Mide İlaçları Kabızlık Yapar Mı?

Mide İlaçları Kabızlık Yapar Mı?

Mide İlaçları Kabızlık Yapar Mı?

Mide ilaçlarının kabızlık yapıp yapmadığı pek çok kişinin araştırma konularının arasına girmeyi başarmıştır. Mide ilaçları kabızlık yapan ilaçların arasında yer almaktadır. Doktor kontrolünün dışında kullanılmaması gerekmektedir.

Mide ilaçlarının yan etkilerinin neler olduğu pek çok insan tarafından merak edilip araştırılan bir konu haline gelmeyi başarmıştır. Mide ilaçlarının yan etkileri şöyledir:

-Mide kanseri olasılığını yükseltmesi

-B12 vitaminin azalmasına sebep olması

-Magnezyum eksikliğine sebep olması

-Pnömoni riskini arttırması

-Demir eksikliğine sebep olması

-Diyare riskini yükseltmesi

-Kemik erimesi ve kemik kırılması olasılıklarını arttırması

Mide İlaçları B12 Eksikliği Yapar Mı?

Mide ilaçlarının B12 eksikliği yapıp yapmadığı insanları endişeye sokan ve araştırmaya iten bir konu olmuştur. Mide asidi üretimini azaltan mide ilaçları B12 vitamini eksikliğine neden olabilir. Bunun nedeni, B12 vitamininin emiliminin asit gerektirmesidir. Normalde yaşla birlikte ortaya çıkan mide asidi üretimindeki azalma, yaşlılarda B12 vitamini eksikliğinin bu kadar yaygın olmasının bir nedenidir. Bazı araştırmalar mide ekşimesi ilaçları ile B-12 vitamini eksikliği riskinin artması arasında bir ilişki bulmuştur. Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) olarak da bildiğimiz mide hastalıklarını tedavi eden ilaçlar mide asidini baskılayarak tedaviyi uygular. Mide asidini ve diğer salgılara baskı uygulamak da B-12 emilimini engelleyebilmektedir. B-12 vitamini eksikliğinin, teşhis edilmediği ve tedavi edilmediği zaman ciddi ve bazen geri dönüşü olmayan komplikasyonlara sahip olma potansiyeli mevcuttur. Bunlar demans, oryantasyon bozukluğu, nörolojik hasar, yürüme bozukluğu ve anemi olarak sayılabilir. İki yaygın GÖRH ilacı türü, B-12 eksikliği ile değişen derecelerde ilişkilendirilmiştir: H-2-reseptör blokerleri. Örnekler arasında simetidin, famotidin ve ranitidin bulunur. Protonlar Inhibitörleri pompalar. Örnekler arasında omeprazol, esomeprazol ve lansoprazol bulunur. Her iki ilaç türünde de, iki yıl veya daha uzun süre günlük alındığında B-12 eksikliği riski önemli ölçüde arttı. B-12 vitamini seviyeniz ile ilgili endişeleriniz bulunuyorsa bunu kesinlikle doktorunuzla konuşmanız gerekmektedir. Düşük B-12 bir sorunsa, ilacınızın daha düşük dozunun semptomlarınızı kontrol etmede etkili olup olmayacağını veya B-12 vitamini takviyesi almanız gerekip gerekmediğini sorun.

Mide İlaçları Kabızlık Yapar Mı?

Mide ilaçlarının kabızlık yapıp yapmadığı pek çok kişinin araştırma konularının arasına girmeyi başarmıştır. Mide ilaçları kabızlık yapan ilaçların arasında yer almaktadır. Doktor kontrolünün dışında kullanılmaması gerekmektedir.

Mide İlaçları Tansiyonu Yükseltir Mi?

Mide ilaçlarının tansiyonu yükseltip yükseltmediği insanların akıllarına takılan sorulardan birisi olmuştur. Mide ilaçlarının tansiyonu yükseltmek gibi bir yan etkisinin bulunduğu henüz kanıtlanmamıştır.

Mide İlaçları Adet Düzensizliği Yapar Mı?

Mide ilaçlarının adet düzensizliği yapıp yapmadığı pek çok kadını endişeye sürükleyen bir konu haline gelmiştir. Kullanılan pek çok ilaç adet düzensizliğine sebebiyet verebilirken mide ilaçları bunların arasında yer almamaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir