Kışın Akrep Olur Mu?

Kışın Akrep Olur Mu?
28.01.2023 21:25
En soğuk mevsim olan kış şartları hakkında merak edilenlere birlikte bakalım. Kışın akrep olur mu, arılar ne yapar, buzdolabı derecesi kaç olmalı? Kışın bahçeye ne ekilir, balkon çiçekleri nasıl korunur, beton kaç günde kurur? Hadi detaylarda buluşalım.

Doğadaki her canlı kendine has özelliklerle var olmaktadır. Dünyada bilinen yaklaşık olarak 1.300 kadar akrep çeşidi bulunmaktadır. Akrepler -30 derecede bir sıcaklıkta bile yaşayabilirler. Ayrıca 1 sene aç ve susuz kalabilme özellikleri bulunmaktadır. Akrepler kışın genellikle kış uykusuna yatarlar.

Arılar Kışın Ne Yapar?

Arılar evren için en mucizevi canlılardır. Arıların bakımı son derece tedbirli yapılmalıdır. Arıların kış şartlarından etkilenmemek için “ kış salkımı“ adı verilen bir düzenekleri bulunmaktadır. Arıların kış mevsimini geçirme dönemi de denilmektedir. Kış mevsimi geldiğinde kovanlarının içinde bir araya gelerek küme halinde çerçevelenirler ve kovanın orta yerinde dururlar. Kümelenmiş arıların içgüdüsel şekildeki toplanmasına kış salkımı adı verilmektedir.

Kışın Buzdolabı Derecesi Kaç Olmalı?

Buzdolabınızın ideal bir sıcaklığı olmalıdır. Buzdolabınızın sıcaklığı normalde 4 derece olmalıdır. Yaz aylarında bu sıcaklığı az bir miktarda artırabilirsiniz. Ancak kış soğukluğu için 4 derece idealdir.

Kışın Bahçeye Ne Ekilir?

Kışın bahçenizde toprak üstü ve toprak altı ürünler yetiştirebilirsiniz. Ancak bu ürünleri ekmeden önce toprağınızın bakımını çok önceden yapmış olmalısınız. Kışın yetiştireceğiniz ürünlerin tohumunu yazın kurak sıcaklığı geçtikten sonra ancak kış aylarının soğu tam bastırmadan ekmelisiniz.

Toprağınızı temizleyip tam zamanında ektiğiniz tohumlar kış aylarında filizlenmeye başlayacaktır. Bahçeniz yoksa ürünleri genişçe bir saksıda balkonunuzda da yetiştirebilirsiniz.

Kışın toprak üstünde brokoli, lahana, pırasa, karnabahar, bakla, bezelye, ıspanak, karalahana, pazı yetişmektedir. Toprak altında da turp, kuru soğan, havuç, sarımsak, kereviz yetiştirebilirsiniz.

Kışın Balkon Çiçekleri Nasıl Korunur?

Güneşlenme süresinin kısalmasıyla birlikte evinizde yetiştirdiğiniz çiçeklerin de dokuları sıkılaşıyor, su emme aza iniyor, kök faaliyetleri azalıyor ve nefes alma süreleri kısalıyor. Yani çiçekler kendilerini kış şartlarına hazırlıyor. Bu tepkiler bile bitkilerin bile bir psikolojisi ve belli bir sistemi olduğunu kanıtlar niteliktedir.

Bitkiniz eğer bir saksının içerisindeyse, direkt olarak toprağa gömülü değilse kış koşullarını geçirebilmek için sizin bakımınıza ihtiyaç duyacaktır. Bitkinin kök boğazını toprak ile fazladan doldurarak bitkinin donmasını ve boğaz kısmının soğuklardan korunmasını sağlayabilirsiniz.

Ancak çok düşük sıcaklıklarda saksının yer ile direkt temasını kesmeli ve altına bir altlık ya da bir tahta parçası koyarak donmasını engelleyebilirsiniz. Kolilerin içerisinde bulunan hava baloncuklu bir plastik ile saksının dış kabını sararsanız saksının tamamının donmasını engellersiniz ve bitkinizin bahar aylarına ulaşmasını sağlayabilirsiniz Ayrıca dışarıdaki bitkinizi çok az bir su ile sulamanız gerekmektedir. Hava soğuk diye sıcak su vermemelisiniz. Oda sıcaklığında normal içtiğiniz suyun derecesinde su ile haftada 1 kere sulamanız yeterli olacaktır.

Kışın Beton Kaç Günde Kurur?

Çok soğuk havaların betona etkisini iyi bilmeniz gerekmektedir. 0 derecenin altında dökülecek taze beton betonun içindeki suyun donma-çözünme riskine maruz kalmasına neden olacaktır. Bundan kaynaklı olarak kışın beton dökülmemelidir. 12 derecenin altındaki sıcaklıklarda beton kuruma süresi uzayacaktır. Uygun sıcaklıkta beton kuruma süresi 7 gündür. Kışın bu süre daha da uzamaktadır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir