Mide Fıtığı Egzersizleri Nelerdir?

Mide Fıtığı Egzersizleri Nelerdir?

Mide Fıtığı Egzersizleri Nelerdir?

Mide fıtığı egzersizlerinin neler olduğu pek çok insanı meraklandırıp araştırmaya iten bir konu olmuştur. Dizleriniz bükülü ve başınızın altında bir yastıkla yatın. Bacağınızı desteklemek için bükülmüş dizinizin altına bir yastık yerleştirin. Sonra bir elinizi göğsünüzün üstüne, diğerini kaburgalarınızın altına koyun. Nefes alırken diyaframınızın hareketini hissedebilmek için ellerinizi yerleştirin. Burnunuzdan yavaşça nefes alın, karnınızın genişlediğini hissedin ve nefes alırken ellerinizi sıkarak egzersize başlayın. Aynı zamanda ellerinizi mümkün olduğunca sabit bir şekilde göğsünüzde tutun. Nefes verirken, göğüs hareketini en aza indirirken karın kaslarınızı mümkün olduğunca geriye doğru çekin. Bu adımları belirli bir süre boyunca tekrarlayın. Bu egzersizi bir sandalyede de yapabilirsiniz, ancak bu egzersizin uzanmaktan daha zor olduğunu unutmayın. Bu egzersiz için dizlerinizi bükerek bir sandalyeye oturun ve aynı manevraları nefes alırken yapın. Otururken diyafram nefesi için omuzlarınızın, başınızın ve boynunuzun rahat bir pozisyonda olması önemlidir.

Mide fıtığının nasıl geçeceği mide fıtığına sahip olan insanlarımız tarafından merak edilip araştırılan bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Mide fıtığı tedavisi, genellikle çok başarılı olan ve hastalığı kesinlikle tedavi edebilen yöntemlerden oluşur. Mide asidini nötralize etmek için bazı antasitler önerilebilir. Bu ilaçlar mide ekşimesini azaltmak için midenin asitliğini düzenleyerek mide ekşimesini önler. Ancak bu tür ilaçları doktorunuzun belirlediği dozlarda kullanmanız önemlidir. Aksi takdirde bazı yan etkiler ortaya çıkabilir. Öte yandan, mide asidi üretimini azaltmak için H2 reseptör blokerleri adı verilen bazı ilaçlar da önerilebilir. Yine  mide fıtığı tedavisinde asit üretimini engelleyen ve yemek borusu problemlerini iyileştiren proton pompa inhibitörleri de yer almaktadır. Kısaca PPI olarak adlandırılan bu ilaçlar mide asidi üretimini önemli ölçüde azaltarak hasarlı mideyi ve yemek borusunu iyileştirir. İlaçlar tedaviye olumlu yanıt vermezse cerrahi müdahale gerekir. Bu ameliyatın amacı midenin yukarı doğru kayan kısmını eski konumuna getirmektir. Hastanın durumuna ve hastalığına göre ameliyat laparoskopik veya açık olarak yapılabilir. Çok ilerlememiş olanlara ameliyat önerilmez ancak başarı oranı oldukça yüksek bir yöntemdir.

Mide Fıtığı Egzersizleri Nelerdir?

Mide fıtığı egzersizlerinin neler olduğu pek çok insanı meraklandırıp araştırmaya iten bir konu olmuştur. Dizleriniz bükülü ve başınızın altında bir yastıkla yatın. Bacağınızı desteklemek için bükülmüş dizinizin altına bir yastık yerleştirin. Sonra bir elinizi göğsünüzün üstüne, diğerini kaburgalarınızın altına koyun. Nefes alırken diyaframınızın hareketini hissedebilmek için ellerinizi yerleştirin. Burnunuzdan yavaşça nefes alın, karnınızın genişlediğini hissedin ve nefes alırken ellerinizi sıkarak egzersize başlayın. Aynı zamanda ellerinizi mümkün olduğunca sabit bir şekilde göğsünüzde tutun. Nefes verirken, göğüs hareketini en aza indirirken karın kaslarınızı mümkün olduğunca geriye doğru çekin. Bu adımları belirli bir süre boyunca  tekrarlayın. Bu egzersizi bir sandalyede de yapabilirsiniz, ancak bu egzersizin uzanmaktan daha zor olduğunu unutmayın. Bu egzersiz için dizlerinizi bükerek bir sandalyeye oturun ve aynı manevraları nefes alırken yapın. Otururken diyafram nefesi için omuzlarınızın, başınızın ve boynunuzun rahat bir pozisyonda olması önemlidir.

Mide Fıtığının Bitkisel Tedavisi Nasıldır?

Mide fıtığının etkilerini azaltmak için bitkisel yollar arıyorsanız, birçok rahatsızlığa çare olan keten tohumu ile karşılaşacaksınız. Bal mide için koruyucu bir besin olduğu için keten tohumu ile iyi gider. Bu karışımı düzenli kullanan kişilerde mide fıtığı rahatsızlığında belirgin bir azalma gözlemlenmiştir. Mide fıtığının neden olduğu durumu ortadan kaldırmak için bal ve çörek otu birlikte alınmalıdır. Çörek otu etkisi daha güçlü hissedilebildiği için bal kullanılması da önerilir. Havuç ve lahana suyunun kaynatılıp balla karıştırılıp günde iki kez içilmesi tavsiye edilir. Bir meyve sıkacağınız varsa, bu sebzeleri tüketim için makineden geçirebilirsiniz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir