Mide Kanaması Kan Tahlilinde Çıkar Mı?

Mide Kanaması Kan Tahlilinde Çıkar Mı?

Mide Kanaması Kan Tahlilinde Çıkar Mı?

Mide kanamasının kan tahlilinde çıkıp çıkmadığı insanlarımızı meraklandıran ve araştırmaya iten bir konu haline gelmiştir. İlk olarak, semptomları değerlendirmek için fiziki bir muayene yapılır. Fiziki muayeneye ek olarak hastanın tıbbi geçmişi hakkında bilgi alınır ve bazı testler yapılır. Karaciğer fonksiyonunu, trombosit sayısını ve kan pıhtı sayısını ölçmek için kan testleri yapılır. Ayrıca dışkıyı analiz etmek ve kanamanın nedenini belirlemek için dışkı testi yapılır. Yalnızca kan testinde anlaşılması bazen mümkün olmamaktadır.

Mide kanamasının neden olduğu pek çok kişi tarafından merak edilip araştırılan bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Mide kanamasının ana nedenlerinden biri yemek borusu ile midenin birleşme yerindeki hasardır. Öncelikle karaciğer hastalığından kaynaklanan yemek borusunun alt kısmında bulunan bazı varis benzeri yapılar zamanla yırtılarak veya yırtılarak midede kanamaya neden olabilir. Üst gastrointestinal sistemi etkiler. Tümörler daha sonraki aşamada mideyi etkileyerek kanamaya neden olur. Helicobacter pylori gibi enfeksiyonlara neden olan bakteriler mide ülserlerinin gelişmesine yol açabilir. Peptik ülser olarak bilinen bu hastalık, mide ve oniki parmak bağırsağı zarında açık ülserlere neden olur. Bu nedenle peptik ülser progresyon sonrası mide kanamasına neden olur. Yemek borusu duvarındaki çatlaklar yaralanmaya ve kanamaya neden olabilir. Bu durum tıbbi olarak Mallory-Weiss sendromu olarak bilinir. Bazı kalp hastalıkları tedavilerinde özellikle yaşlıların kullandığı kan sulandırıcı ilaçlar mide kanamasına neden olabilir.

Mide Kanaması Kan Tahlilinde Çıkar Mı?

Mide kanamasının kan tahlilinde çıkıp çıkmadığı insanlarımızı meraklandıran ve araştırmaya iten bir konu haline gelmiştir. İlk olarak, semptomları değerlendirmek için fiziki bir muayene yapılır. Fiziki muayeneye ek olarak hastanın tıbbi geçmişi hakkında bilgi alınır ve bazı testler yapılır. Karaciğer fonksiyonunu, trombosit sayısını ve kan pıhtı sayısını ölçmek için kan testleri yapılır. Ayrıca dışkıyı analiz etmek ve  kanamanın nedenini belirlemek için dışkı testi yapılır. Yalnızca kan testinde anlaşılması bazen mümkün olmamaktadır.

Mide Kanaması İçin Hangi Doktora Gidilir?

Mide kanaması için hangi doktora gidilmesi gerektiği pek çok insanın araştırma yaptığı bir konu olmayı başarmıştır. Acil bir durumda mide rahatsızlığınız varsa hastanenin dahiliye polikliniğine veya gastroenteroloji bölümüne başvurmalısınız. Dahiliye (dahili) veya gastroenteroloji uzmanı, gerekli semptom ve tetkiklere göre teşhis ve tedaviye başlar. Bunun dışında ağrılarınız çok ciddi ise hastanelerin acil bölümüne gidip acil bir tedavi alabilirsiniz. Aksi takdirde randevu gününe kadar hastalığınız daha da ilerler ve hayati tehlike oluşturabilecek kadar ciddileşebilir.

Mide Kanaması Ameliyatı Nasıl Olur?

Mide kanaması ameliyatının nasıl olduğu insanlarımızın merak ettiği bir konu olmuştur. Karın duvarında mideye ulaşmak için büyük bir kesi yapılır. Kanı teşvik eden sinirler kesilir ve mide yaralarında midenin yarısı veya tamamı çıkarılır. Endoskopik yöntemlerle çözülemediğinde veya mide kanaması tekrarlandığında kullanılabilir. Mide kanaması her zaman ameliyat ile tedavi edilmemektedir. İlaçlar ile de bu hastalığın tedavisi mümkün olabilmektedir. Çok ciddi ve kontrol altına alınamayan durumlarda mide kanaması ameliyatına başvurulabilmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir