Göz Kapağı Şişliği Nedenleri Nelerdir?

Göz Kapağı Şişliği Nedenleri Nelerdir?
13.01.2022 16:30
Yaygın bir durum olan göz kapağı şişmesi pek çok kişide oluşabilir. Pek çok farklı nedenden kaynaklanan göz kapağı şişmesi genel olarak kişilerin hayatını olumsuz yönde etkilemez. Ancak ağrı oluşumu varsa derhal bir doktora gitmenizde yarar vardır. Göz kapağı şişmesi tedavisi nedir, ilaç önerisi hangisi, göz kapağı şişmesi ve kaşınması, göz kapağı şişmesi için hangi doktora gidilir, ne kadar sürede geçer konularını sizler için derledik.

Göz kapağı şişmesi enfeksiyon, ödem, alerji ya da böcek ısırması gibi etkenlerden meydana gelebilir. Enfeksiyon ve ödem kaynaklı olan göz kapağı şişliklerinin kesinlikle bir doktor tarafından incelenmesi gerekmektedir. Mevsimsel olarak yaşanan göz nezlesi ve yaralanmalara bağlı olarak da göz kapağında şişmeye neden olabilmektedir. Göz kapağı şişmesinde gözü saran bağ doku iltihaplanır ya da aşırı sıvı oluşumu meydana gelir. Bu sıvı oluşumu ödem olarak nitelendirilir ve kaşıntı ya da yanma sorunu ortaya çıkar. Lens kullanımında da kişilerde de oluşan göz kapağı şişmesi halk arasında yaygındır bir sorundur.

Göz Kapağı Şişmesi Tedavisi Nedir?

Göz kapağı şişmeleri genel olarak kendiliğinden ortadan kalkan sorunlardır. Ancak yanma ve ağrı oluşumu ile gelen göz kapağı şişmesi için kesinlikle bir doktora gidilmelidir. Doktorunuz size duruma uygun göz damlası ya da göz içi kremler verebilir. Ancak farklı sebeplerden kaynaklanan ve özellikle iltihaplanmalarda ameliyat gerektirebilir. İltihap tespiti için doktorunuz size bazı testler uygulayacaktır.

Göz Kapağı Şişmesi İçin İlaç Önerileri Nelerdir?

Göz kapağı şişmesi için doktora gittiğinizde sizler için en uygun ilacı verecektir. Enfeksiyon kaynaklı göz kapağı şişmesi için antibiyotik kullanımı doktorunuz tarafından sizlere önerilebilir. Antifungal ya da antiviral içerikli göz damlaları ile merhemler gözlerinizde oluşan sorun için en ideal ilaçlardır. Ayrıca çay poşetini de gözlerinize koyarak oluşan basit şişliklerden kurtulabilirsiniz.

Göz Kapağı Şişmesi ve Kaşınması Neden Olur?

Vücudun en hassas organı olan göz çevresel değişimlerden ve etkenlerden çok çabuk etkilenir. Özellikle ilkbahar dönemlerinde kaşıntı oluşumuna bağlı olarak gözlerde şişlik meydana gelebilir. Kirli ellerle göze dokunmak, havlu ya da lensten kaynaklanan enfeksiyonlar da göz kapağında şişme ile oluşan kaşıntılara neden olabilir. Havada bulunan tahriş edici gazlar, göz yorgunluğu ya da kirpik dibi iltihabı da bu oluşumu tetiklemektedir.

Göz Kapağı Şişmesi İçin Hangi Doktora Gidilir?

Gözlerinizde oluşan sorunlar için göz doktoruna gitmeniz gerekmektedir. Göz doktorunuz sizi durumu göre uzman bir hekime yönlendirecektir. Ayrıca göz kapağında oluşan şişlik için eczaneden de yardım isteyebilirsiniz ve önereceği basit birkaç ilacı kullanabilirsiniz. Ancak arkadaş tavsiyesi ile herhangi bir ilacı kullanmamaya özen göstermelisiniz oluşacak olumsu durumlara davetiye çıkarmamalısınız.

Göz Kapağı Şişliği Ne kadar Sürede Geçer?

Göz kapağı şişliklerinin kalıcılığı neden kaynaklandığına göre değişiri. Enfeksiyon ya da ödemden dolayı şişen göz kapağı birkaç gün şiş kalabilir. Ancak alerji ve böcek ısırmasından kaynaklanan şişlikler kısa sürede iyileşme gösterecektir. Genellikle bir gün içinde iyileşen göz kapağı şişlikleri kişiler için pek sorun oluşturmaz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir