Kalamar Hamilelikte Yenir Mi?

Kalamar Hamilelikte Yenir Mi?
15.11.2022 18:15
Hamilelik sürecinde beslenmeye çok dikkat etmek gerekir çünkü burada tek annenin değil bebeğin sağlığı da etkilenir. Hamilelikte bazı besinleri tüketmek anne ve bebek sağlığı için sakıncalı durumlar oluşturabilir. Kalamar, karides, levrek, ton balığı, alabalık, çipura hamilelikte yenir mi? Dereotu, semizotu, ananas, sucuk, etsiz çiğ köfte, bakla hamilelikte yenir mi? İşte tüm detaylarıyla bu yazıda...

Gebelik döneminde artan Omega 3 açısından, haftada en az bir kere balık tüketilmesi gerekmektedir. 3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde, bu açıdan şanslıyız ve Omega 3 ü besin takviyesi şeklinde almak zorunda değiliz ve özellikle, mevsimine uygun, yüzeyde yüzen, küçük balıklar gebelikte çok yararlıdır. Kalamarı temiz yapıldığına emin olduğunuz bir yerde veya evde hazırlayıp tüketmeniz doğru olacaktır.

Dereotu Hamilelikte Yenir Mi?

Dereotu monoterapinler gibi sağlığımız için yararlı, iştah açıcı, lezzetli, flavonoidler, amino asitler gibi kimyasal bileşiklerinden oluşur ve hamilelikte çoğu kadında dereotuna veya dereotu ile yapılan turşuya karşı aşerme görülür. Hamilelikte sınırlı miktarda, aşırıya kaçmadan dereotu tüketilebilir.

Levrek Hamilelikte Yenir Mi?

Balıklar içerdiği besin değerleri sebebiyle hamilelikte en az haftada bir kez tüketilmelidir. Lüfer, levrek, trança, ton balığı, somon gibi balıklar da biraz daha fazla cıva içermelerine rağmen besin değerleri fazladır bu sebeple levrek hamilelikte tüketilebilir.

Ton balığı Hamilelikte Yenir Mi?

Ton balığı büyük bir balık olmasına rağmen genelde düşük cıva içeren balıklar sınıfına dahil edilmektedir. Yüksek oranda Omega 3 içermesi, doymuş yağ oranlarının düşük olması ve yüksek kaliteli proteini nedeni ile deniz ürünleri ve özellikle ton balığının tüketilmesi hamilelikte önerilir.

Sucuk Hamilelikte Yenir Mi?

İşlenmiş ürünlerin hazırlanma aşamasında eklenen nitrit-nitrat adındaki gıda katkı maddeleri kanserojendir ve bebeğiniz için toksik olabilir bu nedenle beslenme listenizden sucuğu çıkartmanız önerilir.

Etsiz Çiğ Köfte Hamilelikte Yenir Mi?

Hamilelikte etsiz çiğ köfte dahil her türlü katkı maddesi bulunan besinden uzak durmalıdır. Hamilelikte bağışıklık sistemi zayıfladığından hamilelikte beslenme ve sağlığa çok dikkat edilmelidir ve hamilelikte çiğ et yahut az piş et tüketimi kesinlikle doğru olmayacaktır.

Bakla Hamilelikte Yenir Mi?

Hamilelik döneminde fazla bakla tüketmesi sonucu bebek sarılık hastalığıyla doğabilir ya da doğumdan 2-3 gün sonra sarılık ortaya çıkabilir bu nedenle kullanım miktarına dikkat edilmelidir.

Semizotu Hamilelikte Yenir Mi?

Hamilelikte Omega3 yağ asitleri anne karnındaki bebeğin beyin oluşumu ve gelişimi, görmeyi sağlayan retinanın gelişimi, sinir sisteminin gelişimi aşamalarında önemli rol oynar ve semizotu da Omega 3 içerir. Bu sebeple hamilelikte semizotu gönül rahatlığıyla tüketilebilir.

Ananas Hamilelikte Yenir Mi?

Ananas çok sağlıklı bir meyve olmasına rağmen, hamile kadınlardan uzak tutulması gerekir. Serviksin yumuşamasına neden olarak erken doğumu uyarabilecek zengin miktarda bromelain enzimi içerir bu sebeple tüketilmesi uygun olmayacaktır.

 Alabalık Hamilelikte Yenir Mi?

Hamilelikte alabalık, somon sardalya haftada 2-3 porsiyon rahatlıkla tüketilebilir. Bunlar küçük olup uzun yaşamadıklarından ve dip balığı olmadıklarından daha az cıva içerirler ve bu sebepten hamilelik sürecinde tüketilmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

Çipura Hamilelikte Yenir Mi?

Balık omega-3, B vitamini ve proteinlerden dolayı çok fazla besleyicidir fakat bu yüksek besin değerine rağmen sağlık için problem olan cıva nedeniyle sorun oluşturabilir. Çipura balığının içerdiği cıva miktarı fazla olmadığından hamilelikte tüketilebilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir