Mide Sorunları Nelerdir?

Mide Sorunları Nelerdir?

Mide Sorunları Nelerdir?

Mide sorunlarının neler olduğu insanları meraklandıran konulardan birisi olmuştur. Reflü, gastrit, ülser, mide ekşimesi, mide kanseri, sindirim bozukluğu, hazımsızlık midede meydana gelen sorunlardır.

Mide sorunlarına bitkisel çözüm önerilerinin neler olduğu pek çok insanın merak edip araştırma yaptığı konulardan birisi haline gelmiştir. Nane, mide rahatsızlıkları için en yaygın kullanılan doğal ilaçlardan biridir. Aynı zamanda  nanenin spazm önleyici etkileri hazımsızlık ve mide bulantısına yardımcı olarak sizi ve sindirim sisteminizi yatıştırır. Bir fincan nane çayı en iyi çözümlerden biridir, ancak gerekirse nane yağı veya nane esansiyel yağı çekerek midenize yardımcı olabilirsiniz. Biz genellikle beyaz pirinç ikamelerine atıfta bulunuruz, ancak mide rahatsızlığı dayanılmaz hale gelirse, baharat veya yağ eklenmeden pişirilen beyaz pirinç, sindirim sisteminizde dolaşan fazla suyu çekerek sistem şokuna neden olur. Çin'de halen mide rahatsızlıklarına ilaç olarak kullanılan rezene, bir çay kaşığı ezilmiş tohumla yenebilir veya rezene çayı ile birlikte alınabilir.

Mide Sorunları Nelerdir?

Mide sorunlarının neler olduğu insanları meraklandıran konulardan birisi olmuştur. Reflü, gastrit, ülser, mide ekşimesi, mide kanseri, sindirim bozukluğu, hazımsızlık midede meydana gelen sorunlardır.

Mide İçin Kullanılacak Bitkisel İlaçlar Nelerdir?

Kendini bitkilerin kimyasını incelemeye adayan bilim insanı İbrahim Saraçoğlu, mide ağrısına şifa önerileri sunmaya devam ediyor. İşte tavsiyeleri: Karnabaharın suyu ile birlikte tüketilmesini tavsiye eder. Karnabahar suyu mide rahatsızlığını ve ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Taze sıkılmış havuç suyunun da mide ağrısına iyi geldiğini söylüyor. Aynısafa bitkisi ile bir şifa hazırlamanız mümkündür. Mide ağrısını yatıştırır. Ölçülü tüketildiğinde süt sadece mide ekşimesini değil aynı zamanda mide ağrısını da tedavi eder. Süt mideyi rahatlatır. Ek olarak, karanfil ve tarçınlı su içmek mide ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bir bardak yoğurt yiyerek midenizdeki enfeksiyonlardan kurtulabilir, yoğurt sayesinde midenize zarar veren maddeleri de ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca bakterilerin neden olduğu ağrıyı azaltır.

Mide Safrası İçin Bitkisel Tedavi Nasıldır?

Araştırmalar, kepek ve keten tohumu gibi yüksek lifli gıdaların safra yolu hastalığı riskini önemli ölçüde azalttığını gösteriyor. Ek olarak, elmalar safra sıvısı dostudur ve pektin adı verilen bir bileşik sayesinde, elmanın toksinleri emerken, kolesterolü düşürürken ve safra taşı oluşumunu önlerken çalışmasına yardımcı olur. Safra sıvısı sağlığı için en çok önerilen bitki zerdeçaldır, ardından nane yağı, rezene, zencefil kökü ve maydanoz gelir.

Mide Rahatsızlıkları İçin Uygun Beslenme Yöntemi Nedir?

Turşu, soğan, sarımsak, limon tuzu, zeytin, sirke, baharatlılardan ve salçadan kaçının. Çok ekşi olmadığı sürece her türlü peyniri yiyebilirsiniz. Çok tuzlu peynirlerden kaçının. Günde 3-4 bardaktan fazla çay, kahve, soda, kola veya alkollü içecek içmeyin. Süt, ıhlamur, light çay ve diğer taze bitki çayları, limonata, ayran, salep ve taze meyve sularını içebilirsiniz. İçtiğiniz meyve suyunun çok asitli olmadığından emin olun. Hazır çorbaları veya bilinmeyen yemekleri yemeyin. Yağda kızartmadan ve et suyu eklemeden yapılan kremasız, az yağlı çorbaları yiyebilirsiniz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir