Şifalı Taşlar Nelerdir? Şifalı Taşlar Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Şifalı Taşlar Nelerdir? Şifalı Taşlar Gerçekten İşe Yarıyor Mu?
02.10.2021 13:33
Doğada bulunan pek çok taşın ismi bulunur. Bu taşlar doğal taş olarak bilinmekle birlikte aynı zamanda şifalı taşlar olarak da adlandırılır. Şifalı taşlar gerçek mi, faydaları nelerdir, bir arada kullanılır mı? Şifalı taşlar Kuran'da geçiyor mu, inanmak caiz mi, hangi hastalıklara iyi gelir? Şifalı taşlar nasıl kullanılır, nerede satılır, nasıl temizlenir? Sorularının cevaplarını sizler için derledik.

Pek çok hastalığın alternatif olarak tedavisinde kullanılan, inananlar için büyük bir enerji saçan şifalı taşlar arasında pembe quartz, strin, akik, amonit, ametist gibi çok bilinen doğal oluşumlar yer alır. Bakıldığında pek çok şifası bulunduğuna inanılan bu taşların kökeni ise Sümerlere kadar dayanmaktadır. Özellikle şu anda Çin ve Hindistan gibi çok nüfuslu ve alternatif tıbba özen gösteren ülkelerde kullanılan şifalı taşların her biri farklı bir amaca hizmet eder. Pek çok kişi şifalı taşların gücüne inansa da hala günümüzde etkinlikleri kanıtlanmadığından dolayı azımsanamayacak bir kesim de bu taşların gerçekten işe yarayıp yaramadığını sorgulamaktadır. Şifalı taşlar hakkında tüm merak edilenler ise sizler için derlendi…

Şifalı Taşlar Gerçek Mi?

Şifalı taşların gerçekten hastalıkları tedavi edici bir gücünü bulunup bulunmadığı sıklıkla araştırılan konuların başında yer alır. Şifalı taşların gerçekten çeşit çeşit hastalıklara iyi geldiği belirtilse de esasında bu durumda bilimsel etkinliği kanıtlanan bir durum yoktur. Hangi hastalık için bu taşlara başvurulacak olursa olsun, ilk olarak o hastalığa ilişkin modern tıbbın yöntemleri ilk olarak denenmelidir. Yalnızca taşlara güven duyularak şifalı taşlarla birlikte tedavi umut etmek son derece yanlış olacaktır. Ayrıca şifalı taşların hastalıkları tedavi ettiğine dair bilinen herhangi bir açıklama da bulunmamıştır.

Şifalı Taşların Faydaları Nelerdir?

Doğada yer alan ve şifalı taş olarak belirtilen pek çok taş çeşidi bulunmaktadır. Hemen hemen her çeşidin de farklı bir hastalığa iyi geldiğine dair yaygın inanışlar bulunur. Şifalı taşların faydalarına bakıldığında ise karşımıza çıkanlar şu şekildedir;

·        Akik Taşı (Agat): Terapi edici ve enerji verici bir özelliktedir. Ağrı kesici etkileri ile de bilinir.

·        Ametist: Depresyon gidericidir. Uykusuzluk ve cilt rahatsızlıklarında önemli etkileri bulunur.

·        Ay Taşı: Tokluk hissi vermesi ile bilinir ve aynı zamanda nazara iyi gelen bir yönü bulunur.

·        Yıldız Taşı: Maddi bakımdan rahatlatma etkisi bulunmakla birlikte aynı zaman zihinsel düşüncelerin gelişiminde de faydası vardır.

·        Mercan: Kalbin ve dalağın sağlığının korunup güçlendirilmesinde etkilidir.

·        Oniks: Bağımlılıklardan kurtulurken kullanılmaktadır. Ayrıca iyi bir konsantrasyon arttırıcıdır.

·        Kuvars: Radyasyonu engelleme özelliği bulunur.

·        Kaplan Gözü: Astım hastalarının ataklarında faydalarıdır. Güç vericidir.

·        Kehribar: Tiroid bezi hastalıklarında kullanım için uygundur. Boğaz ağrılarının giderilmesinde etkilidir.

Şifalı Taşlar Bir Arada Kullanılır Mı?

Evet. Doğal taşlar olarak da bilinen şifalı taşların birbirleri ile aynı anda kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmaz. Doğru niyet ve doğru şifa arayışı ile birlikte kullanılmak istendiğinde her ikisinin ya da üçünün birbirleri ile aynı anda kullanılmasında bir sakınca bulunmaz. Genelde birbirleri ile kullanılması önerilen taşlar arasında ise kuvars taşı ve malakit taşı yer alır.

Şifalı Taşlara İnanmak Caiz Mi?

Evet. İslam alimlerine göre taşlardan şifa gelebileceğine dair inanış içerisinde olmak, doğru yoldan sapmadan ve gerçek şifa veren unutulmadan dinen sakıncalı görülmez. Fakat bu taşın kullanılışında çok afaki inançlar içerisinde olmak ve kişinin kendini bir inanca şartlanması caiz olarak görülmemektedir.

Şifalı Taşlar Kuran’da Geçiyor Mu?

Evet. Kuran’da geçen ve İslam dininin benimsediği bazı taşlar bulunmaktadır. Bu taşlar arasında ise ilk sırada Hacerül Esved taşı yer almaktadır. Diğer yandan bakıldığında ise ‘akik taşı, piruze taşı, necef dor taşı, mercan taşı, yakut taşı, sedef taşı ve inci taşı’ Kuran’da geçmektedir.

Şifalı Taşlar Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Şifalı taşların iyi geldiğine inanılan pek çok taş bulunur. Bakıldığında şifalı taşların iyi geldiği rahatsızlıklar arasında ‘anksiyete, depresyon, kaygı bozukluğu, stres, eklem iltihabı, bronşit, alerji, guatr, astım, kan dolaşımı sorunları, kalp çarpıntısı, tiroid bezi hastalıkları’ yer almaktadır.

Şifalı Taşlar Nasıl Kullanılır?

Şifalı taşları kullanmak isteyen pek çok kişi bu taşların günlük hayata nasıl entegre edileceğini ve nasıl kullanılacağını merak eder. Doğal taşları kullanabilmenin pek çok yolu bulunur. Bu yollar ise genelde o taşları cüzdanda taşımak, ev ortamında bulundurmak, çakralar üzerine yerleştirilmesi, meditasyon esnasında kullanmaktır.

Şifalı Taşlar Nerede Satılır?

Şifalı taşlar pek çok yerden satın alınabilir. Özellikle internet alışverişlerinde ve aksesuar satan yerlerde şifalı taşlar alınabilir. Ayrıca bilhassa şifalı taşların çıkarıldığı bölgelerde de ziyaret esnasında akit taşı, inci gibi taşlar satın alınabilir.

Şifalı Taşlar Nasıl Temizlenir?

Şifalı taşların nasıl temizlenebileceği de sık araştırılır. Şifalı taşların temizlenmesinde herhangi bir kimyasal, deterjan gibi şeyler kullanılmamalıdır. Saf su ya da tuzlu su ile hatta deniz suyu ile temizlenmesi iyi bir temizleme seçeneği olacaktır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir