Mide Kelepçesi Kimlere Takılır?

Mide Kelepçesi Kimlere Takılır?

Mide Kelepçesi Kimlere Takılır?

Mide kelepçesinin kimlere takılabildiği insanları meraklandıran konulardan birisi olmayı başarmıştır. Mide kelepçesi, preoperatif metabolik bozukluğu olmayan ve vücut kitle endeksi 40 ve üzeri olan 18-65 yaş arasındaki tüm obez hastalarda kullanılabilir. Mide kelepçesi için en iyi hastalar ideal kilosunun 100 ila 100 kilo üzerinde olanlardır. 18 yaş altı hastalar da mide kelepçesi yaptırılabilir ancak her ikisinin de ebeveyn izninin olması ve tüm kriterleri karşılaması gerekir. Ameliyat öncesi bu hastalara egzersiz ve diyet önerilmelidir. Vücut kitle indeksi 35-40 olan hastalarda mide kelepçesi ameliyatı da kullanılabilir. Ancak bu hastaların mide kelepçesine uygun olmaları için obezitenin neden olduğu ve vücut sistemlerini etkileyen başka bir hastalık geliştirmiş olmaları gerekir. Şeker hastalığı gibi metabolik hastalıklar, obeziteye bağlı tansiyon bozuklukları, zührevi hastalıklar bunlardan birkaçıdır. Bahsi geçen bu hastalıkların mide bandajı ameliyatına uygun olduğunu ancak hasta takip edilirse kabul edilebilir. Obezite hastaları mutlaka profesyonel ve deneyimli bir doktora danıştıktan sonra mide bandı ameliyatını tercih etmelidirler.

Mide kelepçesinin ne zaman çıkarılması gerektiği pek çok insan tarafından merak edilen ve araştırılan bir konu haline gelmeyi başarmıştır. Mide kelepçesinin belirli bir çıkarılma zamanı yoktur. İstediğiniz zaman kelepçeyi çıkarmanız mümkündür.

Mide Kelepçesi Kimlere Takılır?

Mide kelepçesinin kimlere takılabildiği insanları meraklandıran konulardan birisi olmayı başarmıştır. Mide kelepçesi, preoperatif metabolik bozukluğu olmayan ve vücut kitle endeksi 40 ve üzeri olan 18-65 yaş arasındaki tüm obez hastalarda kullanılabilir. Mide kelepçesi için en iyi hastalar ideal kilosunun 100 ila 100 kilo üzerinde olanlardır. 18 yaş altı hastalar da mide kelepçesi yaptırılabilir ancak her ikisinin de ebeveyn izninin olması ve tüm kriterleri karşılaması gerekir. Ameliyat öncesi bu hastalara egzersiz ve diyet önerilmelidir. Vücut kitle indeksi 35-40  olan hastalarda mide kelepçesi ameliyatı da kullanılabilir. Ancak bu hastaların mide kelepçesine uygun olmaları için obezitenin neden olduğu ve vücut sistemlerini  etkileyen başka bir hastalık geliştirmiş olmaları gerekir. Şeker hastalığı gibi metabolik hastalıklar, obeziteye bağlı tansiyon bozuklukları, zührevi hastalıklar bunlardan birkaçıdır. Bahsi geçen bu hastalıkların mide bandajı ameliyatına uygun olduğunu ancak  hasta takip edilirse kabul edilebilir. Obezite hastaları mutlaka profesyonel ve deneyimli bir doktora danıştıktan sonra mide bandı ameliyatını tercih etmelidirler.

Mide Kelepçesi Nasıl Çıkarılır?

Mide kelepçesinin nasıl çıkarılacağı mide kelepçesi taktıran veya taktırmayı düşünen kişilerin ortak olarak merak ettiği bir konu haline gelmiştir. İlk ameliyat laparoskopik ise, çıkarma ameliyatı laparoskopik olarak da yapılabilir. Doktorlar  revizyon ameliyatına ilki açık da olsa laparoskopik olarak başlamayı tercih etmektedir. Çoğu durumda, ameliyat laparoskopik olarak yapılabilir. Karında güçlü yapışıklıklar veya migrasyon yoksa kelepçe çıkarma ameliyatı çok hızlı, kolay ve güvenlidir. Ameliyat süresi genellikle 30 dakikadan azdır ve hastanede yatış bir gün için yeterlidir. Ameliyatta bağı saran bağ dokusu kapsülü açılır, bağı mideye sabitleyen dikişler kesilir ve kelepçe kesilerek mide çevresinden çıkarılır. Bu kelepçe çıkarma ameliyatı da ilk ameliyat gibi çok düşük riskle yapılabilmektedir.

Mide Kelepçesi Tehlikeli Mi?

Mide kelepçesinin tehlikeli olup olmadığı insanları endişeye düşüren konulardan birisi olmuştur. Mide kelepçelerinin kullanımı da cerrahi bir işlemdir ve herhangi bir cerrahi işlem gibi anesteziye bağlı tehlikeler içerebilir. Ancak bu tehlikeler diğer ameliyatlardan ne eksik ne fazladır. Anestezi ile ilgili riskler, solunum sıkıntısı gibi olumsuz yanları içerir. Her ameliyatta olduğu gibi kanama ve emboli riski vardır. Mide kelepçesi işleminde bulunan riskler şunlardır:

-Kelepçenin kayması

-Ülser oluşumu

-Enfeksiyon

-Kelepçenin mide duvarını tahriş etmesi

-Vücudun silikon maddesine tepki vermesi

 

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir