Patates Köftesi Cıvık Olursa Ne Yapılır?

Patates Köftesi Cıvık Olursa Ne Yapılır?

Patates Köftesi Cıvık Olursa Ne Yapılır?

Patates köftesinin kıvamını tutturmak oldukça maharet isteyen bir iştir. Eğer elde ettiğiniz kıvam cıvıksa üzerine nişasta ekleyerek daha yoğun olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun dışında köftenizin kıvamının cıvık olmasını istemiyorsanız birleştirici özelliği sahip olan yumurta, un ve ekmek kırıntıları koymayı unutmayın.

Patates köftesi ev hanımlarının en çok yapmayı tercih ettiği köfteler arasındadır. Pratik ve kolay yapılıyor olması bu tercihin başlıca nedenleri arasındadır. Patates köftesini hazırladıktan sonra buzlukta saklayabilirsiniz. Buzluğa attığınız sürece herhangi bir bozulma meydana gelmeyecektir.

Patates Köftesi Cıvık Olursa Ne Yapılır?

Patates köftesinin kıvamını tutturmak oldukça maharet isteyen bir iştir. Eğer elde ettiğiniz kıvam cıvıksa üzerine nişasta ekleyerek daha yoğun olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun dışında köftenizin kıvamının cıvık olmasını istemiyorsanız birleştirici özelliği sahip olan yumurta, un ve ekmek kırıntıları koymayı unutmayın.

Patates Köftesi Diyette Yenir Mi?

Patates köftesi içerisinde bulunan malzemeler nedeniyle yüksek besin değerine sahiptir. Diyette olan kişilerin patates köftesini ana öğün olarak seçmesi ve porsiyonlarına dikkat ederek tüketmesi gerekir. Patates köftesi içerisinde yer alan bulgur kişinin günlük karbonhidrat alımının büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Bu nedenle kişinin patates köftesi yediği gün diğer öğünlerine dikkat etmesi gerekmektedir.

Patates Köftesi Dağılmaması için Ne Yapılır?

Patates köftesinin dağılmamasını istiyorsanız özellikle seçmiş olduğunuz tarifin doğruluğu gözden geçirmeniz gerekir. Patates köftesi yapımımda kullanılan yumurta, un ve ekmek kırıntısı gibi besinler köftenin dağılmasını engelleyerek birleştirme özelliği gösterirler. Ayrıca köfteyi yoğurma aşamasında su ilave edilmesi köfte harcınızı daha da birleştireceği için dağılmasına engel olacaktır.

Patates Köftesi En Kolay Nasıl Yapılır?

Patates köftesinin en kolay yapımı 6 aşamadan oluşmaktadır.

-Haşladığınız ve kabuklarını soymuş olduğunuz patateslerinizi geniş bir kaba alın ve hiç topak kalmayacak şekilde ezin.

-Önceden kesip hazırladığınız maydanozu, yumurtayı, karabiber ve tuzu kabın içine ekleyin. Sonrasında kaba azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın.

-Kıvamı yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

-Şimdi şekil verme aşamasına geçmek için elleriniz ıslatın. Hamurunuzun yuvarlak ve orta kalınlıkla olmasına dikkat ederek şekil verin. Sonrasında köftenizin dinlenmesi için buzdolabına 15-20 dakika bırakın.

-Köfteniz soğurken tavaya zeytinyağı ve sıvı yağ ekleyin. Yağ kızdıktan sonra köftelerini kızgın yağın içine bırakın. Köftenizi arkalı ve önlü çevirerek pişmemiş yer olup olmadığını kontrol edin.  Tüm hamura bu işlemleri uygulayın.

-Pişirme işlemini tamamladıktan sonra fazla gelen yağın çekilmesi için kağıt havlu kullanın. Fazla gelen yağ çekildikten sonra köfteleri servis tabağına alabilirsiniz.

Patates Köftesi Fırında Nasıl Yapılır?

Patates köftesini daha hafif şekilde tüketmek isteyen kişiler patates köftesini fırında yaparak fazla yağ kullanımını engeller. Böylece daha az kalorili besin tüketerek sağlıklarına dikkat etmiş olurlar. Fırında patates köftesi yaparken izlenecek 4 adım vardır. Bunlar;

-Haşladığınız ve soyduğunuz patatesleri topak kalmayacak şekilde ezdikten sonra un, yumurta ve galeta ununu ekleyin. Sonrasında tuz ve baharat ekleyerek yoğurma aşamasına hazırlayın.

- yoğurmaya başladıktan sonra içerisine önceden doğradığınız maydanoz ve soğanı ekleyin. Köfte kıvam alınca küçük bir kaba yağ koyun.

-Ellerinizi ve tepsinizi yağlayın sonrasında köfteye şekil vermeye başlayın. Şekil verme işlemi bitince köfteleri tepsiyi dizin.

-Fırın derecesinin 200 olmasına dikkat ederek köfteler kızarana kadar pişirin.

Patates Köftesi Yanına Ne Gider?

Patates köftesi en çok tercih edilen ve sevilen yemekler arasındadır. Bundan dolayı patates köftesinin yanına birden çok alternatif yemek de yapılmaktadır. Özellikle yeşil salata tercih edilmekle birlikte domates çorbası, cacık ve bulgur pilavı da yapılmaktadır.

Patates Köftesi Kilo Aldırır mı?

Patates köftesi yapımında kullanılan malzemelerin besin değeri oldukça yüksektir. Özellikle bulgur ve patatesin yoğun olması karbonhidrat miktarını artırmaktadır. Bu nedenle kişiler kilo almak istemiyorlarsa patates köftesini fırında yapmalı veya porsiyon küçülterek ana öğün şeklinde tüketmeleri gerekir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir