Pilav Islatmadan Nasıl Yapılır?

Pilav Islatmadan Nasıl Yapılır?

Pilav Islatmadan Nasıl Yapılır?

• Margarin ve sıvı yağ geniş pilav tenceresine alınmalıdır.
• Eriyince şehriye konulup kavrulmalıdır.
• Kavrulduktan sonra pirinç eklenir devamlı karıştırarak 3-4 dakika iyice kavrulmalıdır.
• Rengi koyulaşana kadar arada bir karıştırılarak pişirilmelidir.

Pilav düşük ısıda, yavaş yavaş ve fazla karıştırılmadan ısıtılması gerekmektedir. Pilav tenceresi düşük ısıdaki ocağın üzerine konulduktan kısa bir süre sonra hafif tıkırtı sesleri gelecektir. İşte o zaman yarım çay bardağı kaynar su pilavın içine dökülmesi gerekir. Pilav az miktarda kaldıysa 1 kaşık su bile yeterli olacaktır.

Pilav Islatmadan Nasıl Yapılır?

·            Margarin ve sıvı yağ geniş pilav tenceresine alınmalıdır.

·            Eriyince şehriye konulup kavrulmalıdır.

·            Kavrulduktan sonra pirinç eklenir devamlı karıştırarak 3-4 dakika iyice kavrulmalıdır.

·            Rengi koyulaşana kadar arada bir karıştırılarak pişirilmelidir.

Pilav Isıtılırken Su Konur Mu?

Isıtmak istediğiniz pilavı, uygun kapla birlikte, mikrodalga fırına yerleştirmeniz gerekmektedir. Pilavın üzerine, 2-3 yemek kaşığı kadar su eklemelisiniz. Varsa, fırınınız yemek ısıtma ayarına getiriniz ve süreyi 2 dakika olarak ayarlamalısınız.

Pilav Bozulur Mu?

Pirinç uygun koşullarda saklandığında 4-5 yıl kadar rahatça tazeliğini koruyabildiği bilinir. Hem de bunun için buzdolabına bile gerek yoktur. Fakat pilav kısa sürede bozulmaya başlar ve buzdolabında saklandığında bile 4-6 gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.

Yapılan bilimsel çalışmalar buzdolabına giren pirinç pilavının besin zehirlenmelerine yol açabileceğini belirtmektedir. Ancak pirinç pilavı pişirildikten sonra soğuyunca buzdolabına atılabilmektedir. Bu şekilde pilavı 1 gün saklayabilmeniz mümkündür.

Pilav Hangi Pirinçle Yapılır?

Pilavın tane tane olması için, pirincin suyunu içine iyice çekmesi gerekmektedir. Pilav yapımı için en uygun pirinç, baldo pirinci olarak bilinir. Pilav yapmaya başlamadan bir süre önce pirinci sıcak suya yatırmak, nişastasının akmasını kolaylaştırarak pilavınızın lapa olmasını önlemektedir.

Osmancık ve baldo pirinç arasında kalanlara her iki pirinç de önerilmektedir. Fakat iki çeşit de birbirinden farklı özelliklere sahip olacaktır. Baldo pirinç özellikleri arasında çok su istemesi yer almaktadır. Osmancık pirinç ise daha yumuşak yapıya sahiptir ve daha hızlı piştiği bilinir.

Pilav Ana Yemek Midir?

Pilav Türk mutfağında genellikle yardımcı yemek, et veya sebze yemeklerinin yanında ana yemeğe eşlik eden bir lezzet olarak karşımıza çıkmaktadır.

Piştiğinde ilk kalori değerini koruyamadığı için yüksek kalorili bir yemek haline gelmektedir. 1 porsiyon pilav ortalama 360 kalori olarak bilinir.

Pilav Gluten İçerir Mi?

Hangi yiyecekte gluten var, hangi yiyecek glutensiz sürekli merak edilen bir konu olmuştur. En çok merak edilenlerden biri de pirinç olarak karşımıza çıkmaktadır. Pirinçte gluten var mı sorusu sıkça karşılaşılan bir soru olarak bilinir. Pirincin gluten içermediği bilinir.Vücudunuzun gerçek anlamda temizlenmesi için, glutensiz 3 ay geçirmeniz gerekmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir