Tüp Mideli Ne Zaman Makarna Yiyebilir?

Tüp Mideli Ne Zaman Makarna Yiyebilir?

Tüp Mideli Ne Zaman Makarna Yiyebilir?

Beyaz unlu besinler ameliyattan sonra hiçbir suretle önerilmeyen besinlerdir. Sindirilmesi zor olduğu için, mideye ekstra bir baskı uygulayacaktır. Bu sebeple makarna 8. Haftadan sonra küçük porsiyonlarla tüketilmelidir.

Normal gıdalara geçiş dönemi operasyondan sonra üç ve altı ay arasındadır. Klasik dondurmalar yaz aylarında 1-2 top diyetinizde tercih edebileceğiniz güzel bir alternatif olabilir ancak dondurmalar da hala şeker içermektedir. Haftada 1 kez 1 top light dondurma tüketilebilir ama gıda ve sıvı tüketimi arasında yine en az yarım saat olması gerekmektedir.

Tüp mide ve gastrik bypass gibi obezite ameliyatı geçiren hastaların, dumping sendromu için risk oluşturması sebebiyle fazla miktarda şeker ve şekerli ürünleri tüketmeleri önerilmemektedir.

Tüp Mideli Ne Zaman Acı Yiyebilir?

Tüp mide ameliyatı geçirmiş bireylere 1 ay boyunca acı tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. 1 ay sonrasında midenizi rahatsız etmediği sürece acı ve baharatlı ürünleri tüketebilirsiniz.

Tüp Mideli Ne Zaman Turşu Yiyebilir?

Tüp mide ameliyatı geçiren kişiler turşu gibi tuz içeriği yüksek olan besinler 3 ay tüketilmemelidir. Üç aydan sonra yavaş yavaş porsiyona dikkat edilerek bu besinler de tüketilebilir.

Tüp Mideli Ne Zaman Karpuz Yiyebilir?

Tüp mide ameliyatı sonrası beslenme dördüncü haftasında buğulanmış balık, elma muz, çilek, karpuz, şeftali ezilmiş kıvamda tüketilmesi uygun olacaktır.

Tüp Mideli Ne Zaman Ekmek Yiyebilir?

Bu operasyon sonrasında ilk dört hafta et, tavuk, ekmek, pilav, bulgur, makarna kesinlikle tüketmemelisiniz. İlk aydan sonra artık daha katı besinlere geçmeniz uygun olacaktır.

Tüp Mideli Ne Zaman Yemek Yiyebilir?

Yaklaşık olarak ameliyattan 3 gün sonra, berrak sulu gıdaların (Çay, su, komposto, elma suyu, et suyu vb.) tüketimine başlanır. Hasta bu gıdaları tolere ettiğinde 5.-6. gün ilave olarak çorba, yoğurt bisküvi+ beyaz peynir şeklinde ilave edilebilir. Hasta bu gıdaları sık aralıklarla azar azar ve sık aralıklarla alması gerekmektedir.

Tüp Mideli Ne Zaman Et Yiyebilir?

Tüp mide operasyonu geçirmiş bir hastanın 1 adet köfteyi 10-15 dakika arasında bitirmesi beklenmektedir. Obezite cerrahisi sonrası 3.aydan sonra, kuşbaşı, yağlı parça etler tüketilmesi uygun olacaktır.

Tüp Mideli Ne Zaman Makarna Yiyebilir?

Operasyonun ilk bir aylık süreçte makarna tüketilmesi tavsiye edilmez. 5. hafta itibarıyla porsiyona dikkat edilerek makarna tüketilebilir.

Tüp Mideli Ne Zaman Salata Yiyebilir?

Ameliyat sonrası ilk 3 ay çiğ sebzeler tüketilmemelidir. (Domates, salatalık, marul vb.) Üç aydan sonra az miktarda salata tüketmeye başlayabilirsiniz.

Tüp Mideli Ne Zaman Pilav Yiyebilir?

Tüp mide ameliyatı Gastrektomi sonrasında ameliyatın uzun dönem başarısı önerilen diyete uymakla çok ilişkilidir ve ameliyattan sonraki 2 hafta katı yiyecek alınması uygun değildir. 4. haftadan sonra pilav tüketilmesi uygun olacaktır.

Tüp Mideli Ne Zaman Soda İçebilir?

Soda, içerdiği gazdan dolayı midenin genişlemesine neden olur ve mide genişlemesi de uzun vadede geri kilo alımlarına neden olur. Bu nedenle soda tüketimi obezite cerrahi sonrası ömür boyu tüketilmesi tavsiye edilmemektedir.

Tüp Mideli Ne Zaman Kola İçebilir?

Tüp mide ameliyatından sonra kola, fanta, gazoz, soda gibi içecekler midenize atılan dikişlerin iyileşmesini engeller bu yüzden ilk 12 ay bu içeceklerden uzak durulması gerekmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir