilir ve çatlaklar ortaya çıkar. Vücut çatlakları karın bölgesinde, iç bacaklarda ve göğüslerde oluşur. Hamilelik dışında kişinin aşırı kilo alıp vermesi, ergenlik dönemine girmesi ve vücudunda ödem oluşması da çatlaklara yol açar. Vücut çatlaklarının neden dolayı kaynaklandığı ve hangi yöntemler ile giderildiği gibi soruları merak ediyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Vücut Çatlaklarını Tamamen Yok Eden Bir Yöntem Var Mı?

Vücutta oluşan çatlaklar can sıkıcı bir cilt sorunudur. İnce ince çizgiler şeklinde görülen cilt çatlakları, estetik görünümü bozar ve kötü bir görünüme yol açar. Özellikle karın bölgesinde, iç bacaklarda ve göğüslerde ortaya çıkan cilt çatlakları rengi ile değişiklik gösterir. Kimilerinde cilt çatlakları daha soluk renkte görünürken, kimilerinde daha koyu renkte görünür. Vücut çatlakları 4 evrede görülmektedir. 1. evrede çatlak yeni ortaya çıkmıştır ve çok az bellidir.

 2. evrede çatlakların rengi açılmış ve neredeyse beyazlamıştır.

3. evrede çatlaklar açılmıştır ve el ile muayene edildiğinde depresyon görülür.

4. evrede çatlakların rengi iyice açılmıştır ve deride çizgi çizgi görünür.

Vücut çatlaklarının neden kaynaklandığı ve nasıl çözüleceği merak edilmektedir. Cilt çatlağı büyük bir probleme yol açmaz. Genellikle kremlerle, merhemlerle tedavi yapılır. Ancak bunların yeterli gelmediği zamanlar lazer tedavisi veya mezotarapi de yapılabilir. lazer veya mezoterapi yapılacağı zaman kişinin ergenlik döneminde olmaması, hamile olmaması ve hormon seviyelerin yüksek olmaması gerekir.

Vücut Çatlakları Neden Olur?

Özellikle hamilelikte, ergenlik döneminde ve sık kilo alınıp verilen dönemlerde ortaya çıkan vücut çatlakları estetik olarak çok rahatsızlık veren bir cilt problemidir. Hemen hemen vücudun her yerinde görülebilen vücut çatlakları çoğunlukla karın bölgesi, iç bacaklar ve göğüslerde görülür. Vücutta neden çatlak oluştuğu merak edilmektedir. Vücutta çatlak oluşmasının sebepleri şunlardır;

·        Kişinin ergenlik döneminde olması, kas ve kemik yapısının gelişiyor olması

·        Sağlıksız ve dengesiz beslenme.

·        Vücutta ödem oluşması

·        Sık sık kilo alıp verme

·        Hormonal bozukluklar

·        Hamilelik

·        Bazı ilaçların yan etkileri

·        Bazı hastalıkların tedavisi için kortizon alınması.

Bu gibi sorunlar vücutta hızla kilo alıp vermeye neden olduğu ve cilt elastikiyetine zarar verdiği için ciltte çatlak oluşumuna yol açar. Cilt çatlakların tedavisi için kremler ve merhemler kullanılabilir. Fakat yine de çatlaklar geçmezse lazer tedavisi ya da mezoterapi uygulanması gerekir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir