İnşaat Mühendisliği Okuyanlar Formasyon Alabilir Mi?

İnşaat Mühendisliği Okuyanlar Formasyon Alabilir Mi?
11.11.2022 22:04
İnşaat sektörü oldukça gelişmekte olan ve gelir açısından oldukça yüksek olan bir alandır. İnşaat mühendisliği okuyanlar formasyon alabilir mi, hangi KPSS’ye girer, nerede staj yapar? İnşaat mühendisliği okuyanlar ne iş yapabilirler, KPSS’ye girebilir mi, ne kadar kazanır? Sorularının cevaplarını sizler için derledik.

İnşaat Mühendisliği bölümü oldukça rağbet gören bölümlerden bir tanesidir. Devlet üniversitelerinde ve özel üniversitelerde bulunan İnşaat Mühendisliği bölümü inşaat alanı ile ilgilenen kişiler için oldukça ilgi çekici bir bölümdür.

İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler formasyon alabilmektedirler. Formasyon olan İnşaat Mühendisliği bölümü mezunları İnşaat Teknolojisi Öğretmeni olarak görev yapmaktadırlar.

İnşaat Mühendisliği Okuyanlar Hangi KPSS’ye Girer?

İnşaat Mühendisliği okuyan kişilerin en merak ettiği konulardan bir tanesi de KPSS sınavında hangi grupta sınava girecek olmalarıdır. KPSS sınavları Lisans mezunu öğrencileri için her sene yapılan bir devlet tarafından yapılan bir sınavdır.

İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu olan kişiler KPSS sınavında B grubu alanında sınava girebilmektedirler. Her sene KPSS sınav taban puanı ve kadro sayısı değişiklik göstermektedir.

İnşaat Mühendisliği Okuyanlar Nerede Staj Yapar?

İnşaat Mühendisliği bölümü birçok devlet ve özel üniversitesinde bulunmaktadır. Sayısal alanı ağırlıklı olan İnşaat Mühendisliği Bölümünde okuyabilmek için Lise de sayısal alandan mezun olmaları gerekmektedir. İnşaat Mühendisliği bölümü taban puanları her üniversitede değişmektedir.

İnşaat Mühendisliği bölümü okuyan kişiler şantiyelerde; baraj, yol, üst yapı, köprü gibi alanlarda staj yapabilmektedir. Staj yapan kişilerde yapı stajı; beton, demir, kalıp ve çelik gibi işlemlerin yapılıyor ve staj defterinde yazıyor olması gerekmektedir. Staj süreleri 30 ile 60 gün arasında değişiklik göstermektedir.

İnşaat Mühendisliği Okuyanlar Ne İş Yapabilirler?

İnşaat Mühendisliği okuyan kişiler danışmanlık, iş planlaması, proje müdürlüğü, proje ve inşaat denetlemesi, malzeme denetlemesi, teknik çizim ve akademisyenlik gibi birçok meslekte görev alabilmektedirler.

Birçok alanda iş imkânı bulunan İnşaat Mühendisliği bölümü oldukça tercih edilmektedir. Bununla beraber İnşaat Mühendisliği okuyan kişiler kendi firmalarını ya da şirketlerini açabilmektedirler.

İnşaat Mühendisliği Okuyanlar KPSS’ye Girebilir Mi?

İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler özel sektörde çalışabildikleri gibi devlet kurum ve kuruluşlarında da çalışabilmekledirler. İnşaat Bölümü okuyan kişiler devlet kurumlarında görev yapabilmek için KPSS sınavına girmek zorundadırlar. KPSS sınavı B grubundan ataması yapılan İnşaat Mühendisliği bölümünün her sene taban puanı değişiklik göstermektedir.

İnşaat Mühendisliği Okuyanlar Ne Kadar Kazanır?

İnşaat Mühendisliği bölümünde okuyan kişilerde görev yapılan yere göre alınan maaşlarda değişiklik göstermektedir. İnşaat Mühendisliği bölümü okuyan kişiler devlet kurum ve kuruluşları olmak üzere özel sektörde de iş imkanına sahiptirler.

İnşaat Mühendisliği bölümü okuyan kişilerin mezun olduktan sonra ortalama kazançları yeni, orta tecrübeli ve kıdemli olarak değişiklik göstermektedir. 2022 yılında yeni işe başlayan İnşaat Mühendisleri ortalama 7.000 TL, ortalama tecrübeye sahip olan bir kişi 10.0000 TL ve kıdemli olan bir kişi ise ortalama 20.000 TL kazanç sağlamaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir