Kolajen Şişmanlatır Mı?

Kolajen Şişmanlatır Mı?
17.12.2022 02:21
Kolajen kullanımı günümüzde gitgide artış göstermektedir. Kolajen şişmanlatır mı? Kolajen hastaları kolajen kullanabilir mi? Kolajen uyku kaçırır mı, ürik asiti yükseltir mi, üretimi ne zaman durur? Üzüm çekirdeğinde kolajen var mı? gibi kolajen kullanımına başlayan kişiler tarafında çokça merak edilen soruları araştırdık ve bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için yer verdik.

Kolajen tok tutma özelliğine sahip bir proteindir. Vücuttaki yağ dokusunun azalmasını sağlar. Kas sistemini ve eklemleri güçlendirir. Bağırsaklarımızın çalışması ayarlar. Bu sayede metabolizmayı da düzenler. Ayrıca yapılan araştırmalarda kolajen kullanan kişilerin hormonlarının da düzeldiği gözlemlenmiştir. Yani kolajen vücuttaki birçok sistemi düzene koyar ve bundan dolayı kilo alımına sebep olmaz.

Şeker Hastaları Kolajen Kullanabilir Mi?

Kolajen kemik yapılarını koruyan, lifleri ve eklemleri oluşturan bir proteindir. Protein olduğu için insülin hormonunun salınımında herhangi bir uyarıda bulunmaz. Ancak şeker hastalığınız varsa ve kolajen kullanmayı düşünüyorsanız her ihtimale karşı kullanmadan önce doktorunuza danışmanız daha güvenli olacaktır.

Kolajen Uyku Kaçırır Mı?

Kolajen vücuttaki hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Kolajen kullanmaya başladıktan sonra vücuttaki hücre sayıları artmaya başlar. Artan hücre sayıları vücutta daha fazla enerji harcanmasına sebep olur. Bu ise kolajen kullanılmaya başlandığı ilk zamanlarda yorgunluğa sebep olabilmektedir. Yorgunluk sebebiyle ise kişide uyku kaçırmanın aksine daha çok uyuma isteği oluşabilir. Ancak ilerleyen zamanlarda vücut kendini toparlar ve daha dinç hale gelir. Böylelikle yorgunluk hissi ortadan kalkar.

Kolajen Ürik Asiti Yükseltir Mi?

Yapılan araştırmalara göre uzmanlar böbreğinizin ürik asit salgılamasına yardımcı olmak için 50mg'lık bir kolajen kapsül takviyesi önermektedir. Ancak yapılan araştırmalarda ise dikkat çeken bir diğer bulgu ise fazla tüketildiğinde böbreğe zarar vermesi ve tansiyonu yükseltmesidir.

Kolajen Üretimi Ne Zaman Durur?

Vücut kolajeni vücudumuza aldığımız proteinli besinlerden üretir. Bu yüzden proteinli ağırlıklı beslenmekte fayda vardır. Çünkü kolajen tüketmenin vücudumuz için birçok faydası bulunmaktadır. Kemiklerin korunmasını sağlar, cilde parlak bir görünüm verir, cildin esnekliğini arttırır, vücut organlarını korur, ilerleyen yaşlarda cilt kırışıklıklarını azaltır ve kırışıklıkların oluşumunu önler. Vücudun kolajen üretimi ise 20'li yaşlarda doruk noktadadır. 30'lu yaşlardan sonra ise kolajen üretimi yüzde 1-2 azalmaya başlar. 40-50 yaşlara gelindiğinde ise yüzde 10-20si kaybolmaya başlar.

Üzüm Çekirdeğinde Kolajen Var Mı?

Üzüm çekirdeği içeriği bakımdan oldukça zengin bir gıda maddesidir. Yüksek miktarda D, C, E vitamini içermektedir. Bulundurduğu vitaminlerin yanı sıra kolajen de içermektedir. Kolajen ve vitaminler sayesinde üzüm çekirdeği yemek vücuttaki kemik ve cilt sağlığına destek olur. Kalp sağlığı korur, kan şekerini dengede tutar, beyin işlevlerini destekler, vücutta enfeksiyon varsa temizler, kanı zararlı olan maddelerden temizler, sivilce ve siyah nokta oluşumunu önler, yağ yakılmasını kolaylaştırır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir