Köselik Belirtileri Nelerdir?

Köselik Belirtileri Nelerdir?
18.11.2022 21:13
Köselik geçmişten günümüze pek çok erkeğin baş etmek zorunda olduğu bir problemdir. Bundan dolayı köselik ile ilgili araştırılan konular türemiştir. Biz de yazımızda köseliğin belirtilerinden, nasıl anlaşıldığından ve daha pek çok konudan sizler için bahsettik.

Köseliğin belirtilerinin neler olduğu pek çok insan tarafından araştırılan bir konu haline gelmeyi başarmıştır. Ergenlik döneminde, cinsiyet hormonları ve testosteron adı verilen erkeklik hormonlarının (biyolojik cinsiyet) eksikliği, aileden alınan genetik özelliklerden dolayı düzensiz dağılım, saç eksikliği veya aşağıdaki problemlerin ortaya çıkması gibi problemlere köselik adı verilir. Köselik ilk belirtileri ergenlik döneminde gösterir. Sakal ve bıyık dediğimiz saçların henüz çıkmadığı zamandır. Boynuzlarda sakal kalmayabilir veya az miktarda  sakal olabilir. Semptomlar bacaklarda, gövdede ve saçta seyrek saç büyümesini içerir. Ergenlik döneminde ve sonrasında kösele erkeklerin ortaya çıkması nedeniyle, yukarıdaki belirtiler ortalama 13 yaşına kadar ortaya çıkmaya başlar.

Köselik Nasıl Anlaşılır?

Köseliğin nasıl anlaşıldığı insanlarımızın meraklandığı konuların arasına girmeyi başarmıştır. Bu sorun genellikle erkeklerin erkeksi görünümlerinden ve gerçekte olduklarından daha genç görünmelerinden kaynaklanır. Önce küçük tüysüz alanların oluşmasıyla ortaya çıkar. Bu tür dökülmeler, saç ve göğüs dahil olmak üzere vücudun herhangi bir bölümünü etkileyebilir.

Köseler Askere Gidebilir Mi?

Köselerin askere gidip gidemeyeceği araştırılan bir konu olmayı başarmıştır. Köseler askere gidemez diye bir kural bulunmamaktadır. Zaten askerler her sabah uyandıklarında traş olma zorunluluğuna sahip olduklarından dolayı kendilerine traş etmektedirler. Bundan dolayı köselik askerlik için herhangi bir zorluk çıkarmayacaktır aksine traş olmak zorunda kalmayacağınız için size kolaylık olacaktır.

Köselerin Çocuğu Olur Mu?

Köselerin çocuğunun olup olmayacağı köse olan insanlar ve yakınları tarafından endişe duyula bir konu haline gelmiştir. Bu sorunun cevabı evettir ama sakallı insanların bile çocuk yapamaması gibi bir olanak mevcuttur. Sakal ve seks hormonları yakından ilişkilidir, ancak bu tek mutlak  ilişki  değildir. Yüzdeki kıllar, ergenlik döneminde testislerin gelişmesi sonucu  testosteron (aktif DHT'si) salgılayarak kıldan sert kıla dönüşür ve birkaç yıl içinde vücuttaki en sert kıl haline gelir. Gelişimdeki ana faktör dihidrotestosteron hormonudur, ancak  normal hormonlarla bile sakal ve bıyık çıkmayabilir. Yani hormonlar normal, cinsel uyarılma normal, sperm sayısı ve canlılık normal ama sakal çıkmayabilir. Toplumda pek çok köse vardır ama normal ya da seyrek sakallı insanlar da görülmektedir. Plastik cerrahi uzmanı Op.Dr.Mehmet Kartal açıkladı. Özetle sakal büyümesi birçok faktöre bağlıdır, bu nedenle 21 yaşından sonra sakal çıkmıyorsa şunları yapmanız gerekir:

 1-Hormonların yokluğunda hormonlar bir endokrin metabolitin kontrolü altına alınır.

 2-Androjenler normal ise sakal ekimi yapılabilir. Bu kullanımların dışında piyasada çok çeşitli spreyler var ve bunların hepsi etkisiz ürünler, bu yüzden zamanınızı ve paranızı boşa harcamayın.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir