Kışın Sivrisinek Olur Mu?

Kışın Sivrisinek Olur Mu?
23.01.2023 19:36
Ülkemizde mevsimler değiştikçe, insanların yaptıkları, doğa ve alışkanlıklar da değişiklik göstermektedir. Kışın sivrisinek, semizotu kışın olur mu? Kışın tarhana yapılır mı, tavuklar neden yumurtlamaz? Zeytin ağacı, zakkum kışın yaprak döker mi? Kışın gerçekleşen olaylar ile ilgili merak edilen soruları sizler için bu yazımızda derleyip cevap verdik.

Yaşanan 4 mevsimden birisi olan kış ayı en soğuk mevsimdir. Kış mevsimi dünyanın yarım küresini güneşten uzaklaştıran yörünge hareketi sayesinde oluşmaktadır. Yaz aylarında insanları rahat bırakmayan sivrisinekler kış aylarında pek fazla görülmezler. Ancak sivrisinekler düşünülenin aksine kış ayında da yaşamaya devam etmektedir ancak başka bir evrededirler. Sivrisinekler kış aylarında suda bulunmaktadırlar ve hayatlarının başladığı yer burasıdır. Kış aylarında sivri sinekler başka şekillerde, yumurtalarda, larvalar da ve pompalarda yaşarlar sonrasında da geliştirdikleri durgun su rezervasyona dişi sinekler yumurta bırakmaktadır.

Semizotu Kışın Olur Mu?

4 mevsimi birden yaşayan ülkemizde birçok meyve ve sebze yetişmektedir. Birçok meyve ve sebzenin yetiştiği dönemler bulunmaktadır. Semizotu yaz mevsiminde tüketilen vitamin deposu bir bitkidir. Semizotu kolaylıkla birçok yerde yetişebilen otsu bir bitkidir. Ancak semiz otlarını büyütürken nemi ve suyu fazla olan bir yerlerde yaz mevsiminde yetiştirmeniz gerekmektedir. Semiz otları ışıklı ortamı ve sıcak yerleri sever. Bundan dolayı kış aylarında pek fazla görülmemektedir çünkü soğuklardan etkilenirler.

Kışın Tarhana Yapılır Mı?

Tarhana, pişirilmiş yarma, bulgur ya da mayalanıp kurutularak ufalanmış hamura domates, biber, soğan, kokulu otlar ve yoğurt katılarak yapılan bir malzemedir. Bu malzeme sonrasında çorba yapmak için kullanılmaktadır ve bu çorbaya da tarhana çorbası denmektedir. Tarhana yapımını genellikle köylerde görmüşsünüzdür. Hazırlanan hamuru geniş bir alana serip kurutmak gerekmektedir. Bundan dolayı genellikle yaz aylarında yapılır. Ancak hamuru kurulabilecek bir alan yaratabilirsiniz her mevsimde tarhana yapmanız mümkündür.

Kışın Tavuklar Neden Yumurtlamaz?

Kış mevsimindeki aylarda yaz aylarına göre daha kısa süre gündüz vakti yaşanmaktadır. Bundan dolayı canlılar daha az süre güneş ışığından faydalanabilmektedir. Bir tavuğun yumurtlama dönemindeyken en az 15 saat gün ışığında durması gerekmektedir. Kış aylarında bu kadar süre güneş ışığı alamadıklarından dolayı yumurta verimleri düşmektedir. Yani kısaca tavukların kış aylarında güneş ışığından yeteri kadar yararlanamamasından kaynaklı olarak yumurtaları azalmaktadır.

Zeytin Ağacı Kışın Yaprak Döker Mi?

Sonbahar ayının gelmesiyle beraber ağaçların yaprakları sarmaya başlar ve kış aylarına geldiği zaman dökülürler. Ancak 4 mevsim boyunca yeşil kalan ağaç türleri de bulunmaktadır. Zeytin ağacı da bu tür ağaçlardan bir tanesidir. Yani ülkemizde çokça bulunan zeytin ağaçları kış mevsiminde de yemyeşil kalırlar ve yaprak dökmezler.

Zakkum Kışın Yaprak Döker Mi?

Zakkum bitkisi, Haziran ile Eylül ayları arasında beyaz, pembe, kırmızı, sarı ve krem gibi renklerde çiçek açar. Bu bitki genellikle dere yataklarında yetişmektedir. Ayrıca bu bitki güneşi sevmesine rağmen uzun süre soğuğa dayanabilmektedir. Zakkum bitkisi kış ayında yapraklarını dökmemektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir