Üniversite Sınavı Hakkında Merak Edilenler

Üniversite Sınavı Hakkında Merak Edilenler
02.04.2022 13:00
Üniversite sınavı hakkında merak edilen birçok konu bulunmaktadır. Üniversite sınavına başka şehirde girilir mi ve üniversite sınavına bir sene daha nasıl hazırlanılır gibi soruların yanıtlarına yazımızda yer verdik.

Üniversite sınavı için merak edilen konular arasında TYT nedir sorusu bulunmaktadır. TYT yeni sistemin ilk oturumu olarak bilinen bir sınav türüdür. Sınav, ilgili alanlarda öğrencilerin temel bilgi düzeylerini ölçer. TYT’de hangi dersler olduğu da merak konuları arasında bulunmaktadır. Temel Yeterlilik Sınavı’nda Türkçe, matematik, fen bilimleri derslerinden sorular öğrencilerin karşısına çıkmaktadır. Sınavda ağırlık olarak Türkçe ve matematik çalışma derslerinden sorular gelmektedir. AYT ise alan yerleştirme testi olarak bilinmektedir. Lisans bölümleri tercihinde bu sınavın sonuçları ağırlıklı olarak değerlendirmeye alınmaktadır. AYT’de adayların karşısına Türkçe, matematik, sosyal bilimler ve fen bilimleri çıkmakta. Dersler hemen hemen aynı olsa da soru içeriği iki oturumda da farklılık göstermektedir. TYT toplamda 120 soru bulunurken 135 dakika da süre verilmektedir. AYT’de ise 160 soru için 180 dakika olarak belirlenmiştir.

Üniversite Sınavına Başka Şehirde Girilir Mi?

Belgelerde adaylardan alınan tercihlerden biri seçilecek ve adaylar yayımlanan belgede yer alan okulda sınava girmektedirler. Salgın sebebiyle şehir değiştiren adayların, sistemde seçmiş oldukları şehre dönmesi gerekmektedir. Aksi halde başka ilde sınava giremeyeceklerdir.

Üniversite Sınavına Bir Sene Daha Nasıl Hazırlanılır?

Üniversite sınavına bir sene daha hazırlanmak oldukça sıkı çalışmaktan geçmektedir. Bir çalışma programı doğrultusunda konu dağılımı yapmanız oldukça gerekli bir durumdur. Çözümlü videolar eşliğinde konu videoları dinleyerek konuları pekiştirmek oldukça önemlidir.

Üniversite Sınavında Not Ortalaması Önemli Midir?

Ortalaması yani tüm notları 100 olmayan bir öğrenci içinse yüzde 8-9 arasında bir katkı sağlamaktadır. Önemli olan tabii ki de sınav performansıdır. Çünkü YGS ve LYS’nin katkısı yüzde 88 olarak bilinir. Dolayısıyla bir öğrenci sınavda istediği netleri yapamadığı taktirde OBP’nin yüksekliği tek başına işe yaramaz.

Üniversite Sınavından Önce Nasıl Beslenmek Gerekir?

Çok yağlı, ağır gıdalar yerine protein odaklı karbonhidrat, yağ dengeli hafif gıdalar tercih etmek oldukça doğru olacaktır. Mümkünse sınav öncesi dışardan yemek yerine evde ev yemeklerini tercih edilmelidir. Soslu ve mayonezli gıdalardan uzak durmanız tavsiye edilir. Aksi halde sınav esnasında rahatsızlaşabilir ve bu durumdan ötürü de dikkatinizde bir dağılma söz konusu olabilir.

Üniversite Sınavından Önce Yanınıza Almanız Gerekenler

Sınav giriş belgesi kesinlikle yanınızda bulunmalıdır. Daha sonrasında ise T.C. Kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunuzun yanınızda olması gerekmektedir. Bunların dışında; sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kesinlikle kabul edilmeyecektir. Adaylar bu doğrultular içinde sınav binasına giriş yapabilirler. Metal para gibi eşyalar sınav öncesi kesinlikle kabul edilmeyecektir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir