Paradeniz Gölü Derinliği Ne Kadar?

Paradeniz Gölü Derinliği Ne Kadar?

Paradeniz Gölü Derinliği Ne Kadar?

Paradeniz Gölü’nün derinliğini gölü ziyaret eden birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Göl yaklaşık olarak 1.5 metre derinliğe sahiptir.

Paradeniz Gölü’nün konumu, ziyaret etmek isteyen kişiler için oldukça büyük bir merak konusudur. Bu göl, Göksu Deltası’nda, Mersin ili sınırlarında bulunan bir lagün gölüdür.

Paradeniz Gölü Derinliği Ne Kadar?

Paradeniz Gölü’nün derinliğini gölü ziyaret eden birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Göl yaklaşık olarak 1.5 metre derinliğe sahiptir.

Paradeniz Gölü Kaç Km?

Paradeniz Gölü, KD-GB doğrultusunda uzanmaktadır. Doğu kıyısı Akdeniz sahiline 50 m uzaklıkta ve kıyıya paraleldir. KD köşesinde dar bir kanal ile Akdeniz bağlantısı bulunmaktadır.

Paradeniz Gölü Neden Tehlikeli?

Genel olarak göllerde yüzmek tehlikeli görülmektedir. Çünkü göller denizlere oranla daha tuzludur. Tuzlu su tatlı sudan daha yoğundur. Bu durum kişilerin tuzlu su üzerinde durmasını zorlaştırmaktadır. Bu nedenle göl suları, deniz sularına oranla daha tehlikelidir.

Paradeniz Gölü Hangi İlimizde?

Paradeniz Gölü’nün hangi ilde olduğu, ziyaret etmek isteyen kişiler için oldukça merak edilmektedir. Bu göl, Mersin ilinde bulunmaktadır.

Paradeniz Gölüne Nasıl Gidilir?

Paradeniz Gölü’ne gitmek isteyen kişilerin ilk olarak Mersin’e bir otoyol, karayol ya da tren yolu ile gelmesi gerekir. Paradeniz Gölü, Mersin ilçesine 82 kilometre uzaklıktadır. Mersin’in Silifke ilçesine giderek göle daha hızlı ulaşabilirsiniz. Silifke ile Paradeniz Göl’ü arasında 11 km bulunmaktadır.

Paradeniz Gölü Canlıları

Paradeniz Gölü’nün bulunduğu Göksu Deltası, su kuşları için oldukça önemli bir üreme ve kışlama alanıdır. Göl çevresinde yaklaşık olarak 302 kuş türü bulunmaktadır. Gölün deniz bağlantısını sağlayan dar kanal kontrol altına alınarak dalyan balıkçılığı yapılmaktadır. Göl içinde bitki bulunmamaktadır ve alanda mavi yengeç avı oldukça önemlidir.

Paradeniz Gölü ile Akgöl’ün yer almış olduğu alan, yaban hayatı koruma sahası olarak geçmektedir. 1994 senesinde Paradeniz’i de kapsayan 15.000 hektarlık bölge Ramsar Alanı, 1996’da ise 1. derece doğal sit alanı olarak kabul edilmiştir.

Paradeniz Gölü’nde kefal türleri, levrek, sazan, çipura ve yılan balığı avlanmaktadır. Göl içerisinde deniz levreği, sivriburun karagöz, sinagrit, melanurya ve çizgili mercan yaşamaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir