Vişne Kompostosu Mideye Dokunur Mu?

Vişne Kompostosu Mideye Dokunur Mu?
21.12.2022 22:11
Yaz aylarının vazgeçilmezi, ferahlatan ve serinleten lezzetiyle doğal bir tercih olan vişne kompostosunu herhalde sevmeyen yoktur. Peki vişne kompostosu mideye dokunur mu, kaç dakikada pişer, ishal yapar mı, kabız yapar mı? Vişne kompostosu nasıl saklanır, şekeri yükseltir mi, zayıflatır mı? Hadi cevaplara birlikte bakalım.

Yazın en olgunlaşmış haliyle dallarından toplanan ve temizlenerek komposto haline getirilen vişnelerin tadına doyum olmuyor. İçerisinde bulunan antioksidan ihtivasından kaynaklı olarak vücudu toksinlerinden arındırır ve temizler.

Ayrıca enfeksiyon ve mikrop kurutucu özelliği de bulunmaktadır. İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde bağırsaklarınızı temizler ve kabızlığı giderir. Vişne meyvesinden yapılan komposto ise porsiyon miktarına dikkat edilmezse diüretik ve laksatif bir içeceğe dönüşerek (bağırsakları harekete geçiren madde) mideyi bozabilmektedir.

Vişne Kompostosu Kaç Dakikada Pişer?

Vişne, sinir hücrelerini uyararak yatışmasını sağlar ve içerisindeki zengin A, C, E vitaminleri sayesinde vücudun genel dengesini korumasına yardımcı olur. Vişne kompostosu ise sağlıklı bir tercih olarak her mevsim tercih edilen bir içecektir. Sapları ayıklanarak derin bir tencerenin içerisine koyulan 800 gr kadar vişne, tercihe göre karanfil ve çubuk tarçın ile aroma katılabilir. 6 su bardağı su ile yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar kaynatılması yeterli olacaktır.

Vişne Kompostosu İshal Yapar Mı?

Vişne, bağırsakları temizleyerek bağırsak tembelliği tedavisinde sıklıkla tüketilmesi önerilmektedir. Ayrıca, vişne kompostosu tüketilirken porsiyon miktarına dikkat edilmelidir. Her ne kadar sağlıklı bir tercih olsa da ekstra eklenen şeker fazla tüketildiğin de vücudun dengesini bozabilir. Vişnenin mayhoş tadından dolayı fazla şeker ekleme ihtiyacı duyabilirsiniz. Ancak o zaman vişne kompostosu sağlıklı bir tercih olmayacaktır. Çok tüketildiği taktirde mide bulantısına ve ishale sebep olabilir.

Vişne Kompostosu Kabız Yapar Mı?

Vişne, bağırsak temizleyici özelliği ile bilinmektedir. Bağırsak problemi olan kişilerin günde 1-2 su bardağı kadar doğal olarak yapılmış vişne kompostosu içmesi önerilmektedir. Bu nedenle vişne kompostosu kabız yapmaz aksine bağırsakları hareketlendirir, sindirim ve boşaltım sistemini düzenler.

Vişne Kompostosu Nasıl Saklanır?

Vişne en sevilen yaz meyvelerinden biridir. Temmuz ve Ağustos aylarında hasat edilir ve en taze halleriyle sofralarda, tezgahlarda yerini alır. Bu mevsimde toplanan taze taze vişnelerin faydalarından kış aylarında bağışıklığımız daha da zayıfladığı zaman yararlanmak istiyorsanız size bir önerimiz var.

Öncelikle kaynayan kompostoyu kuru ve başka bir besin artığı kalmamış nemsiz cam kavanozlara koyalım. Kapağını sıkıcı kapattıktan sonra hafifçe sallayalım. Kavanozun kapağı şişince ters (baş aşağı) gelecek şekilde çevirelim. Kompostolarınızı kışında tüketmek istiyorsanız en önemli muhafaza kuralı hava almamasıdır. Kavanozun hava almadığına emin olmalısınız. Ayrıca kompostoları sakladığınız mekanın havası 21 derecenin üzerine çıkmamalıdır. Ne çok soğuk ne de çok sıcak bir ortam olmamalıdır. Serin ve güneş görmeyen yerlerde saklamalısınız. Aksi halde kompostolarınız bozulabilir.

Vişne Kompostosu Şekeri Yükseltir Mi?

Vişne düşük glisemik indekse sahip bir meyvedir. Vişneden yapılan kompostoya şeker eklenmeden yapılırsa diyabet hastaları için sağlıklı bir içecek olacaktır. Bu şekilde şekersiz hazırlanan kompostolar aniden şeker yükselmesine sebep olmadığı için güvenle tüketilebilir.

Vişne Kompostosu Zayıflatır Mı?

İçeriğindeki yoğun A vitamini ihtivasından kaynaklı olarak beyin ve göz sağlığı için birebir bir meyvedir. Müthiş bir bağırsak hareketlendiricidir. Bağırsakları temizleyerek kabızlığı giderir. Vişneden yapılan kompostolar eğer şeker miktarına dikkat edilirse çok sağlıklı bir kan sulandırıcıdır. Fakat tek başına zayıflamaya etki etmez. Fakat kalori miktarı düşük olduğu için fazladan yağ kazandırmaz. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir