Kedi dışkısını zorlanarak mı yapıyor, yoksa ishal mi bilmek gerekir. Kedi dışkısı kontrol edildiğinde eğer kan görülüyorsa ciddiye alınmalıdır ve en yakın zamanda veteriner hekime danışılmalıdır. Kedi dışkısında kan görülmesinin pek çok sebebi olabilir. Eğer basit bir nedenden dolayı kan geliyorsa bu hemen düzeltilebilir. Ancak bazen dışkıda kan gelmesi ciddi problemlerin habercisi olabilir. Bu nedenle kedi dışkısından gelen kanın muhakkak araştırılması gerekir. Kedi dışkısında kan genellikle kabızlık habercisidir. Kabızlık bağırsaklardaki sıvı miktarının azalması ve kakanın sertleşmesi anlamına gelir. Sertleşen kaka makattaki damarların çatlamasına ve kanamaya neden olur. bunun dışında kedi dışkısında kan görülmesi yaralanma, rektal polip, parazit, fare zehri, alerjiye neden olan mama, mama toleransı kan pıhtılaşma bozuklukları, iltihabi bağırsak hastalığı, bazı böbrek hastalıkları, karaciğer hastalıkları ve kanser nedeniyle oluşmaktadır.
Kedi Dışkısında Kan Ve Mukus Nedir?
Kedilerin dışkısında kan ve mukus görülebilir. Bu basit nedenli olabileceği gibi ciddi hastalıkların habercisi de olabilir. Bu nedenle ne olur ne olmaz kedilerin derhal veterinere götürülmesi gerekir. Böylece veteriner hekim kediyi muayene eder ve dışkısında oluşan kanın nedenini araştırır. Ardından ise tedavi yöntemleri uygulanır.
Kedilerin Dışkısından Kan Gelmesi Nedir?
Kedilerin dışkısında bazı nedenlerden dolayı kan görülebilir. Bu kan basit nedenlerden dolayı gelebildiği gibi ciddi bazı hastalıkların habercisi olarak da görülebilir. Bu nedenle kesinlikle ama kesinlikle hafife alınmamalıdır. Eğer kedinin dışkısında kan görüyorsanız, vakit kaybetmeden en yakın veterinere götürmeniz gerekir. Veteriner hekim kediye bazı testler uyguladıktan sonra dışkısındaki kanın nedenini tespit eder ve ona göre tedaviye başlar.
Kedi Dışkısında Kan Neden Olur?
Kedi dışkısında bazı nedenlerden dolayı kan görülebilir. Bu nedenler kedinin rektum bölgesinde çizilme, kesilme, yaralanma, kabızlık nedeniyle makattaki damarların çatlaması, yuvarlak kurtlar kancalı kurtlar, coccidia isimli parazitler, kedinin rektal bölgesinde iyi huylu kitle oluşması, kedinin yanlışlıkla fare zehri yemesi, kedinin yediği bazı mamalar alerjik reaksiyonlara neden olması, beslenmede değişiklik, mama toleransı, bağırsaklarda iltihap, böbrek hastalıkları, karaciğer hastalıkları ve kanserdir.
Yavru Kedilerde Dışkıda Kan Neden Olur?
Yavru kedilerin de dışkısında kan olabilir. Genelde kedi dışkısındaki kanın kabızlıktan dolayı olduğu tahmin edilir. Bağırsaklardaki su miktarının azalması ve dışkının sertleşmesi ile makat bölgesinde çatlaklar oluşur. Bu da kanamaya yol açar. Eğer dışkıdaki kanın sebebi makattaki çatlaklar ise kediye sıvı verilir ve makatı için kremler verilir. Ancak başka nedenlerden dolayı da dışkıda kan görülebilir. Bu nedenlerin tespit edilmesi ve oma göre tedavi uygulanması gerekmektedir.
Kedi Kakasında Kan Pıhtısı Olması Nedir?
Kedilerin her yediğine, içtiğine dikkat edilmelidir. Ayrıca kedilerin idrarı ve dışkıları da kontrol edilmelidir. Çünkü kediler hastalansalar bile bunu ifade edemezler. Bu nedenle özellikle dışkılarını nasıl yaptıkları gözlemlenmelidir. Kedinin dışkısı eğer çok sulu ve cıvıksa bu onun ishal olduğu anlamına gelir. Ancak kedinin dışkısı eğer sert ve katı ise bu onun kabız olduğu anlamına gelir. Kabız olan kedinin dışkısında kan pıhtıları görülebilir. Bu kedinin katılaşmış olan kakasını yaparken makat bölgesinde çatlaklar olduğu anlamına gelmektedir. Bu nedenle kediye sıvı verilmesi ve makatı için merhemler sürülmesi önerilir. Ancak kedinin dışkısındaki kan sadece kabızlık belirtisi değildir. Başka nedenler de kedinin dışkısında kana neden olur. Bu nedenlerin ne olduğu araştırılmalı ve tedavi edilmelidir.