Otomatik Vites Neden Kendi Kendine Gaz Verir?

Otomatik Vites Neden Kendi Kendine Gaz Verir?

Otomatik Vites Neden Kendi Kendine Gaz Verir?

Otomatik araçların gaz verme problemiyle diğer araçların gaz verme problemleri aşağı yukarı aynı benzer özelliklerden kaynaklanmaktadır. Öncelikle araçların boğaz kelebeği adı verilen sistemi kontrol etmeleri gerekmektedir. Boğaz kelebeğinde meydana gelen arıza kaynaklı araç, kendi kendine gaz verebilir.
Boğaz kelebeğinin ve soketinin temiz olmasından ve temizliğinin ayrıntılı bir şekilde yapıldığından emin olmalısınız.
Otomatik araçlar içinde mutlaka, kilometre sensörü, hava debisi, ABS sensörü kontrol edilmelidir.

Araba arızaları konusunda, benzinli araçlarda sık sık, dizel araçlarda çok da görülmeyen bir durum olan aracın kendi kendine gaz vermesi durumudur. Bozulduğu taktirde oldukça maliyetli bir tamiri olduğunu da hatırlatalım.

Kendi kendine gaz vermesi sebebi aslında motorun her yerinde meydana gelebilecek bir sorunla ilgili olabilir.

Eğer aracınızın hava debisi, boğaz kelebeği, maf ve lambda sensörü, gelen verileri yanlış bir şekilde okur ya da okuyamazsa araç kendi kendine gaz verir. Lambda sensörü ve hava debisi rezistans sistemidir ve kısa devre prensibiyle çalışırlar.

Bu rezistans siteminin uçlarındaki potansiyel farkı okuyan aracın beyni kabul ettiğimiz sistem, eğer verileri doğru okuyamazsa, bunun sonucunda araca yakıt ve oksijen gönderemeyecek ya da yeterli miktarda gönderemeyecektir. Bu durum otomatik olarak aracın kendi kendine gaz verme problemini ortaya çıkaracaktır.

Bu soruna yol açabilecek bir diğer sebep ise aküdür. Eğer akünüz bozuksa, aracınız yüksek ihtimalle kendi kendine gaz verecektir. Hatta akü ilk bakılması gereken yer olacaktır.

Kablolama sorunu ve boğaz kelebeği arızası, hava debisi, kilometre sensörleri gibi araç içi akşamların çok iyi kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu sistemleri kontrol ettiniz hala gaz verme sorunu yaşanıyorsa aracınızı mutlaka muayene ettirmeniz gerekmektedir.

Dizel Araba Neden Rölantide Kendi Kendine Gaz Verir?

Rölanti, aracınızın yapabileceği maksimum devir sayısına denilmektedir. Bu devirdeki bir dengesizlik, motorunuzun kapanmasına yol açar. Yani motor stop eder. Dizel aracınız rölantide kendi kendine gaz veriyorsa, öncelikli bakılması gereken noktalar vardır.

Öncelikle havanın sıcaklığı çok düşükse, aracınızı bu sıcaklıkta birden çalıştırdıysanız, bu durumun yaşanması normaldir. Ancak ilerleyen dakikalarda kendi kendine durması gerekmektedir. 5 dakika oldu hala durmadıysa, bir problemle karşı karşıyasınız demektir.

İlk önce, hafif hafif gaza basarak ayağınızı çekin. Ayağınızı çektikten sonra aracın devri düşmüyor hala gaz vermeye devam ediyorsa aracı muayene ettirmelisiniz.

Bunun dışında yüksek itimalle, lambda ve MAP adı verilen egzos ve emme monifoldunda oluşan bir arızadan kaynaklı olması muhtemeldir. Kilometre sensörü, ABS sensörü, boğaz kelebeği ya da hava debisinden kaynaklı bir arıza yaşanmış olabilir.

Otomatik Vites Neden Kendi Kendine Gaz Verir?

Otomatik araçların gaz verme problemiyle diğer araçların gaz verme problemleri aşağı yukarı aynı benzer özelliklerden kaynaklanmaktadır.  Öncelikle araçların boğaz kelebeği adı verilen sistemi kontrol etmeleri gerekmektedir. Boğaz kelebeğinde meydana gelen arıza kaynaklı araç, kendi kendine gaz verebilir.

Boğaz kelebeğinin ve soketinin temiz olmasından ve temizliğinin ayrıntılı bir şekilde yapıldığından emin olmalısınız.

Otomatik araçlar içinde mutlaka, kilometre sensörü, hava debisi, ABS sensörü kontrol edilmelidir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir