Sıcak Su Torbası Sırt Ağrısına İyi Gelir Mi?

Sıcak Su Torbası Sırt Ağrısına İyi Gelir Mi?

Sıcak Su Torbası Sırt Ağrısına İyi Gelir Mi?

Ağrı kesici için sıcak su torbasının kullanımı çok kolaydır ve hızlı bir şekilde rahatlama sağlar. Ağrı kesmek için sıcak su torbası, karın, bel, sırt, omuz ve diğer vücut bölgelerindeki ağrıyı hafifletmede çok faydalıdır.

Prostat; penis, prostat, seminal veziküller ve testisleri içeren erkek üreme sisteminin bir parçasıdır. Prostat, mesanenin hemen altında ve rektumun önünde bulunmaktadır. Ceviz büyüklüğündedir ve üretrayı çevreler. Meninin bir bölümünü oluşturan sıvıyı üretir. Bir erkek yaşlandıkça, prostatın boyutu artma eğilimindedir. Bu, üretranın daralmasına ve idrar akışının azalmasına neden olabilmektedir. Buna iyi huylu prostat hiperplazisi denmektedir ve prostat kanseri ile aynı şey değildir. Erkeklerde kanser olmayan başka prostat değişiklikleri de olabilir.

Prostat için ısı tedavisi, ağrıyı hafifletmek için bir ısıtma yastığı veya sıcak su torbası aracılığıyla perinal bölgeye yerel ısı uygulanmasını içerir. Kronik prostat ve kronik pelvik ağrı sendromu için alternatif tedavilerden biri olarak kabul edilir.

Sıcak Su Torbası Sırt Ağrısına İyi Gelir Mi?

Ağrı kesici için sıcak su torbasının kullanımı çok kolaydır ve hızlı bir şekilde rahatlama sağlar. Ağrı kesmek için sıcak su torbası, karın, bel, sırt, omuz ve diğer vücut bölgelerindeki ağrıyı hafifletmede çok faydalıdır.

Sıcak Su Torbası Sinüzite İyi Gelir Mi?

Sinüslerinizi çevreleyen bölgeye ısı uygulamak kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayabilir. Sıcak su torbası veya sıcak suya batırılmış el havlusu kullanabilirsiniz. 

Sıcak Su Torbası Tansiyonu Yükseltir Mi?

Ilık bir küvet veya saunadaki yüksek sıcaklıklar kan damarlarınızın genişlemesine neden olur ve bu da kan basıncını düşürmektedir. Kalbinizin pompaladığı kan hacmi de özellikle jakuzide artacaktır. Bunun, kalbin iş yükünü artıran vücut üzerindeki suyun basıncının bir sonucu olduğu açıklanır. Ancak sıcak su torbaları kan basıncınızı etkilemez. Çünkü kan basıncınızı etkileyecek kadar sıcaklıklara sahip değillerdir.

Sıcak Su Torbası Yumurtalıklara Zarar Verir Mi?

Regl döneminde sıcak su torbası kullanmanın yumurtalıklara bir zararı olduğu bilinmemektedir. Sıcak su torbaları kasların gevşemesini sağlayarak dolaşımı hızlandırır ve rahatlama sağlar.

Sıcak Su Torbası Bebeğe Zarar Verir Mi?

Sıcak su torbası, karanlık ve soğuk gecelerde tüm aileyi rahat tutmanın harika bir yoludur ancak bebeklerin ve çocukların kullanırken güvende olmaları önemlidir. Bebekler ve çocukların cildi yetişkinlere göre daha hassastır ve bu, dikkatli olmazsanız sıcak su dolu kapalı bir sıcak su torbasını kullanırken bile kolayca yanabilecekleri anlamına gelir. Bebekler ve çocuklar için sıcak su torbası kullanırken her zaman şu yönergeleri izlemelisiniz:

·        Çocuğunuzun sıcak su torbasını doldurmasına asla izin vermeyin.

·        Sıcak su torbasını 40 dereceden fazla suyla doldurmayın.

·        Her zaman lastik sıcak su torbasının bir kapağı olduğundan ve lastik torbanın hiçbirinin açıkta olmadığından emin olun.

·        Sıcak su torbası kullanırken daima çocukları denetleyin.

·        Yatağı, puseti veya karyolayı ısıtmak için sadece sıcak su torbası kullanın ve bebeğinizi veya çocuğunuzu uyutmadan önce çıkarın.

·        4 yaşından küçük çocukların ve bebeklerin sıcak su torbasını tutmalarına veya oynamalarına izin vermeniz önerilmez.

Bu yönergeleri izleyerek, sıcak su torbası kullanırken bebeğinize zarar vermeden güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir