Palamut Balığı Nasıl Ayıklanır?

Palamut Balığı Nasıl Ayıklanır?

Palamut Balığı Nasıl Ayıklanır?

İşte palamut ayıklama yöntemi;
-Palamut balığı pullu olmadığı için bıçakla derisinin üzerinden ayırın. Yüzeyinde bulunan kaygan yapı kolaylıkla, bıçak yardımıyla kaldırılır.
-Bıçak yardımıyla palamut, başından aşağıya doğru karın kısmına kadar kesilir ve ikiye ayrılır. Karında bulunan pislikler çöpe atılır.
- Kalın dilimler halinde doğranır pişirmek için hazırlanır.

Palamut balığı; Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz' de yaşayan göçebe türünde bir balıktır. Ege denizinden sıcak sulardan Marmara'ya oradan Karadeniz’e geçip aynı şekilde sıcak sulara sürüler halinde inen bir balık türüdür. Sürüler halinde olması özellikle Marmara'da  olta balıkçıları ve ağ ile avlanan büyük balıkçı tekneleri için büyük bir nimettir. Olta ya da daha yaygın olarak ağ atma ile palamut avı yapılabilir. Kıyıdan oldukça uzağa atılan olta ve ağlar hızlı şekilde sarılarak avlama işlemi yapılır.

Palamut Balığı Nasıl Ayıklanır?

İşte palamut ayıklama yöntemi;

-Palamut balığı pullu olmadığı için bıçakla derisinin üzerinden ayırın. Yüzeyinde bulunan kaygan yapı kolaylıkla, bıçak yardımıyla kaldırılır.

-Bıçak yardımıyla palamut, başından aşağıya doğru karın kısmına kadar kesilir ve ikiye ayrılır. Karında bulunan pislikler çöpe atılır.

- Kalın dilimler halinde doğranır pişirmek için hazırlanır.

Palamut Balığı Hangi Ayda Yenir?

Palamut' un en lezzetli olduğu zaman Eylül ayı başından Kasım ayı sonuna kadar olan dönemdir. Bu dönemde palamut çok yağlı olacağından tavası biraz ağır kaçar. Bu nedenle tavayla pişirme yönteminden uzak durarak, ızgara veya fırında pişirmeyi tercih etmek çok daha doğru olacaktır.

Palamut Balığı Büyüyünce Ne Olur?

Torik balığı; uskumrugiller ailesine ait bir balıktır. Halk arasında ise palamut balığının büyüğü olarak bilinmektedir. Elbette torik balığı palamuttan bağımsız, kendi türünün özelliğini taşıyan bir balıktır.

Palamut Balığı Buzlukta Ne Kadar Saklanır?

Palamut balığı lezzetli ve sağlık açısından yararlı bir balıktır. Saklanma süresi; sıfırın altında 18 derecede dondurulduğu sürece 2 aydan fazladır. Buzluğa koymadan önce temizleyip yıkamanız tavsiye edilir.

Palamut Balığı Bebeklere Verilir Mi?

Balık alerjik bir besin olduğu için bebeklere verilmeden önce doktorunuz danışmanız doğru olacaktır. Kılçıkları kolay temizlenebilen balıklardan olan palamut balığı ise 8 ila 9 aylarından sonra bebeklere verilebilir.  Balık yararlı vitaminler içerdiği için büyüme döneminde bebeklere çok yayar sağlayacaktır.  

Palamut Balığı Buğulaması Nasıl Yapılır?

Palamut buğulama tarifimiz şöyledir;

- Balıkların kanlı suyu çıkana kadar bol suyla yıkayıp kurulayın.

-  Arzuya göre dilimler halinde kullanın.

 - Balığın kendi tadını acılaştırmaması için kabuğunu soyduğunuz limonu dilimleyip kullanın.

- Sebze ilavesi yaptınız balıklar; tamamen kendi suyunda pişeceklerinden, pişirme işlemini kontrollü olarak gerçekleştirin.

- Pişerken çok az miktarda sıcak su ekleyin.

Palamut Balığı Diyette Yenir Mi?

Yağda kızartmak yerine fırınlama yapılması tercih edildiğinde palamut balığı diyet dostudur. Kalorisi az olan palamut balığı diyetlerde gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Lezzetli bir öğün olacağı için ekmekle tüketmemeye dikkat edilmelidir. 100 gr 168 kalori içermektedir.

Palamut Balığı Fırında Kaç Dakikada Pişer?

Palamut balığının pişme süresi ve onu tamamlayan yan ürünlerden aldığı tatlar çok önem taşımaktadır. Özellikle sonbahar ve kış mevsiminde palamut balıkları birbirinden farklı olmaktadır.Palamutlar hassas balıklar olduğundan fırındaki pişirme süreleri doğru olmalıdır. Garnitürleri ile birlikte hazırlanan palamutlar; önceden ısıtılmış olan fırında 200 derece pişirilmelidir. Palamutların iyi bir şekilde pişmesi için üzeri yağlı kağıt ile kapatılmalıdır. Fırında palamut yaklaşık 15- 20 dakika boyunca pişirilmelidir. Üzeri kızarana kadar pişen palamut arada kontrol edilmelidir.

Palamut Balığı En Lezzetli Nasıl Pişirilir?

Palamut balığı; tavada yapıldığı zaman fırına göre daha yağlı olmaktadır. Bu yüzden yağlı bir palamut yemek yerine fırında palamut yapmak daha çok tercih edilebilir. Tabi ki palamudun tavada yapılan hali de oldukça lezzetlidir. Yani tavada yağ dengesi iyi ayarlandığında palamut tavanında sevilerek tüketilir.

Gebelikte Palamut Balığı Yenir Mi?

 Gebelik dönemlerinde balık tüketimi önemlidir. Yüksek civa oranı içeren balıkların tüketilmemesi gerekir.  Bu nedenle balık tercihi olarak palamut balığı ön sıralarda yer alır. Civa oranı düşük olan lezzetli bir balıktır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir