Dövme ile birbirine çok karıştırılan bir işlem olan kalıcı makyaj aslında daha farklıdır. Medikal makyaj olarak da adlandırılan kalıcı makyaj işlemi cildin epidermis katmanına uygulanmaktadır. Dövme ise cildin dermal tabakasına uygulanır. Kalıcı makyaj uygulaması makyaj yapmaya zaman ayırmak istemeyen, her zaman bakımlı görünmek isteyenler, makyaj malzemelerine alerjisi olanlar, dudaklarında pigment kaybı olanlar, dudaklarında asimetri problemi olanlar ve kaşlarında şekil bozukluğu ya da kaşlarında dökülme olanlar tarafından tercih edilen bir işlemdir.
Kalıcı makyaj genellikle kaşlar, dudaklar ve göz kapaklarına uygulanır. Ayrıca meme alınmasından sonra meme ucunun renklendirilmesi için de uygulanır. Bunun dışında vitiligo ve allopecia hastalıklarının vücuda yaptığı renk tonu eşitsizliğini gidermek, yara izlerini kapatmak ve ciltteki lekeleri düzeltmek için de uygulanan bir işlemdir.
Kalıcı Makyaj Fiyatları Nelerdir?
Kalıcı makyaj uygulaması güzellik merkezlerinde yaptırılan bir işlemdir. Kaş, göz, yanaklar ve dudaklara uygulanır. Kalıcı kaş uygulaması 750 ile 900 TL arasında, Kaş dövmesi 750 ile 900 TL arasında, Dudak kontürü 900 ile 1200 TL arasında, kıl tekniği kaş 750 ile 900 TL arasında, pudralama kaş 750 ile 900 TL arasında, Mikropigmentasyon ve microblading kaş uygulaması da 750 ile 1000 TL arasındadır.(2021 yılı fiyatlarıdır)
Kalıcı Makyaj Nedir?
Kalıcı makyaj uygulaması her zaman güzel görünmek isteyenler ve makyaj yapmaya zaman ayırmak istemeyenler tarafından uygulanan bir işlemdir. Renk pigmentlerinin tek kullanımlık iğneler aracılığıyla derinin epidermis katmanına enjekte edilmesi ile uygulanır. Dövme ile çok karıştırılan bir işlem olsa da dövmeden farklıdır.
Kalıcı Makyaj İğnesi Nedir?
Kalıcı makyaj uygulamasında tek kullanımlık makyaj iğnesi yapılır. Bu iğne kalıcı makyajın uygulanacağı bölgeye göre seçilmelidir. Kaşlar ve göz kapakları için daha ince iğneler kullanılırken, dudaklar ve yanaklar için daha kalın iğneler kullanılır. Kalıcı makyaj uygulamasında kullanılacak olan tek kullanımlık iğneler ortalama 15-20 TL arasındadır.
Kalıcı Makyaj Diyanete Göre Caiz Midir?
Kalıcı makyaj uygulaması daha güzel ve bakımlı görünmek için yapılan bir işlemdir. Güzelleşmek ve dikkat çekmek için yapılan hiçbir şey dinen caiz değildir. Ancak vitiligo, cilt lekesi, ciltte yanık izleri ve yara izleri olan kişiler bu durumdan çok rahatsız oluyor ve psikolojik anlamda kötü hissediyorlarsa, sağlık için kalıcı makyaj uygulaması yaptırılabilirler.
Kalıcı Makyaj Çeşitleri Nelerdir?
Kalıcı makyaj uygulamasının birçok çeşidi vardır. Kalıcı makyaj uygulaması kaşlar, dudaklar, gözler ve yanaklar için uygulanır. Nano kıl tekniği, microblading uygulaması, kaş kontürü, dudak kontürü, eyeliner uygulaması gibi çeşitleri vardır. Ayrıca meme alınmasından sonra meme başı uygulaması, cilt tonu eşitsizliğini giderme çeşitleri de vardır.
Kalıcı Makyaj Günah Mı?
İslam dininde yüzü güzelleştirmek için boya sürmek, kıl yoldurmak, kaşları şekillendirmek ya da yüzdeki herhangi bir yeri değiştirmek günah sayılmaktadır. Ancak sırf sağlık için veya psikolojik nedenlerden dolayı yüze bir işlem yaptırmak caizdir. Kalıcı makyaj uygulaması da daha güzel görünmek ve bakımlı olmak için yapıldığından dolayı günahtır.
Kalıcı Makyaj Gusle Engel Midir?
İslam dininde vücuda yabancı olan her şey namaz abdestine ve gusül abdestine engeldir. Oje ve derinin üzerine sürülen makyaj malzemeleri suyun deriye işlemesine mani olduğu için gusül abdestinin geçersiz olmasına neden olur. Kalıcı makyaj uygulaması derinin üzerine değil, alt katmanına yapılan bir işlemdir. Yani suyun derinin üzerine temas etmesine engel olmaz. Böylece kalıcı makyaj varken namaz ya da gusül abdesti alınabilir.
Kalıcı Makyaj Hamileyken Yapılır Mı?
Kalıcı makyaj derinin alt katmanına iğneler yardımı ile renk pigmentlerinin enjekte edilmesiyle yapılır. Ancak hamilelik dönemindeki kadınlara kalıcı makyaj uygulaması yapılırken kullanılan bazı boyalar genetik mutasyona neden olabilir. Böylece bebeğin anne karnında zarar görmesine ve doğumsal anormalliklere yol açabilir. Bu nedenle hamile kadınların hamilelik bitene kadar kalıcı makyaj uygulaması önerilmez.
Kalıcı Makyaj Hangi Bölgelere Uygulanır?
Kalıcı makyaj uygulaması yüzde dudaklar, gözler, kaşlar ve yanaklara yapılan bir işlemdir. Ayrıca vitiligo gibi renk eşitsizliğine neden olan hastalıklar ve meme alınmasından sonra meme başı yapmak için de uygulanır. Kaş dökülmesini kapatmak, dudaklara renk vermek, gözlere eyeliner yapmak, yanaklara pembelik katmak, yara ve yanık izlerini kapatmak için kalıcı makyaj uygulanır.
Kalıcı Makyaj Kimlere Yapılmaz?
Kalıcı makyaj uygulaması herkes için yapılabilen bir işlem değildir. Yara izi oluşturma eğilimi olan cilde sahip olanlar, kan pıhtılaşmasında problem yaşayan kişiler, aids, tip 1 diyabet, herpes, iltihaplı cilt hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, psikolojik bozukluğu olan hastalar, epilepsi hastaları, kemoterapi alanlar, alerjisi olanlar, hamile olanlar, emzirme döneminde olanlar ve uyuşturucu kullananların kalıcı makyaj uygulaması yaptırmaması önerilir.
Kalıcı Makyaj Ne Kadar Süre Kalır?
Kalıcı makyaj uygulamasında genellikle kimyasal ürünler değil de bitkisel ürünler kullanılır. Bu nedenle bu bitkisel ürünler ciltten zamanla yavaş yavaş silinir ve kaybolur. Bu nedenle kalıcı makyaj uygulaması yaklaşık 2 yıl ile 5 yıl arasında kalır. Kalıcı makyajın kalma süresi kişinin yaşı, cilt tipi, cilt yapısı ve yaşadığı çevrenin koşullarına göre değişir.
Kalıcı Makyaj Öncesi Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Kalıcı makyaj yapılmadan önce ve yapıldıktan sonra güneşten uzak durmak gerekir. Cilt üzerine herhangi bir ürün kullanılmamalı ve ciltte eğer bir enfeksiyon ya da hastalık varsa önceden tedavi edilmelidir. Ayrıca kalıcı makyaj uygulaması sırasında kullanılan iğnelerin yalnızca bir kere kullanılması ve kullanılmadan önce temiz olduğuna dikkat edilmelidir.